InfoNu.nl > Muziek en Film > Artiesten > Kersthits/kersthit/kerst cd's/kerstalbums/kerstliedjes 2012

Kersthits/kersthit/kerst cd's/kerstalbums/kerstliedjes 2012

Kersthits/kersthit/kerst cd's/kerstalbums/kerstliedjes 2012 De kersthit van 2012 komt misschien wel van One Gift, een groep (voormalige) daklozen uit Rotterdam. Met hun kerstlied Uninvited gaan ze op jacht naar een #1 hit. Met de opbrengsten willen de muzikale (ex-)zwervers hun leven weer op de rails krijgen en KiKa ondersteunen. Middels audities zijn de Rotterdams zwerfmuzikanten eind augustus geselecteerd waarna de opnamesessies voor de kerstsingle volgden. Sufjan Stevens, die enige bekendheid geniet in Nederland, brengt een kerstbox uit met vijf cd's vol kerstsongs: Silver & Gold: Songs For Christmas Volumes 6-10, een geschikt presentje voor onder de kerstboom. John Travolta en Olivia Newton-John hebben een kerstduet opgenomen, I Think You Might Like It, gecomponeerd en geproduceerd door John Farrar, die ook verantwoordelijk was voor You're The One That I Want uit de muziekfilm Grease, uit 1978. De Fantasicos, een nieuwe Nederlandstalige hype, populair bij piratenstations komen met een onvervalste smartlap: Mijn Allermooiste Kerstkado. Meer weten over kerstalbums en kerstsingles uit andere jaren? Check de links Kersthits 2011 en Kersthits 2010.

Overzicht kerstsingles, albums en cd's 2012


One Gift, Band (ex-)daklozen Rotterdam - Uninvited

Onder de titel Uninvited (niet uitgenodigd) verschijnt van een band, samengesteld uit getalenteerde, muzikale (ex-)daklozen uit Rotterdam een kerstsingle. Eind augustus zijn er zelfs audities geweest om bandleden te selecteren. De initiators van project Kersthit 2012 houden er serieus rekening mee dat dit dé Nederlandse kerstknaller van 2012 gaat worden. Op de speciaal voor dit doel opgezette site wordt een heuse, tweeledige doelstelling geformuleerd: "enerzijds geven de deelnemers hun leven een positieve wending, anderzijds steunen zij een goed doel om iets terug te doen voor de maatschappij".

De producenten en schrijvers van de opmerkelijke kerstsong zijn Ronald en Anouk Kool, die onder de naam Megakool opereren. Ronald is bandleider van de ďIk hou van Holland HuisbandĒ en is toetsenist bij o.a. Trijntje Oosterhuis en Anouk. Daarnaast is hij docent aan de Rotterdamse Pop Academy.

Alhoewel het muziekcollectief in eerste instantie is samen gebracht met als doelstelling een kerstsingle te maken die op # 1 komt, gaat de groep ook in 2013 verder, en wordt er getracht, samen met begeleiders om hun leven een definitieve andere wending te geven en een toekomstperspectief.

Opbrengsten en goede doelen

Het is de bedoeling dat de helft van de opbrengsten ten goede komt aan de muzikanten zelf, om hun eigen leven weer op de rails te krijgen. Het andere gedeelte wordt geschonken aan KiKa, de Stichting Kinderen Kankervrij.
De single en videoclip is vanaf december 2012 te downloaden vanaf de site www.kersthit2012.nl voor het bedrag van Ä 1,--, geheel in de traditie van de straatmuzikant.

The Kik - Een Kerstliedje Voor Jou/Simone

In 2011 al uitgebracht in het Engels, in december 2012 opnieuw aktueel, nu in het Nederlands ingezongen, Een Kerstliedje Voor Jou, van The Kik bekend om hun sixtieslook en dito muziekstijl. Band rond voorman en zanger/gitarist Dave von Raven.
Ook uitgebracht op vinyl. Op de B-side hun obscure hitje Simone.

