Turkse actrice: Sinem Kobal

Sinem Kobal is een Turkse actrice die als kindsterretje bekend werd. Ze heeft in verschillende jeugdseries zoals Dadı, Lise Defteri en Selena gespeeld. Ook haar voormalige relatie met voetballer Arda Turan heeft aan haar populariteit bijgedragen.

Biografie

Sinem Kobal werd op 14 augustus 1987 in Istanbul geboren. Haar vader is bouwingenieur en haar moeder is huisvrouw. Sinem heeft een jongere broer die Kerem heet.

Sinem was op jonge leeftijd al een druk meisje. Ze zat op ballet, volleybal, dansen en aikido. Tevens volgde ze acteerlessen op de theaterschool van Haldun Dormen. Toen ze slechts 13 jaar oud was, kreeg ze een rol in de tv-serie Dadi. Ze vertolkte de rol van de puber Dilara. Door haar mooie verschijning werd Sinem al snel razend populair. Vooral jongemannen waren onder de indruk van Kobal. Na Dadi ging het alleen maar bergopwaarts met de jonge Sinem. Ze speelde in verscheidene series, films en reclames. Sinem Kobal was bijvoorbeeld te zien in de tv-serie Küçük Sirlar, de Turkse versie van Gossip Girl. Ze vertolkte de rol van Su, de Turkse Serena van der Woods.

Ondanks dat ze genoeg verdient met haar werk als actrice vond Kobal het belangrijk om een diploma te hebben. Ze heeft daarom gestudeerd aan de Beykent Universiteit te Istanbul.

Filmografie

  • Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda (2013) - Didem
  • Mor Menekşeler (2011) - gastrol
  • Küçük Sirlar (2010-2011) – Su
  • Romantik Komedi (2009) – Didem
  • Ayakta Kal (2008) – Yasemin
  • Dünyayi Kurtaran Adamin Oglu (2006) – Bianca
  • Selena (2006) – Selena
  • Nefes Nefese (2005) – Asligül
  • Hürrem Sultan (2003) – Ayse
  • Okul (2003) – Sebnem
  • Lise Defteri (2003) – Inci
  • Dadi (2000) – Dilara

Privéleven

Sinem Kobal ziet er met haar blonde haren niet typisch Turks uit. Toch benadrukt de actrice dat haar natuurlijke haarkleur blond is. Oorspronkelijk komt de familie Kobal uit de provincie Rize in de Zwarte Zee-regio.

Vanaf 2009 had Sinem Kobal een relatie met de Turkse voetballer Arda Turan. Het koppel woonde samen in Madrid, waar Arda Turan voor de Spaanse voetbalclub Atletico Madrid uitkomt. Kobal spreekt hierdoor een aardig woordje Spaans.
In 2013 zou het koppel eigenlijk gaan trouwen. Ze hebben hun bruiloft twee keer verzet. Uiteindelijk zijn ze aan het eind van 2013 uit elkaar gegaan.

Voor haar relatie met Arda Turan had SInem Kobal 5 jaar lang een relatie met Mustafa Sirmen, de zoon van een Turkse politicus. Deze relatie liep stuk, omdat Kobal het trouwaanzoek van haar vriend afwees. Een opvallend feit is dat haar ex Mustafa Sirmen en haar huidige vriend Arda Turan vrienden waren.

Tegenwoordig heeft Sinem Kobal een relatie met acteur Ibrahim Çelikkol.

Trivia

  • Sinem Kobal is 1,69 meter lang.
  • Haar broertje speelde net als zij in de tv-serie Selena.
© 2012 - 2024 Dezy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Turks: tellen, data en tijdHoe legt u op vakantie uit hoeveel u van iets wilt? Of hoe lang u ergens blijft? Cijfers kunnen erg handig zijn om te we…
Turks: autopech en ziekHet kan altijd gebeuren dat je pech krijgt tijdens je vakantie in het buitenland. Wat moet je beginnen als je naar de do…
Turkse chick flicksNiks leuker dan op een regenachtige dag met vriendinnen op de bank hangen onder het genot van een amuserende film. Niet…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia
Dezy (106 artikelen)
Laatste update: 17-09-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Filmsterren
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.