InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > X-factor 2010: auditie doen

X-factor 2010: auditie doen

X-factor 2010: auditie doen De talentenshows zijn uiterst populair. Niet alleen hier in Nederland, maar ook in het buitenland is het inmiddels een terugkerend fenomeen. Naast Popstars kunnen we straks weer kijken naar X-factor. De audities zijn al gestart en binnenkort kunnen we weer genieten van hij of zij met de meeste X. In 2009 won Lisa de talentenshow maar wie gaat het volgend jaar worden?

Ga jij meedoen?

Zie jij er goed uit? Heb jij the moves en de zangkwaliteiten? Heb jij what it takes om X-factor 2010 te winnen? Veel mensen zijn je inmiddels al voor geweest. Duizenden kandidaten hebben het geprobeerd om door te breken middels een liveshow als X-factor.

Besef allereerst goed dat X-factor tijd zal gaan kosten. Heb jij wel tijd? Kun je vrij krijgen van je werk als je bijvoorbeeld doorgaat naar de liveshows? Heb je andere verplichtingen waar je niet onderuit kunt? Je kunt natuurlijk altijd een auditie gaan doen maar het is wel verstandig om hier alvast aan te denken, mocht je doorgaan.

Als je besluit om naar een auditie te gaan is het belangrijk om jezelf zo goed mogelijk te presenteren. Trek je beste kleding aan maar overdrijf niet. Probeer eruit te zien als een ster en laat zien dat je zelfvertrouwen hebt. Met een positieve uistraling kom je al een heel eind. Alles draait tijdens een auditie om jezelf te verkopen aan de jury. De jury moet voor je vallen en je een plekje gunnen in de volgende rondes. Natuurlijk is dit niet het hele verhaal want je moet, vanzelfsprekend, ook goed kunnen zingen.

Houd ook rekening met eventueel kritiek. De jury kan hard uit de hoek komen en zeggen waar het op staat. Je moet tegen kritiek kunnen als deelnemer. Als je dit slecht kunt verkroppen en constant in de verdediging vliegt is X-factor voor jou waarschijnlijk geen goed medium om door te breken.

Auditie!

Als je auditie gaat doen kom je eerst terecht bij een voorjury. Deze ‘’voorjury’’ bestaat uit een aantal mensen die bepalen of jij door mag naar de jury zoals we ze kennen van televisie. Personen met een fantastische zang en goede uitstraling worden doorgelaten maar ook personages die het goed gaan doen op televisie. Het gaat hier dus om mensen die veel kijkcijfers opleveren. De voorjury is er om de echte jury te ontlasten. Je kunt je voorstellen dat deze niet de tijd heeft om alle audities te beoordelen.

De jury en presentatie

Wie bepaalt of iemand talent heeft? Wat is belangrijk om de audities te overleven voor een talentenjacht als X-factor? Gelukkig hebben we de jury nog bestaande uit Gordon, Stacey Rookhuizen, Angela Groothuizen en Eric van Tijn. Ze zijn altijd kritisch tijdens het beoordelen van je auditie. De presentatie is wederom in handen van Wendy van Dijk en Martijn Krabbé.

Gordon
Gordon kennen we allemaal natuurlijk wel. Deze blonde excentrieke man is bekend geworden met zijn zang maar bij het grote publiek waarschijnlijk door televisie en radioprogramma’s.

Angela Groothuizen
Als we het over Angela Groothuizen hebben kom je al snel bij de Dolly Dots. Ze had in deze Nederlandse meidengroep verschillende hits en is al geruime tijd actief in de muziekindustrie.

Stacey Rookhuizen
Stacey is eigenaar van Stacey records, een Nederlandse platenmaatschappij voor onbekende talenten die graag willen doorbreken en een cd willen uitbrengen. Ondanks haar jonge leeftijd weet ze al veel af van de muziekindustrie. Ze is door het blad Elsevier zelfs uitgeroepen tot een grote belofte voor de toekomst.

Eric van Tijn
Eric van Tijn is een Nederlandse muziekproducer. Hij heeft een muzikale achtergrond. Opgegroeid in een wereld vol muziek en heeft daar ook zijn studie van gemaakt. Na het vwo ging Eric naar het conservatorium. Eric was als jurylid ook al te zien in het populaire Idols.

X-factor in het buitenland

X-factor is niet alleen populair in Nederland. Ook in het buitenland is het een goed bekeken televisieprogramma. Wist je bijvoorbeeld dat Leona Lewis de winnares is van de Britse X-factor uit 2006?

Veel succes met je auditie!
© 2009 - 2017 Kropslavinken, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
X-factor terug in 2013: audities en zingenX-factor terug in 2013: audities en zingenX-factor is het bekende talentenprogramma voor jong en oud. X-factor is in Nederland bijzonder populair en elk seizoen z…
X-factor 2012: audities doenX-factor 2012: audities doenHet was enige tijd onduidelijk of X-factor weer terug zou keren op de buis. Zou X-factor vervangen worden voor een ander…
De factorenpolitiek, het middel om uit de crisis te geraken?De unieke sociale en rechtvaardige oplossing om iets te doen aan de inkomenskloof tussen arm en rijk.
X-factor, heb jij de X?X-factor, heb jij de X?Heb jij die X? Ben jij diegene waarvan de juryleden alleen maar lof spreken? Kun jij een zaal met duizenden mensen laten…
Ontslagvergoeding is afhankelijk van factorenOntslagvergoeding is afhankelijk van factorenOntslagen werknemers in vaste dienst, hebben vaak recht op een ontslagvergoeding. De hoogte van dit bedrag, kunnen de we…

Reageer op het artikel "X-factor 2010: auditie doen"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reacties

J., 12-03-2012 21:01 #11
Kun je ook met zn 2e auditie doen? dat ik met een vriendin samen ga zingen?

