InfoNu.nl > Muziek en Film > Artiesten > Michael Jackson: The Jackson Five of The Jacksons

Michael Jackson: The Jackson Five of The Jacksons

Het zal je maar gebeuren dat je 10 kinderen krijgt die allemaal muzikaal zijn. Dat gebeurde Joe en Katherine Jackson. Wanneer de oudste zoon 12 jaar is wordt een trio gevormd met andere broers. Een jaar later komen er twee, waarvan Michael de bekendste is, bij en de Jackson Five is een feit. Na jaren van successen gaan ze bijna allemaal op de solotoer. Maar in 2008 komen ze nog een keer bij elkaar om te gaan toeren.

Algemeen

Joseph (Joe) Jackson, geboren op 26 juli 1929 is getrouwd met Katherine Esther Jackson, geboren op 4 mei 1930. Samen stichten ze een groot gezin, namelijk:
NaamGeboortedatum
Maureen Reillete (Rebbie)29 mei 1950
Jackie2 mei 1951
Toriano (Tito) 15 oktober 1953
Jermaine11 december 1954
LaToya29 mei 1956
Marlon12 maart 1957
Brandongeboren en gestorven in 1957
Michael29 augustus 1958
Randy29 oktober 1961
Janet16 mei 1966

Het gezien heeft het niet breed, Joe verdient zijn geld in de staal en speelt in een band. Hij heeft echter één droom; rijk worden. Wanneer zijn kinderen (allemaal) erg muzikaal blijken te zijn, wil hij zijn droom verwezenlijken.

Geschiedenis

 • In 1963 wordt er een trio geformeerd uit Jermain, Jackie en Tito. Twee neven doen mee.
 • In 1964 worden de neven vervangen door Marlon en (de pas 5 jarige) Michael, die de leadzanger wordt. Ze spelen in lokale clubs en bars in Indiana. Naarmate ze beter werden, werd ook het gebied waar zij optraden groter. De groep reist, natuurlijk onder leiding van vader Joe, van talentenjachten naar optredens en visa versa.
 • In 1965 winnen zij op Gary High School een talentenwedstrijd met het nummer “My Girl” van de Temptations.
 • In 1968 worden ze dan eindelijk ontdekt. Bobby Taylor en The Vancouvers introduceren ze bij Berry Gordy van Motown Records. Ze doen auditie en tekenen een contract. Het gezin verhuist naar Californië. Vanaf dit moment mag Marlon meezingen, daarvoor mocht hij alleen maar dansen (opdracht van vader Joe).
 • 1970: “Want You Back”, “ ABC”, “The Love You Save” en “ I´ll Be There” waren de 1e vier singels en allemaal een nummer 1 hit in Amerika.
 • In 1971 is er een cartoon show bij ABC televisie over de groep
 • In 1973 verschijnt het 1e soloalbum van Jackie
 • In 1976 wordt er gebroken met Motown en getekend bij CBS/Epic Records. De naam wordt veranderd in “The Jacksons”. Dit in verband met een rechtenkwestie. Jermaine verlaat de groep (hij is getrouwd met de dochter van de directeur van Motown) en Randy neemt zijn plaats in.
 • In 1977 debuteert Michael als acteur in de musical “The Wiz”, samen met Diana Ross. Hier ontmoet hij zijn toekomstige producer Quincy Jones.
 • Jermaine het nummer “Let´s get Serieus” van Jermaine uit
 • In 1982 verschijnt het album “Thriller” van Michael, het zal het best verkochte album aller tijden wereldwijd worden.
 • In 1983 introduceert Michael zijn inmiddels wereldberoemde moonwalk. Dit tijdens de Motown 25 years´verjaardagsshow.
 • In 1984 wint Michael 8 Grammy Awards op één avond.
 • Het is 9 december 1984 dat de Jacksons een concert geven. Michael geeft aan uit de band te stappen en solo te gaan. Ook Rebbie gaat in 1984 solo verder.
 • In 1987 verschijnt het derde album van Michael “Bad”. Een jaar later schrijft hij zijn autobiografie, waarin ook over zijn jeugd wordt geschreven.
 • In 1987 verschijnt het soloalbum “Baby Tonight” van Marlon
 • 1991 is voor Michael een belangrijk jaar. Hij maakt de overstap naar Sony Music, en brengt zijn album “Dangerous” op de markt.
 • In 1994 trouwen Michael en Lisa Marie Presley, het huwelijk duurde slechts 19 maanden.
 • In 1995 komt “HIStory” uit, gaat Michael wederom op wereldtoernee.
 • In september 2001 is Michael 30 jaar soloartiest. Dit viert hij met 2 concerten in New York, artiesten als Whitney Houston, Usher, Destinys Child en Shaggy treden op. Het klapstuk is de vereniging van de broers Jackson die hun grootste hits ten gehore brengen.
 • In maart 2005 wordt de voormalige drummer van de groep, Johnny Jackson, doodgestoken. Ondanks de naam was hij geen familie. Hij verving in 1967 de oorspronkelijke drummer Milford Hite.

Enkele nummers

Enkele uitgebrachte nummers van The Jackson Five zijn onder andere
TitelTitelTitel
AbcAll I do think of youBen
Big boyBlame is on the boogieBorn te love you
Can you feel itCarpark northChained
Daddy´s homeDancing machineGet it together
Goin back to IndianaGot to be thereHallelujah day
I found that girlI wanna be where you are want you back
I´ll be thereI´m losing youIt´s your thing
Jus a little bit of youLittle bitty pretty oneLittle christmas tree
Lookin´through the windowsMayby tomorrowMy girl
Never can say goodbeyNobodyO how happy
One bad appleRockin`Robinaterday night at the movies
ScreamShake your bodySugar daddy
The life of the partyThe love you saveUnder the boardwalk
Who´s lovin´youWill you be there-

Jacksons anno 2007

De Jackson Five gaan weer op toernee, en het is mogelijk dat Michael meedoet. Jermaine heeft aangegeven dat ook hun broer Michael aan het oefenen is voor een toer. Waarschijnlijk zullen de concerten in 2008 plaatsvinden.
© 2007 - 2019 Storm, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Michael Jackson, The King of PopIn 2008 wordt hij 50 jaar en zit dan al 45 jaar in het vak. Michael Jackson vormde als 5 jarig jongetje met 4 van zijn a…
Omer Bhatti, een geheime zoon van Michael Jackson?Op 25 juni 2009 is Michael Jackson overleden. Sinds zijn sterven, zijn er veel verhalen rond gegaan. Is hij een natuurli…
Korte biografie van “King of Pop” Michael JacksonDe Amerikaanse "king of pop" werd in 1958 geboren in het plaatsje Gary, in de staat Indiana. Zijn hele leven heeft hij h…
Top tien beste liedjes van Michael JacksonSinds de dood van Michael Jackson op 25 juni 2009, is er veel belangstelling ontstaan voor zijn muziek. Oude liedjes wer…
Michael Jackson's This Is It, een prachtige documentairerecensieMichael Jackson's This Is It, een prachtige documentaireWoensdag 28 oktober 2009 ging de documentaire ‘Michael Jackson’s This Is It’ in première. De documentaire gaat over de v…

Reageer op het artikel "Michael Jackson: The Jackson Five of The Jacksons"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Zoë, 27-03-2010 11:49 #1
Goede Informatie! Reactie infoteur, 29-03-2010
Bedankt!

Infoteur: Storm
Laatste update: 25-08-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Reacties: 1
Schrijf mee!