InfoNu.nl > Muziek en Film > Artiesten > Singer-songwriter Ben Howard

Singer-songwriter Ben Howard

De Engelse singer-songwriter Ben Howard geniet in Nederland steeds meer bekendheid. Eén van zijn bekendste nummers is Keep Your Head Up (dat gecoverd werd door The Voice of Holland 3-kandidate Sandra van Nieuwland). Ben Howard treedt op samen met Chris Bond en India Bourne.

Ben Howard

 • Geboortedatum: 24 april 1987
 • Geboorteplaats: Londen

Zanger, songwriter en muzikant Ben Howard begon al in zijn vroege tienerjaren met het schrijven van nummers. In het verleden was hij ook professioneel surfer en studeerde hij journalistiek, maar toen dat allemaal niet langer te combineren bleek koos Ben Howard voor een carrière in de muziek.

Nominaties en prijzen:

 • 2012 nominatie Mercury Price
 • 2013 2x Brit Award (beste zanger en beste Britse doorbraak)

De band

Bij een groot deel van zijn nummers wordt Ben Howard muzikaal begeleid door Chris Bond (bas, drum, achtergrondzang) en India Bourne (cello, bas, achtergrondzang). Chris Bond heeft tevens het album Every Kingdom geproduceerd.

Optredens

Ben Howard treedt regelmatig op in Europa en Amerika. In Nederland speelde hij onder andere in Paard van Troje en Paradiso en op de festivals Lowlands en Pinkpop.

Keep Your Head Up

Ben Howards Keep Your Head Up heeft in Nederland grote bekendheid verworven. The Voice of Holland 3-kandidate Sandra van Nieuwland zong in de tweede liveshow van het programma een door haar aangepaste versie van het nummer en scoorde daarmee een nummer-1 hit in de Nederlandse Top 40 en de Nederlandse Single Top 100.

Surfen

Bens liefde voor het surfen komt tot uiting in de videoclips van enkele van zijn nummers, waarin regelmatig beelden van de zee en van surfers getoond worden. Ook de c-hoes van het album Every Kingdom staat in het teken van water. De fotosessie voor deze cd-hoes vond plaats op Ibiza, waar de ouders van Ben Howard tegenwoordig wonen.

Het surfmerk O'Neill heeft Ben Howard onlangs benoemd tot nieuwe ambassadeur van het merk en in 2014 zal er een in samenwerking met Howard ontworpen collectie verschijnen.

Albums

EP's

 • Games in the Dark (2008)
  1. Games in the Dark
  2. Are You Ready
  3. Empty Corrydors
  4. Wouldn't Be a Lie
  5. Keep Your Head Up
  These Waters (2009)
  1. The Wolves
  2. Cloud Nine
  3. London
  4. These Waters
  5. Move Like You Want
  6. The Fire (Bonus Track)
  Old Pine (2011)
  1. Old Pine
  2. Further Away
  3. Follaton Wood
  4. Three Tree Town
  Ben Howard Live (2011)
  1. London (Live)
  2. Empty Corridors (Live)
  3. Three Tree Town (Live)
  The Burgh Island (2012)
  1. Esmeralda
  2. Oats In The Water
  3. To Be Alone
  4. Burgh Island

CD's

 • Every Kingdom (2011)
  1. Old Pine
  2. Diamonds
  3. The Wolves
  4. Everything
  5. Only Love
  6. The Fear
  7. Keep Your Head Up
  8. Black Flies
  9. Gracious
  10. Promise
  Every Kingdom, Limited Edition (2011, met naast bovenstaande CD een DVD en een bonus-CD met:
  1. These Waters
  2. Empty Corridors (Live)
  3. Under The Same Sun
  4. Bones
  5. I Will Be Blessed
  6. Move Like You Want To (Live)

Singles

 • The Wolves (2011)
 • The Wolves (2011)
 • The Fear (2011)
 • Only Love (2011)
 • Keep Your Head Up (2011)
© 2013 - 2018 Laura-w, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
In and Out - FilmrecensierecensieIn and Out - FilmrecensieEr is zoveel geschreven geweest over In & Out dat er nog maar één nieuwswaardig feit over te vertellen valt: “Dit is géé…
Bryce Dallas Howard: ActriceBryce Dallas Howard is een Amerikaanse actrice die vooral bekend werd door haar rollen in de films The Village en Lady i…
The Bourne Trilogie: Identity-Supremacy-UltimatumThe Bourne Trilogie: Identity-Supremacy-UltimatumThe Bourne Ultimatum is een Amerikaanse actiefilm, die in 2007 in première ging. De film is gebaseerd op het gelijknamig…
Biografie: MuseBiografie: MuseMuse is een rockband uit Engeland. In de band zitten Matthew Bellamy, Christopher Wolstenholme en Dominic Howard. De ban…
Blaudzun - Nederlandse singer-songwriterBlaudzun - Nederlandse singer-songwriterAls je naar zijn muziek luistert is het haast niet te geloven dat hij een Nederlandse artiest is. Het derde album genaam…
Bronnen en referenties
 • Officiële website Ben Howard - http://www.benhowardmusic.co.uk

Reageer op het artikel "Singer-songwriter Ben Howard"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Laura-w
Gepubliceerd: 06-07-2013
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!