Anoniem, 24-01-2012 21:25 #10
Ik zou graag willen meedoen, maar ik vind het wel eng. Ik ben 15 jaar en houd van zingen en dansen. Is het ook mogelijk om auditie te doen, maar niet uitgezonden te worden? Dan zou er een last van mijn schouders afvallen. Alvast bedankt!

Melissa, 06-10-2011 19:13 #9
Ik zou heel graag mee willen doen met x-factor, maar ik weet niet hoe oud je moet zijn.
Zou je het me misschien willen vertellen? Reactie infoteur, 06-10-2011
Hoi Melissa,

Leuk dat je mee wilt doen aan X-factor. Hoe oud je bent en tips voor het inschrijven kun je vinden in het volgende artikel: http://muziek-en-film.infonu.nl/televisie/82529-x-factor-2012-audities-doen.html

Succes!

Carmen, 06-10-2011 16:38 #8
Mijn vriendin kan echt heel goed zingen en ik wil der opgeven maar ik kan nergens een aanmeldingsformulier vinden waar kan ik die vinden? wel voor het seizoen wat er nu aan komt. Reactie infoteur, 06-10-2011
Hallo Carmen,

Tips voor het inschrijven kun je vinden in het volgende artikel: http://muziek-en-film.infonu.nl/televisie/82529-x-factor-2012-audities-doen.html

Succes!

Felicity, 26-04-2011 21:09 #7
Hallo,

Ik en mijn twee nichtjes willen een beroemde girlband worden. We weten alleen niet hoe oud je moet zijn om auditie te mogen gaan doen.

Kunt u dit uitzoeken voor ons?

Dankje,
Felicity

Peter Kimwana, 27-02-2011 05:20 #6
Ik ben 26 jaar en werk als leidinggevende in een een goedraaiend restaurant in Eindhoven. Ik ben in de horeca beland omdat ik graag in contact ben met mensen. Door mijn verschillende opgedane ervaringen ben ik tot de constatering gekomen dat communicatie een van mijn sterkste punten is. Sinds jonge leeftijd sta ik graag in de aandacht en ik denk van mezelf dat ik deze aandacht goed kan relativeren. Vele vrienden hadden verwacht dat ik al langere tijd in de muziek zou zijn beland. Maar desondanks probleemsituaties heb ik vroeg het ouderlijke huis verlaten hierdoor heb ik echter nooit de focus op mijn muziek kunnen leggen. Muziek is een van mijn grote passies, woorden mijn uitlaatklep om emotionele gebeurtenissen te verwerken en te verwoorden.Zelf ga ik er niet vanuit de beste kandidaat te zijn voor jullie programma maar julie feedback zou van een goudwaarde zijn voor me. Een andere reden voor mijn laattijdige ontdekkingstocht is omdat ik ben opgegroeid in België en nu sinds 3 jaar in Nederland woon. De mensen hier zijn veel assertiever en directer en hebben dus voor mij een qua mening een grotere meerwaarde om een zelfreflextie toe te kunnen passen dan in België.
Graag krijg van jullie een kans op feedback op de illussie die mij sinds jaar en dag begeesterd.

Mvg, Peter Kimwana!

Bennie-Boy, 31-07-2010 17:18 #5
Wanneer zij de volgende audities? En hoe oud moet je daarvoor zijn?

Daphne, 19-03-2010 19:18 #4
Wanneer zij de volgende audities? En hoe oud moet je daarvoor zijn?

Joris, 01-02-2010 16:20 #3
Ik zou graag iemand willen opgeven.Als dat zou kunnen graag. Mij groepsleiding zingt altijd. En heeft ook gezegd dat als wij hem zouden opgeven dat hij dan ook zeker zou gaan. Nou daar hebben wij bij deze gebruik van gemaakt. Ik hoop snel wat te horen en hoop ook dat hij nog kan meedoen. Hartelijk bedankt Moena :-p Reactie infoteur, 02-02-2010
Helaas kunt u niet meer auditie doen voor het seizoen van 2010. Mijn advies is wachten op een volgend seizoen, waarschijnlijk in 2011. Houd het in de gaten!

Chanice, 31-01-2010 21:06 #2
Ik zou graag nog auditie willen doen kan dat nog?

Marcel van der Lee, 13-01-2010 18:26 #1
Ik zou graag mee willen doen aan de audities van X-factor 2010.
Is het nog steeds mogelijk om je op te geven, en zo ja… waar kan dat?

Infoteur: Kropslavinken
Laatste update: 09-08-2010
Gepubliceerd: 02-12-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Reacties: 11
Schrijf mee!