Colbie Caillat - Christmas In The Sand

Een vrolijk, lenteachtig liedje, de kerstsingle Christmas In The Sand, van het gelijknamige, in oktober verschenen kerstalbum van Cobie Caillet. Deze Amerikaanse singer-songwriter (Newbury Park, California, 28 mei 1985) was ook in Nederland de afgelopen jaren regelmatig terug te vinden in de hitlijsten. Zo stond ze in 2005 in de top 10 met Bubbly, van haar met goud bekroonde album Coco. In 2009 zong ze een duet met Jason Mraz Lucky, een succesvolle samenwerking.
Op de cd Christmas In The Sand is veel standaard kerstrepertoire terug te vinden, waaraan mee gewerkt is door onder andere Gavin DeGraw en Jason Reeves, haar schrijfpartner.

Ook de fans van Blink 182 moeten eraan geloven. De punkband brengt dinsdag 18 december namelijk hun kerstnummer 'Boxing Day' uit. Je kunt de track onderaan het bericht alvast beluisteren.

De punkband Blink 182 deelt ook mee in de december vrolijkheid, hun bijdrage is getiteld Boxing Day, in Engeland de aanduiding voor tweede kerstdag. De kersttrack staat op hun EP Dogs Eating Dogs, die gelijktijdig met de single op 18 december 2012 is uitgebracht.

Scala & Kolacny Brothers - December

Scala is een meisjeskoor uit het Belgische Oorschot, die onder leider van de gebroers Kolacny tot grote hoogten gestuwd worden.
Stijn Kolacny is de dirigent, zijn broer Steven zit achter de piano. Het bijzondere van Scala & Kolacny Brothers is de repertoirekeuze.Van zulke brave meisjes verwacht je het niet, maar ze hebben op hun tracklist nummers staan van Nirvana (Smells Like Teen Spirit), Rammstein (Mutter) en Linkin Park (My December). Het koor smeedt het van oorsprong ruige werk om tot hemelse songs, die tot ver over de Belgische landsgrenzen erkenning verkrijgen. Hun cover van "Creep" (Radiohead) werd gebruikt in de trailer van The Social Network, de Amerikaanse verfilming van de opkomst van Facebook.

Nu is er dus het kerstalbum December, met vertolkingen van onder andere de Smashing Pumpkins (Christmastime), Coldplay (Christmas Lights), Pearl Jam (Let Me Sleep/ Itís Christmas Time) en Damien Rice (Eskimo).

Sufjan Stevens - Silver & Gold: Songs For Christmas Volumes 6-10

Sufjan Stevens is een Amerikaanse folkzanger, vertolker van vaak kleine, minimalistische, licht humoristische, zelfgeschreven liedjes. Alhoewel hij al heel wat jaren aan de weg timmert, en zijn cd's in Nederland vaak hoog eindigen in de eindejaarslijsten, is hij wel bij de liefhebber, maar niet bij het grote publiek bekend.

In 2006 verscheen er van hem een boxset met vijf EP's, vol mooie kerstliedjes, zowel zelfgeschreven als traditionals, uitgevoerd in zijn eigen kenmerkende idioom, getiteld Songs for Christmas (singalong). Stevens had de illustere gewoonte zijn kennissenkring aan het eind van het jaar niet met een kerstkaartje, maar met een zelf vol gezongen en gespeelde kerst-cd te verrassen. Het resultaat van de jaren tot en met 2006 resulteerde in de eerste box. Nu is het vervolg verschenen, Silver & Gold: Songs For Christmas Volumes 6-10, zijn muzikale kerstgroeten van jaar tot jaar, tot aan de jaarwisseling van 2011 -2012, verspreid over vijf verschillende cd'tjes. Het geheel is weer opgeborgen in een mooi kartonnen boxje, het artwork als altijd even bijzonder. Het kartonnen hoesje van elke cd is een kunstwerkje op zich. Bijzonder is bij deze editie de medewerking van The National, Arcade Fire en Danielson. Voor de liefhebbers is de set ook verkrijgbaar op vinyl.

