Woezel en Pip en de Sloddervos

'Woezel en Pip, Woezel en Pip, spelen altijd met elkaar. Woezel en Pip, Woezel en Pip, de allerbeste vriendjes van elkaar.' Dit vrolijke deuntje is regelmatig te horen in huishoudens met jonge kinderen. De lieve hondjes zijn ongekend populair. Iedereen is zelfs zo blij met de hondjes dat ze een eigen bioscoopfilm hebben gekregen.

De film

In Woezel en Pip en de Sloddervos beleven de hondjes samen met hun vriendjes een spannend avontuur. De Wijze Varen wordt bijna weer een jaartje ouder en dat moet gevierd worden. Woezel en Pip krijgen de opdracht van Tante Perenboom om het cadeau voor de Wijze Varen te verstoppen tot het feest is. Tante Perenboom heeft nog meer nieuws. Ze krijgen visite. Hun neefje Charlie komt logeren. Als snel ontdekken Woezel en Pip dat al hun spullen en het cadeau van de Wijze Varen zijn verdwenen. Ze snappen er niets van. De Wijze Varen lijkt wel te weten wie het gedaan heeft. Samen met hun vriendjes gaan Woezel en Pip op zoek naar de stelende sloddervos.

De animatiefilm duurt 70 minuten en draait vanaf januari 2016 in de bioscopen. De stemmen voor de bekende rollen waren niet moeilijk te vergeven. Charlie, het neefje, is een nieuw karakter dat geïntroduceerd moet worden. En daar hoort ook een nieuwe stem bij. Voor de zoektocht naar de stem van Charlie werd een wedstrijd georganiseerd. Jordhan Vroegh werd uiteindelijk de winnaar.

Avonturen in de Tovertuin

Woezel en Pip is oorspronkelijk ontstaan als een kinderboekenserie. De voorleesverhaaltjes werden bedacht door Guusje Woesthoff-Nederhorst. Woezel en Pip zijn elkaars beste vrienden en beleven samen allerlei avonturen in de Tovertuin. De illustraties in de boekjes zijn gemaakt door Louise Geesink en Wil Raymakers. Naast Woezel en Pip zijn er nog een aantal belangrijke karakters aanwezig in de Tovertuin. De verhaaltjes beginnen altijd met de vertelster die het verhaal inleidt. De vertelster is de stem van Babette van Veen. Tante Perenboom is de moederfiguur in de verhaaltjes. Zij zorgt voor de twee hondjes en let op dat ze niet in zeven sloten tegelijk lopen. Willeke Alberti is verantwoordelijk voor de stem van Tante Perenboom. Andere belangrijke figuren zijn Buurpoes, Zonnetje en de Wijze Varen.

In maart 2005 verscheen het eerste boekje “Woezel en Pip in de Tovertuin”. De boekjes zijn bedoeld voor kinderen van 0 tot 5 jaar. Elk boekje bevat vier tekenverhalen, vier langere voorleesverhalen en een cd. In 2009 stond de eerste theatervoorstelling van Woezel en Pip “Woezel en Pip in de Tovertuin” in de theaters. In 2010 zijn Woezel en Pip voor het eerst te zien op televisie in hun eigen animatieserie. De KRO zendt de verhaaltjes over de hondjes uit en een aantal daarvan worden uitgebracht op dvd. Alle rechten rondom Woezel en Pip zijn onder gebracht in het bedrijf Dromenjager.

Guusje Nederhorst

De schrijfster van de boekjes, Guusje Nederhorst, heeft het succes helaas niet mogen meemaken. Zij overleed in 2004 op 34-jarige leeftijd aan borstkanker. Guusje Nederhorst werd geboren op 4 februari 1969 in Amsterdam. Guusje werd vooral bekend door haar rol als Roos in de serie Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarnaast zat ze met haar GTST-collega’s Babette van Veen en Katja Schuurman in de meidengroep Linda, Roos en Jessica waar ze een aantal hits mee scoorde. In 1998 trouwde ze met advocaat Sander Dikhoff maar dit huwelijk liep op de klippen. Op 17 september 2003 trouwde ze met Dinand Woesthoff in Las Vegas. Met hem kreeg ze op 29 juni 2003 een zoon. Vlak na de geboorte van haar zoon kreeg Guusje te horen dat ze borstkanker had. Voor de buitenwereld werd dit pas bekend vlak voor haar dood. Ter nagedachtenis aan zijn vrouw schreef Dinand het nummer “Dreamer”. Tijdens haar ziekbed was Guusje al bezig met het schrijven van de verhaaltjes van Woezel en Pip en het opnemen van een cd met liedjes over de hondjes.

In 2007 heeft haar man Dinand Woesthoff een stichting opgericht als blijvende herinnering aan Guusje. De Guusje Nederhorst Foundation helpt kinderen die op wat voor manier dan ook behulpbehoevend zijn. Een gedeelte van de opbrengt van alle artikelen van Woezel en Pip gaat naar deze stichting. In 2009 beslist de stichting zich te focussen op kinderen die in opvangcentra zitten en zonder thuis opgroeien. In 2014 wordt besloten dat de stichting verdergaat als stichting Het Vergeten Kind.
© 2016 - 2024 Sschoneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Woezel en Pip: alles over de twee vrolijke hondjesWoezel en Pip zijn uitermate populair bij de allerkleinsten onder ons. Ze schitteren op dvd, cd en internetfilmpjes, in…
Woezel en Pip, de hondjes van Guusje NederhorstWoezel en Pip, de hondjes van Guusje NederhorstWoezel en Pip zijn twee lieve vrolijke hondjes die de hele dag spelen in de Tovertuin. De hondjes, hun vriendjes, de tov…
Kane, hoe ziet de ‘Legendary Lane’ van deze rockband eruit?Tijdens het moment van de huldiging in het Holland Heineken House weerklinkt het huldigingslied Legendary Lane. Dinand W…
Anouk - Urban Solitude (recensie cd met o.a. Michel)recensieAnouk - Urban Solitude (recensie cd met o.a. Michel)De tweede cd maken, na een succesvol debuut, zorgt bij de meeste artiesten voor druk. Niet bij Anouk, die zich in 1999 m…

Netflix, Videoland of juist HBO?Met ruim 70 miljoen gebruikers wereldwijd (februari 2016) is Netflix een zeer grote video streamingsdienst. Er zijn echt…
Filmrecensie: SistersrecensieFilmrecensie: SistersEen Amerikaanse komedie met in de hoofdrollen actrices Tina Fey en Amy Poehler. In 2008 waren zij al samen te zien in de…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Guusje_Nederhorst
Sschoneveld (7 artikelen)
Gepubliceerd: 27-01-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.