InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > BNN-presentatrice Nicolette Kluijver

BNN-presentatrice Nicolette Kluijver

Nicolette Kluijver is een Nederlandse presentatrice. Ze is onder andere bekend van de BNN-programma’s Spuiten en Slikken en Try Before You Die. Op dit moment woont ze samen met haar twee katten Jelle in Flip in Amsterdam. Naast haar beroep als presentatrice werkt ze ook als redacteur bij BNN. In april 2010 stond ze in de Playboy. De aflevering over hoe ze te werk ging als sexy Playmate was te zien in haar programma Spuiten en Slikken.

Biografie

Nicolette Rianne Kluijver werd in Hilversum geboren in 1984. Op haar negende verhuisde ze met haar ouders naar Almere. Toen ze zestien werd, presenteerde ze haar eerste Tv-programma: AlemereRulez. Tijdens dit bijbaantje besloot Nicolette dat ze boerin wou worden. Ze haalde haar melkdiploma en tractorrijbewijs en begon aan de Middelbare Agrarische Land- en Tuinbouwschool. Tijdens haar opleiding deed ze in 2005 mee aan het reality-televisie programma The Farm om er achter te komen of haar droomwens en opleiding om een boerderij draaiende te houden reëel waren. Uiteindelijk verliep alles anders dan gepland.

Toen Nicolette zeventien was werd ze ontdekt door EliteModels en deed modellenwerk voor G-star, Diesel en Tommy Hilfiger. Hierna kreeg ze een contract aangeboden om samen met vijf anderen het programma 6Pack te presenteren. Dit heeft ze twee seizoenen gedaan. In augustus 2006 begint Nicolette haar carriére bij de omroep BNN. Ze begint als presentatrice voor het programma Spuiten en Slikken. Dit programma heeft haar uiteindelijk een bekende Nederlander gemaakt. Nicolette is bij BNN gebleven en heeft samen met andere presentatoren de programma’s Weg met BNN, de Klimaatpolitie, Crazy88 en Try Before You Die gepresenteerd. Voor het laatste programma deed Kluijver een stunt, waardoor ze op 25 september 2007 in het nieuws kwam. Ze had namelijk aan de noodrem getrokken van een trein. Het gevolg was dat de Nederlandse Spoorwegen aangifte deed van misbruik van de noodrem, ongeoorloofde baanbetreding en vandalisme.

Naast haar werk als presentatrice is Nicolette tevens kandidaat geweest in de programma’s Ranking the Stars, Jensen, Wie is de Mol en Waar is de Mol.

In 2008 werd Nicolette genomineerd voor de Gouden Televisier-Ring in de categorie Televisier Talent Award. Het jaar daarop eindigde ze als negende in de categorie Zilveren Televisier-ster vrouw.

In 2009 liep Nicolette door een autoongeluk op de A1 een hersenschudding op en moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Twee dagen later werd ze uit het ziekenhuis ontslagen. Hierdoor liep ze haar rol in de speelfilm Gangster Boys mis, omdat ze wekenlang niet mocht werken van de dokter. Dit zou haar eerste rol in een film zijn geweest.

In de maand april in 2010 is Nicolette in het mannenblad Playboy verschenen. Volgens presentator Albert Verlinden scheen dit geen succes te zijn geweest. Ook Playboy geeft toe dat het niet lekker is gelopen. Er zijn bijvoorbeeld 25.000 minder Playboys gedrukt dan voor de keer dat de 60-jarige Patricia Paay voor het blad poseerde. Nicolette heeft gezegd dat ze een deel van het opgebrachte geld zou doneren aan de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

Filmografie

1Spuiten en Slikken2007 - 2010
2Ranking the Stars2009
3Ik hou van Holland2009
4de Nationale BNN Test2008
5Wie is de Mol2008
6de Wereld draait door2008
7Try before you die2007
8Shownieuws2007
9Jensen2007
106Pack2006
© 2010 - 2017 Irisnijboer, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wie is de Mol 2008?Wie is de Mol 2008?Wie is de mol is een programma op Nederland 1. Bij wie is de mol nemen 10 kandidaten deel aan het spel. Het doel is er t…
Playboy, alles wat mannen boeitPlayboy, alles wat mannen boeitAlles wat mannen boeit! is de ondertitel van het maandblad Playboy. Behalve erotisch getinte foto´s van bevallige dames…
Voetbalvrouwen: Nicolette van DamNicolette Van Dam speelt in de tv-serie Voetbalvrouwen de rol van Solange, de vriendin van Italo Ferrero. Maar deze jong…
Zwarte Cross; van ludieke grap tot groot evenementWat ooit begon als een ludieke grap om een cross te organiseren waar allerlei verschillende voertuigen aan mee mochten d…
Ik wed dat ik het kanIk wed dat ik het kan is een programma op RTL 4 wat de kandidaten de gelegenheid geeft hun talent te laten zien. De kand…
Bronnen en referenties
  • Foto: http://www.showbiznewz.nl/artikelen/speciaal/foto_8837_nicolette-kluijver-in-playboy.jpg
  • www.imdb.com
  • www.bnn.nl

Reageer op het artikel "BNN-presentatrice Nicolette Kluijver"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Irisnijboer
Gepubliceerd: 05-05-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!