InfoNu.nl > Muziek en Film > Artiesten > Yvonne Catterfeld; de nieuwe Sisi

Yvonne Catterfeld; de nieuwe Sisi

De 29 jarige Yvonne Catterfield is een sprekend evenbeeld van de inmiddels overleden Romy Schneider. Romy is bekend van haar vertolking als keizerin Sisi. Yvonne is afgestudeerd in de muziek, maar zal in 2009 hoogst waarschijnlijk schitteren op het witte doek in de (hoofd)rol van Romy Schneider, in een film over het leven van deze filmdiva.

Algemeen

Yvonne Catterfeld heeft een enorme gelijkenis met Romy Schneider (Bekend van de trilogie over het leven van de Oostenrijkse keizerin Sisi). Zij is dan ook de uitgelezen persoon om de personage Romy Schneider in een film die pas in 2009 uitkomt te vertolken.

Yvonne Carterfeld

Yvonne is geboren op 2 december 1979 in het Duitse Erfurt. Al op 11 jarige leeft is zij zeer creatief. Zij schrijft gedichten en heeft een levendige briefwisseling (soms wel van 20 kantjes) met haar vriendinnen, waarin alle ideeën en gevoelens op papier gezet worden. Ze schilderde, danste en zong (had toen nog geen lessen). Als zij 15 jaar oud is, komen bij haar al creatieve hobby’s ook nog piano- en fluitspelen bij. Ook volgt ze zang- en danslessen.

Na het afronden van het Albert-Schweitzer Gymnasium in haar geboorteplaats, gaat zij naar Leipzig om te studeren aan de Musikhochschule Leipzig, een 2 jarige opleiding in jazz en popmuziek.

De carrière van Carterfeld

 • 1998; Haar eerste album (met 7 nummers) komt op de markt. Zij gebruikt een synoniem, namelijk KIV. Het was helaas geen succes.
 • 2000; Yvonne doet mee aan de “Stimme 2000”, een Duitse zangwedstrijd. Ze treed op onder de naam Vivianne, en ontmoet hier Thomas Stein, die in de jury van de voorrondes zat. Hij is een manager en wordt later de grote man van BMG (Bertelsmann Music Group). Hij gaf haar een contract bij het label Hansa Music.
 • 2001; De eerste single onder haar eigen naam komt uit “Bum”. Dit is een cover van de All Saints track, helaas weer geen hit. Dan volgen al snel de single’s: “Komm Zurück Zu Mir”, “Niemand Sonst” en “Gefühle”. Deze helpen enorm met het opbouwen van haar naamsbekendheid.
 • 2002; Yvonne speelt de rol van Julia Blum in de Duitse versie van Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) “Gute Zeiten, Schlechte Zeiten”. Deze rol speelde ze tot 17 december 2004, waarna zij aangaf zich liever met muziek bezig te houden: haar zangcarrière.
 • 2003; Ze zingt tijdens het afscheidsconcert van Modern Talking. Staat in de voorprogramma’s van Nena en Mariah Carey. Haar eerste album “Meine Welt” wordt een hit en wordt zelfs Platina. Mede door haar acteerprestatie op tv wordt de single “Für Dich” een hit in Duitsland, Oostenrijk en Zwitersland.
 • 2004; “Du Hast Mein Herz Gebrochen” wordt een hit en haar tweede album komt op de markt “Farben Meiner Welt”.
 • 2005; Yvonne geeft zich wederom over aan het acteren. In de tv drama “Sophie – Braut Wider Willen” speelt zij de hoofdrol. Helaas voor Yvonne voldoet het programma niet aan de verwachtingen en wordt na 65 afleveringen uit de lucht gehaald. Ook speelt ze in “Hallo Robbie!”, “Der Name der Orchidee” (een aflevering van Tatort). Ditzelfde jaar brengt zij haar eerste Engelstalige single uit “Where Does The Love Go”, onder samenwerking met Eric Benét. Ook werkt ze dit jaar samen met de gitarist van de Eurythmics, Dave Stewart aan haar album “Unterwegs” dat een gouden plaat haalt.

Catterfeld in 2006 en 2007

 • 2006; Het vierde studio album wordt uitgebracht “Aura”.
 • 2007; “Die Zeit ist reif”, een nieuwe single wordt gereleasd.

Ze was in 2007 te zien in de onderstaande programma’s:
 • Das Geheimnis des Königssees
 • SOKO 5113
 • Wenn Liebe doch so einfach wär
 • Keinohrhasen
 • U900

Onderscheidingen

Enkele van de onderscheidingen die Yvonne Catterfeld binnen haalt zijn:
 • ECHO (Duitse onderscheiding)
 • Bambi (Duitse onderscheiding)
 • Goldene Stimmgabel (Duitse onderscheiding)
 • Jetix-Kids Award

Yvonne als Romy Schneider

Van begin 2005 tot in de loop van 2007 had ze een relatie met de Duitse acteur Wayne Carpendale. Vanaf het eind van 2007 is Oliver Wnuk haar vriend (bekent onder de naam Macho Ulf Steinke in de tv serie van de zender Pro7).

In 2008 zal zij in ieder geval optreden in het programma Hexe Lilli

Waarschijnlijk komt haar grote doorbraak op het witte doek. Zij is namelijk uitgekozen om de hoofdrol te spelen in een film over het leven van de legendarische, op 29 mei 1982 overleden, Romy Schneider.

De gelijkenis tussen Romy en Yvonne is treffend, ook aldus de ex echtgenoot van Romy; Daniël Biasini. Volgens een citaat uit het blad Bild van Daniël: “Ik kende deze dame niet, maar kreeg er zowaar kippenvel van toen ik haar zag. Ze ziet er zo identiek als Romy uit. Een jaar lang hebben de producenten gezocht naar de meest geschikte actrice.

De film, die tijdens het filmfestival van Cannes in 2009 in première zal gaan, gaat over het leven van Romy Schneider. Voor het maken van de film is een bedrag van € 23.000.000,-- uitgetrokken.
© 2008 - 2018 Storm, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Romy Schneider; meer dan SisiWanneer Romy Schneider pas 17 jaar is speelt zij in het eerste deel van de verfilming van het leven van de mooie jonge S…
Romy Schneider; films en awardsHalverwege de jaren ’70 is Romy Schneider diep ongelukkig, haar scheiding van de vader van haar zoon David is een feit.…
Biografie: Sibel KekilliSibel Kekilli is een Duitse actrice van Turkse afkomst. Ze maakte haar debuut met de Turks-Duitse film Gegen die Wand. W…
Schrijfster Yvonne BrillSchrijfster Yvonne BrillSchrijfster Yvonne Brill is schrijfster van kinderboeken en ze is waarschijnlijk met name bekend door de paardenboekense…

Reageer op het artikel "Yvonne Catterfeld; de nieuwe Sisi"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Storm
Laatste update: 17-04-2008
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Schrijf mee!