Knight Rider. Een serie uit de jaren '80

Knight Rider. Een serie uit de jaren '80 Knight Rider. De serie met David Hasselhoff uit de jaren '80 met zijn superauto Kitt. Samen met zijn auto werkt hij voor de foundation en lost op deze manier allerlei misdaden op. Op 26 September 1982 startte de eerste Amerikaanse aflevering van de nieuwe televisieserie Knight Rider.De serie heeft in totaal 4 seizoenen gedraaid en bestaat uit 90 afleveringen van elk 45 minuten. David Hasselhoff vertolkte hierin de hoofdrol als Michael Knight. Michael was de man die samen met zijn maatje KITT de misdaad te lijf ging. KITT, een afkorting van Knight Industries Two Thousand, was een auto met zeer geavanceerde techniek binnenboord, waardoor deze auto een superauto werd. Niets was onmogelijk voor deze auto. De laatste aflevering was op 8 Augustus 1986. Na die tijd zijn er nog 2 films gemaakt, namelijk de "Knight Rider 2000" en de "Knight Rider 2010".

Hoe is Michael Knight ontstaan?

Michael Knight was voorheen Michael Long. Met die identiteit was hij werkzaam als een undercover politieagent. In deze functie werd hij neergeschoten, maar door een metalen plaat in zijn voorhoofd heeft hij deze aanslag overleefd. Wel was plastische chirugie nodig om zijn zwaar beschadigde gezicht weer te herstellen. Dit had Michael te danken aan de FLAG (Foundation for Law And Government), waarin hij werd opgenomen. Een organisatie die opgezet was door Wilton Knight en zich richt tegen de misdaad met als directeur Devon Miles.

Michael was de perfecte persoon om voor de FLAG te gaan werken, vanwege zijn ervaring en technieken. Door zijn nieuwe identiteit als Michael Knight was hij onvindbaar voor de vijand in allerlei datebases. Hierdoor had hij meer vrijheid en mogelijkheden om de misdaad te bestrijden. En dat gecombineerd met de superauto KITT zette hij het werk van Wilton voort.
In deze eerste aflevering was de missie dan ook voor Michael om het op te nemen tegen zijn "moordenaars".

The Cast

  • David Hasselhoff - Michael Knight
  • William Daniels - de stem van KITT
  • Edward Mulhare - Devon Miles
  • Patricia McPherson - Bonnie Barstow
  • Rebecca Holden - April Curtis
  • Peter Parros - RC3

Het Personeel van FLAG in de Serie

Edward Mulhare speelt de rol van de directeur Devon Miles van de Foundation. Hierin deze serie is hij Michael's leidinggevende, maar tevens goede vriend. Toch hebben de twee onderling soms nog weleens wat strubbelingen, vanwege Michael zijn roekeloze gedrag.

Patricia McPherson speelt in de serie als 1e hoofdmonteur Bonnie Barstow voor KITT. Zij verzorgd KITT en zorgt ervoor dat deze superauto up to date blijft en steeds verder uitbreidt met nieuwe snufjes en technieken. Patricia heeft niet in alle seizoen gespeeld. Seizoen 2 heeft zij overgeslagen.

In het 2e seizoen is de rol van KITT's hoofdmonteur overgenomen door Rebecca Holden. Zij speelde in de serie de rol van April Curtis. Na het 2e seizoen is zij verdwenen en heeft Patricia McPherson haar rol als Bonnie weer op zich genomen.

In het 4e seizoen werd het team uitgebreid met een nieuw lid, onder de naam Reginald Cornelius III, ofwel RC3. Peter Parros was de persoon die deze rol op zich nam. Hij was een persoon die het team moest versterken om Michael vaker te redden op cruciale momenten.

William Daniels was de stem achter de auto KITT. Deze auto was in de serie ontworpen door Wilton Knight. De auto is het hoogtepunt voor vele kijkers in de serie. Van origine is de auto een Pontiac Firebird Trans Am.

Muziek

De muziek wat gespeeld wordt tijdens de intro van een afevering is uitgebracht onder de titel "Kitt, The Amazing Car of Tomorrow.

