InfoNu.nl > Muziek en Film > Artiesten > Lisa, Amy en Shelley: O'G3NE

Lisa, Amy en Shelley: O'G3NE

De Nederlandse meidengroep O'G3NE bestaat uit de drie zusjes Lisa, Amy en Shelley. Als jonge meisjes doen Lisa, Amy en Shelley mee aan het Junior (Euro)Songfestival, en scoren diverse hits. In 2014 veranderen ze hun artiestennaam naar O'G3NE (voorheen: Lisa, Amy en Shelley) en doen als drietal mee aan het populaire televisieprogramma 'The Voice of Holland'.

Achtergrond

Lisa, Amy en Shelley Vol zijn geboren in Dordrecht (Nederland). Zus Lisa is de oudste van het stel; zij is geboren in juni 1994. Amy en Shelly zijn een tweeling, en zijn geboren in oktober 1995. In 2007 deed het drietal auditie voor het Junior Songfestival. De tweeling was toen elf jaar oud en Lisa twaalf jaar. Met hun zelfgeschreven lied 'Adem in, adem uit' kwamen ze vrijwel moeiteloos door de voorrondes heen en wonnen ze uiteindelijk de finale van het junior Songfestival (editie 2007). Tijdens de grote finale in Ahoy Rotterdam eindigden de meisjes als elfde. Na het Junior Eurovisie Songfestival brachten de meisjes onder de naam 'Lisa, Amy en Shelley', afgekort ook wel LAS genoemd, verscheidene liedjes uit. Hoewel meerdere producers meehelpen bij het schrijven van de liedjes van Lisa, Amy en Shelley, speelt de vader van de meiden ook een grote rol bij het schrijven van de liedjes.

Zingen en dansen

Voordat Lisa, Amy en Shelley in 2007 meededen aan het Junior Eurovisie Songfestival, hadden de meiden nog nooit zangles gehad. Wel vonden ze het al erg leuk om samen te dansen en te zingen. Met hun eerste hit 'Adem in, adem uit', braken de meiden door in Nederland. 'Adem in, adem uit' gaat over het milieu en opwarming van de aarde. De liedjes die na 2007 werden uitgebracht, zoals 'Zet 'm op' en 'The Power of Christmas', vertellen ook een heldere boodschap. In 2008 wordt hun eerste album '300%' uitgebracht. De liedjes van Lisa, Amy en Shelley kenmerken zich meestal door een uptempo, vrolijke sound die wordt ondersteund door danspasjes. De meiden zingen veelal meerstemmig en dansen daarbij. Dat de meisjes niet alleen goed kunnen dansen en zingen blijkt wanneer zij met een eigen theatershow op de planken gaan. Hun theatershow 'Buitengewoon', waarin vooral veel wordt gezongen en gedanst, gaat erg goed en de meiden blijven dan ook aan de weg timmeren in de theaters.

Tieners

Op tienerleeftijd brengen de zussen het album 'Sweet Sixteen' uit. Op het album staan veelal vrolijke liedjes met titels als 'Nee', 'Mee naar boven' en 'Fout Ventje'. De inhoud van de liedjes gaat over onderwerpen die tieners aangaan, zoals vriendjes, verliefdheid en vriendschap. Het album staat een aantal weken in de Album Top 100 met als hoogste notering plaats 45.

Over een andere boeg

In 2014 besluiten de meiden onder een nieuwe artiestennaam verder te gaan: 'O' G3NE'. De 3 in de naam verwijst naar de drie zusjes. Niet alleen de naam verandert, de meiden verbreken ook de samenwerking met EMI Records en Cloud 9 en doen alles nu in eigen beheer. Het imago van de meidengroep verandert mee met de leeftijd van de meiden; ze zien er stoerder en gewaagder uit. In september van 2014 is 'O'G3NE' te zien bij 'the Blind Auditions' van 'The Voice of Holland'. Hun auditie is vrij uniek, want vrijwel alle andere kandidaten doen solo auditie. Tijdens hun auditie brengen de meiden het lied 'Emotion' van Destiny's Child ten gehore. De coaches Ali B., Trijntje Oosterhuis, Ilse deLange en Marco Borsato weten niet hoe snel ze hun stoelen moeten omdraaien voor het meerstemmige trio. De meiden kiezen uiteindelijk Marco Borsato als hun coach. Na hun optreden wordt hun auditie meer dan 1 miljoen keer teruggekeken via YouTube. Na de Battleronde van the Voice of Holland op vrijdag 24 oktober, waarin zij het opnemen tegen de Italiaanse Gabriela, gaan de meiden door naar de liveshows.
© 2014 - 2018 Jolene1984, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
OG3NE, band en winnaar The Voice of Holland 2014OG3NE, band en winnaar The Voice of Holland 2014OG3NE bestaat uit drie zangeressen, die als trio deelnemen aan the voice of Holland 2014. Het trio bestaat uit Lisa, Am…
Iris Kroes: The voice of Holland 2012 winnaresOp vrijdagavond 20 januari 2012 is Iris Kroes uit Drachten (Friesland) uitgeroepen tot winnares van The voice of Holland…
Emmaly Brown, zangeres en kandidaat van TVOH 2014Emmaly Brown is een zangeres die als kandidaat meedoet aan The voice of Holland 2014. Emmaly is twintig jaar oud en is w…
The Voice of Holland 2014 - AuditiesThe Voice of Holland 2014 - AuditiesOok in het vijfde seizoen van The Voice of Holland komt het onderdeel blind auditions terug op de televisie. Vanaf vrijd…
De Mona Lisa (La Joconde)De Mona Lisa (La Joconde)Waarschijnlijk het allerberoemdste schilderij ter wereld: de Mona Lisa, gemaakt door Leonardo da Vinci.
Bronnen en referenties
  • www.wikipedia.nl
  • www.youtube.com
  • www.og3ne.com

Reageer op het artikel "Lisa, Amy en Shelley: O'G3NE"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Jolene1984
Laatste update: 24-10-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!