John Travolta & Olivia Newton-John - This Christmas

John Travolta en Olivia Newton-John hebben de handen ineen geslagen en samen een kerst cd opgenomen.

John en Olivia waren de hoofrolspelers in de succesfilm Grease uit 1978, de muzikale rolprent waarin ze de studenten Danny en Sandy speelden. De soundtrack bracht veel hits voort, denk aan Sandy, Hopelessly Devoted to You en de grootste hit het duet "You're The One That I Want" een wereldhit, de tophit van 1978. Nu, 35 jaar later heeft de componist van dat nummer, John Farrar opnieuw een song voor hun geschreven en geproduceerd, I Think You Might Like It het enige nieuwe liedje op de kerst cd.

De opbrengsten van dit project gaan naar twee verschillende projecten, The Jett-Travolta-foundation (Jett is zoon van Travolta, enkele jaren geleden overleden) en The Olivia Newton-John Cancer and Wellness Centre, de liefdadigheidsorganisatie opgericht door Olivia, nadat ze genezen was van borstkanker.

Op het album staan verder twaalf traditionele, bekende kerstliedjes, waarop de beide voormalige Grease-acteurs worden bijgestaan door o.a. Barbra Streisand, Tony Bennet, Kenny G, Cliff Richard en James Taylor.

Backstreet Boys - Itís Christmas Time Again

Met de tweede kerstsingle in hun bestaan maken de Backstreet Boys hun comeback, weer in hun oorspronkelijke, vijfkoppige bezetting. De kerstsong Itís Christmas Time Again werd geschreven door bandleden Nick Carter en Howie Dorough.
Kevin Richardson verliet in 2005 de groep, maar is dus nu terug gekeerd. De Amerikaanse boyband bestaat al sinds 1993 en had vele hits, zoals Quit playing games (With my heart), Everybody en Shape of my heart.
In april 2013 vieren ze hun twintigjarig jubileum met een nieuwe plaat.

Tracey Thorn - Tinsel and Lights

Tracey Thorn vormde samen met gitarist en toetsenist Ben Watt sinds 1992 Everything But The Girl, in Nederland vooral bekend van Missing, een liedje uit 1994. Sinds 2000 heeft het duo geen nieuw materiaal meer opgenomen en hebben ze ook niet meer samen opgetreden, al hebben ze in interviews aangegeven dat ze een nieuwe samenwerking in de toekomst niet uitsluiten. Sinds de split van de band heeft Tracey Thorn twee solo-albums uitgebracht. In oktober 2012 verscheen het derde, het winter/kerstalbum Tinsel and Lights, een lang gekoesterde wens van de Engelse zangeres. Het gelijknamige titelnummer is uitgebracht als kerstsingle.

Cee Lo Green - CeeLoís Magic Moment

Cee Lo Green, de Amerikaanse R&B zanger is in Nederland vooral bekend als zanger van Gnarls Barkley. De band waarin ook topproducer Danger Mouse deel van uit maakte scoorde in 2006 in Nederland de # 1 hit Crazy, solo was Cee Lo succesvol met het nummer F**k You!.

Op 30 oktober 2012 verschijnt van hem het kerstalbum Magic Moment, een cd vol met kersttraditionals waarop meegewerkt wordt door Christina Aguilera, Rod Stewart, Straight No Chaser (acapella ensemble) en The Muppets. Allemaal overbekende (Amerikaanse) kersthits in een soulvolle vertolking.
Op 10 oktober is er voor en fans een preview en geeft de hiphopper een benefitoptreden in het Planet Hollywood in Las Vegas om de cd onder de aandacht te brengen en geld in te zamelen voor de stichting Keep Memory Alive. Deze liefdadigheidinstantie zet zich in voor mensen die lijden aan verschillende neurologische ziektes zoals ALS, Alzheimer, Multiple Sclerosis en Parkinson. De plaat verschijnt op het Elektra-label.