De afleveringen

Seizoen 1

  1. Knight of the Phoenix: Part 1
  2. Knight of the Phoenix: Part 2
  3. Deadly Maneuvers
  4. Good Day at White Rock
  5. Slammin' Sammy's Stunt Show Spectacular
  6. Just My Bill
  7. Not a Drop to Drink
  8. No Big Thing
  9. Trust Doesn't Rust
  10. Inside Out
  11. The Final Verdict
  12. A Plush Ride
  13. Forget Me Not
  14. Hearts of Stone
  15. Give Me Liberty... or Give Me Death
  16. The Topaz Connection
  17. A Nice, Indecent Little Town
  18. Chariot of Gold
  19. White Bird
  20. Knight Moves
  21. Nobody Does It Better
  22. Short Notice

Seizoen 2

  1. Goliath: Part 1
  2. Goliath: Part 2
  3. Nrother's Keeper
  4. Merchants of Death
  5. Blind Spot
  6. Return to Cadiz
  7. K.I.T.T. the Cat
  8. Custom K.I.T.T.
  9. Soul Survivor
  10. Ring of Fire
  11. Knightmares
  12. Silent Knight
  13. A Knight in Shining Armor
  14. Diamonds Aren't a Girl's Best Friend
  15. White-Line Warriors
  16. Race for Life
  17. Speed Demons
  18. Goliath Returns: Part 1
  19. Goliath Returns: Part 2
  20. A Good Knight's Work
  21. Mouth of the Snake: Part 1
  22. Mouth of the Snake: Part 2
  23. Let It Be Me
  24. Big Iron

Seizoen 3

  1. Knight of the Drones: Part 1
  2. Knight of the Drones: Part 2
  3. The Ice Bandits
  4. Knights of the Fast Lane
  5. Halloween Knight
  6. K.I.T.T. vs. K.A.R.R.
  7. The Rotten Apples
  8. Knight in Disgrace
  9. Dead of Knight
  10. Lost Knight
  11. Knight of the Chameleon
  12. Custom Made Killer
  13. Knight by a Nose
  14. Junk Yard Dog
  15. Buy Out
  16. Knightlines
  17. The Nineteenth Hole
  18. Knight & Knerd
  19. Ten Wheel Trouble
  20. Knight in Retreat
  21. Knight Strike
  22. Circus Knights

Seizoen 4

  1. Knight of the Juggernaut: Part 1
  2. Knight of the Juggernaut: Part 2
  3. KITTnap
  4. Sky Knight
  5. Burial Ground
  6. The Wrong Crowd
  7. Knight Sting
  8. Many Happy Returns
  9. Knight Racer
  10. Knight Behind Bars
  11. Knight Song
  12. The Scent of Roses
  13. Killer K.I.T.T.
  14. Out of the Woods
  15. Deadly Knightshade
  16. Redemption of a Champion
  17. Knight of a Thousand Devils
  18. Hills of Fire
  19. Knight Flight to Freedom
  20. Fright Knight
  21. Knight of the Rising Sun
  22. Voo Doo Knight
© 2009 - 2024 Martinq79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beroemde auto's uit films en seriesBeroemde auto's uit films en seriesFilms en auto's gaan heel goed samen. In sommige gevallen is de auto uit de film nog bekender dan de acteur of actrice d…
Slechtste kerstliedjes ooitSlechtste kerstliedjes ooitKerstliedjes zijn vaak tenenkrommend. De mensen die kerstmuziek wel kunnen waarderen, kunnen met Kerst ook geen kerstmuz…
De geschiedenis van het Rider-Waite-Smith tarotdeckDe geschiedenis van het Rider-Waite-Smith tarotdeckAls u bekend bent met het lezen van tarot, bent u waarschijnlijk bekend met de beelden van het Rider-Waite tarotspel. He…
Ford Mustang: een van de bekendste modellen van FordFord Mustang: een van de bekendste modellen van FordEen van de bekendste modellen van Ford is de Ford Mustang. De eerste Ford Mustang werd gebouwd in 1964.

Teletekst: belangrijke pagina's van NOS TeletekstTeletekst: belangrijke pagina's van NOS TeletekstNOS Teletekst is niet meer weg te denken uit het hedendaagse informatiespectrum. Ondanks de opkomst van digitale informa…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Knight_Rider#Cast
Martinq79 (62 artikelen)
Gepubliceerd: 30-01-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.