Turkse actrice: Meryem Uzerli

Meryem Uzerli wordt ook wel de Turkse Drew Barrymore genoemd. Naast haar mooie verschijning wordt ook haar acteerwerk veel besproken. In dit artikel kan je meer over deze actrice lezen.

Biografie

Meryem Sahra Uzerli werd op 12 augustus 1983 in de Duitse stad Kassel geboren. Haar vader Hüseyin is Turks en haar moeder Ursula is Duitse. Meryem Uzerli heeft twee oudere halfbroers en een oudere zus. Haar broers zijn uit het eerste huwelijk van haar moeder ter wereld gekomen.

Ze volgde acteerlessen aan de Schauspielstudio Frese in Hamburg. Naast acteren had de jonge Meryem interesse in verscheidene sporten, zoals basketbal, zwemmen en paardrijden. In Duitsland speelde ze in een aantal films en tv-series onder de naam Meriem Userli. Er wordt beweerd dat ze ook in softporno-films heeft gespeeld.

Haar grote doorbraak beleefde Uzerli in Turkije. Hier kreeg ze de hoofdrol in de tv-serie Muhteşem Yüzyıl. Deze serie is sinds 2011 op de Turkse buis en gaat over het Ottomaanse Rijk. Meryem Üzerli vertolkt de rol van Hürrem Sultan, de echtgenote van Sultan Süleyman, die bekend stond om haar schoonheid en verstand. De serie is een regelrechte hit in Turkije. Ook in verschillende landen in Oost-Europa en de Arabische Wereld wordt Muhteşem Yüzyıl uitgezonden. Zo heeft Meryem Uzerli ook buitenlandse fans.

Meryem Üzerli is één van de meest besproken actrices in Turkije. Mannen praten vooral over haar vrouwelijke vormen, terwijl vrouwen over haar kapsel en haarkleur praten. Turkse vrouwen laten massaal hun haar in de rood-oranje kleur van Meryem Üzerli verven. Deze kleur wordt door hen ook wel “Hürrem Sultan saç rengi” genoemd. Meryem Uzerli speelde in 2012 in een reclamefilm van het shampoomerk Elidor.

Filmografie

  • Muhteşem Yüzyıl (2011-2013) – Hürrem Sultan
  • A Case for Two(2010) – Onbekend
  • Journey of No Return (2010) – Stewardess
  • Sterne über dem Eis (2009) – Studente
  • The Line (2009) – Anna
  • Das total verrückte Wochenende (2009) – Onbekend
  • Inga Lindström (2008) – Britta

Privéleven

Hoewel Meryem Uzerli half Turks is, spreekt ze niet heel goed Turks. Ze vertelde dat haar vader haar vroeger Turks wilde leren, maar dat zij altijd in het Duits op hem reageerde. Met het verstaan van Turks heeft ze dus geen moeite, maar met het spreken ervan wel.

Meryem Uzerli had 6 jaar lang een relatie met Özcan Mert, een Turkse Duitser. Na deze breuk was de beroemde roodharige een tijdje vrijgezel.

Door haar rol in Muhteşem Yüzyıl verhuisde Uzerli naar Turkije. Tijdens haar periode in dit land kreeg ze een relatie met zakenman Can Ateş. In mei 2013 vertrok Uzerli abrupt naar Duitsland. Ze liet weten dat ze een burn-out had en tot rust wilde komen. Later bleek dat de reden van haar vertrek niet een burn-out, maar een zwangerschap was. De vader van het kindje, Can Ateş, stond niet achter deze zwangerschap.

Op 12 februari 2014 beviel Uzerli van dochter Lara.


Trivia

  • Meryem is 1,74 meter lang.
  • Ze is trots op haar vrouwelijke figuur.
© 2012 - 2024 Dezy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Populairste Turkse meisjesnamen in NederlandPopulairste Turkse meisjesnamen in NederlandWil je weten wat de meest voorkomende Turkse meisjesnamen zijn in Nederland? Wil jij weten wat deze namen betekenen? Lee…
Akko/Acre in noordelijk Israël: bezienswaardighedenAkko/Acre in noordelijk Israël: bezienswaardighedenAkko, ook bekend als Acre, is een havenstad in het noorden van Israël. De stad ligt aan de Middellandse Zee en behoudt h…
Maçka: een Turkse stadDe Zwarte Zee-regio is een aanrader voor vakantiegangers die van natuur en historie houden. Maçka, een stad gelegen in d…
Tekst op condoleancekaartTekst op condoleancekaartEen tekst bedenken op een condoleancekaart. Veel mensen vinden het altijd erg moeilijk om een tekst te bedenken voor een…

Penny's Shadow première in AmsterdamPenny's Shadow première in AmsterdamPenny´s Shadow vertelt het verhaal over het getraumatiseerde paard Shadow en zijn baasje Kai (gespeeld door Levi van Kem…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia
Dezy (106 artikelen)
Laatste update: 08-03-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Filmsterren
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.