InfoNu.nl > Muziek en Film > Artiesten > Bullet For My Valentine; Metal uit Wales

Bullet For My Valentine; Metal uit Wales

Bullet For My Valentine; Metal uit Wales Bullet For My Valentine, ook wel BFMV genoemd, is een heavy metal band die nog niet zo heel lang bestaat, maar desondanks veel succes heeft in de muziekwereld. Ze zijn vooral bekend van de nummers: Scream, Aim and Fire en All These Things I Hate.

Bullet For My Valentine

Bullet For My Valentine is een Heavy Metal band uit Bridgend, Wales. In 1998 is de band begonnen onder de naam ''Jeff Killed John'' ze coverden toen vooral nummers van bands als Metallica en Nirvana. Ze hebben toen 6 nummers gemaakt, deze 6 nummers zijn nooit uitgebracht. Door financiële problemen besloot de band hun naam en genre te veranderen; de bandnaam werd Bullet For My Valentine en het genre ging meer richting de Heavy Metal. Door deze veranderingen kreeg de band het voor elkaar om in 2002 een platencontract bij Sony BMG te tekenen. Ze hebben daar in het totaal 7 EP's en 3 studio albums geproduceerd.

Leden en Ex Leden

De Huidige Leden

  • Michael Paget (Gitaar) vanaf 1998
  • Michael Thomas (Drums) vanaf 1998
  • Matthew Tuck (Zang,Slaggitaar) vanaf 1998
  • Jason James (Basgitaar,Achtergrond Zang) vanaf 2003

Ex Leden

  • Nick Crandle (Basgitaar) (19982003)

Discografie

Studio Albums

  • The Poison 2005
  • Scream Aim Fire 2008
  • Fever 2010
  • TBA 2012

EP's

  • Bullet for My Valentine 2004
  • Hand of Blood 2005
  • Hand of Blood: Live at Brixton 2006
  • Rare Cuts 2007

Stijl en Invloeden

Invloeden

Bands die veel invloed hebben gehad op Avenged Sevenfold zijn:
  • Metallica
  • Machinehead
  • Iron Maiden
  • Pantera
  • Guns 'n Roses
  • Judas Priest

Stijl

Ondanks dat de band vrij kort bestaat is hij erg bekend bij veel metalfans. De band heeft al enkele gouden platen verkregen en heeft al op grote festivals zoals Graspop, Kerrang! en het Download Festival gestaan. De band heeft zoveel succes, omdat er goede structuur in de nummers zit; ze zijn zeer complex en er is veel aandacht aan het ritme in de nummers besteed. Ook maakt de band veel gebruik van zangtechnieken als growls en snelle gitaarsolo's.

Prijzen

Welsh Music Award

  • Best Newcomer (2004)

Metal Hammer Golden God Award

  • Best British Band (2006 en 2010)

Kerrang! Awards

  • Best Single for "Tears Don't Fall" (2006)
  • Best British Newcomer (2005)
  • Best British Band (2008, 2009 en 2010)
  • Headlined Kerrang!'s 25 year anniversary tour of the UK
  • Best Live Band (2010)
© 2012 - 2017 Tool, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Omer Bhatti, een geheime zoon van Michael Jackson?Op 25 juni 2009 is Michael Jackson overleden. Sinds zijn sterven, zijn er veel verhalen rond gegaan. Is hij een natuurli…
Boekverslag: Peter James 'Doodsimpel'Boekverslag: Peter James 'Doodsimpel'Peter James (1948) is een Britse auteur die hoort tot het lijstje van bestverkopende thrillerauteurs. Zijn werk is onder…
Michael Jackson feitjes die je nog niet wistSinds Michael Jackson is overleden is hij weer volop in het nieuws. Ik heb tussen de vele roddels door gezocht naar weet…
Plastische Chirurgie: Michael JacksonPlastische Chirurgie: Michael JacksonDe plastische chirurg die de behandeling van Michael Jackson weigerde, Toby Mayer, vertelde na het overlijden van de zan…
ABN AMRO tennistoernooi 2008Het ABN AMRO World Tennis Tournament wordt dit jaar voor de 35e keer georganiseerd. Er wordt gespeeld op hardcourt en he…
Bronnen en referenties
  • http://www.bulletformyvalentine.com/us/home

Reageer op het artikel "Bullet For My Valentine; Metal uit Wales"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Tool
Gepubliceerd: 29-05-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!