Tracklist CeeLoís Magic Moment

 • 'What Christmas Means to Me'
 • 'Baby, It's Cold Outside' (featuring Christina Aguilera)
 • 'This Christmas'
 • 'The Christmas Song'
 • 'White Christmas'
 • 'All I Need Is Love' (featuring The Muppets)
 • 'You're A Mean One, Mr. Grinch' (featuring Straight No Chaser)
 • 'Please Come Home for Christmas'
 • 'Run Rudolph Run'
 • 'All I Want for Christmas'
 • 'Mary, Did You Know?'
 • 'River'
 • 'Merry Christmas, Baby' (with Rod Stewart)
 • 'Silent Night'

Fantasticos - Mijn Allermooiste Kerstkado

De Fantasticos worden gevormd door twee mannen die hun sporen in het klassieke Nederlandstalige genre ruimschoots hebben verdiend. De een was drummer bij onder andere De Havenzangers de ander speelde in The Sunstreams, bekend van de hit Aan De Grens Van De Duitse Heuvelen, top 10 in 1979. Mijn Allermooiste Kerstkado is hun kerstbijdrage, dat niet zou misstaan op het repertoire van Koos Alberts.

Rod Stewart - Merry Christmas Baby

Rod Stewart grootste successen liggen ver achter hem, eind jaren zestig van de vorige eeuw was hij zanger van de Britse Faces en bijna tegelijkertijd startte hij zijn solocarrière en scoorde in de jaren zeventig wereldhits als Maggie May, Sailing, I don't want to talk about it en Da' ya' think I'm sexy. Zijn immer hoogblonde kapsel en turbulente liefdesleven maakten hem tot een echte rockster, een rol die hij nog altijd met verve speelt. De laatste jaren maakt hij furore met de Great American Songbooks, een serie cd's waarop hij de Amerikaanse klassiekers covert.

Na een ogenschijnlijk rustige periode doet Stewart nu weer regelmatig van zich spreken.Hij was uitbundig huilend te zien in alle sportjournaals in november 2012, toen zijn geliefde voetbalclub Celtic won van Barcelona, in november 2012. De goedverkochte biografie "Rod: The Autobiography" is uit en in juni 2013 staat hij op het podium in het Ziggo Dome in Amsterdam. Nu is er dus ook een kerstalbum uit met de naam Merry Christmas Baby waarop hij als een echte crooner de Christmas Classics vertolkt.

Lees verder

© 2012 - 2019 Kroezenier, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Speelschema EK voetbal 2012 Polen en Oekraïne, wedstrijdenSpeelschema EK voetbal 2012 Polen en Oekraïne, wedstrijdenSpeelschema EK voetbal 2012 Polen en Oekraïne: het EK 2012 zal in Polen en Oekraïne worden gehouden van 8 juni tot en me…
Koopkracht 2012: Hoeveel gaat u erop achteruit?Koopkracht 2012: Hoeveel gaat u erop achteruit?Hoeveel gaat u erop achteruit in 2012? Vrijwel iedereen moet inleveren in 2012. De koopkracht van alle Nederlandse huish…
Oefencrossen en tripalons in 2012, wanneer en waar?De paardensport kent verschillende disciplines. De cross is een onderdeel van een samengestelde wedstrijd. Wanneer je (n…
Olympische Spelen 2012 Londen: speelschema tafeltennisOlympische Spelen 2012 Londen: speelschema tafeltennisOlympische Spelen 2012 Londen: speelschema tafeltennis. Van 28 juli tot en met 8 augustus 2012 wordt er tafeltennis gesp…
KNVB beker 2012-2013, loting, programma en uitslagenKNVB beker 2012-2013, loting, programma en uitslagen. Op 22 augustus 2012 zal de KNVB Beker van het seizoen 2012-2013 be…
Bronnen en referenties
 • http://www.3fm.nl
 • http://www.amazon.com
 • http://jett-travolta-foundation.org
 • http://www.oliviaappeal.com
 • http://www.youtube.com
 • http://www.nu.nl/muziek
 • http://www.spotplanet.org

Reageer op het artikel "Kersthits/kersthit/kerst cd's/kerstalbums/kerstliedjes 2012"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Kroezenier
Laatste update: 15-12-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 7
Schrijf mee!