InfoNu.nl > Muziek en Film > Artiesten > Acteursfamilie Sheen

Acteursfamilie Sheen

Acteursfamilie Sheen De familie Sheen in Hollywood start met Martin. Inmiddels zijn zijn kinderen ook actief en niet zonder succes. Een familie met talent wat begon bij Martin in 1940.

Familie

Martin Sheen, oorspronkelijk Ramon Garardo Antonio Estevez, werd 3 augustus 1940 geboren in Dayton (Ohio) als oudste van 10 kinderen. Zijn ouders Mary Ann Phelan en Francisco Estevez waren respectievelijk Ierse en Spaanse immigranten. Het gezin leefde met het katholieke geloof en de naam Sheen is dan ook afkomstig van de katholieke aartsbisschop en theoloog Fulton Sheen.

Op 23 december 1961 trouwde hij met Janet Templeton en ze kregen samen 4 kinderen (3 zonen en 1 dochter). Emilio Esteves en Charlie Sheen zijn de 2 talentvolle zonen die in vaders voedsporen getreden zijn. Ze hebben ook samen met hem in films gespeeld. Martin speelde Emilio’s vader in The Wat at Home en Charlie’s vader in Wall Street en enkele afdelingen van Spin City. Ook speelde Martin met zijn toenmalige schoondochter Denise Richards.
Dochter Renee en zoon Ramon hebben ook op de planken gestaan, maar tot op heden minder succesvol dan Emilio en Charlie.

Carrière

Op jeugdige leeftijd was Martin al geïnteresseerd in acteren, maar zijn vader was hier geen grote voorstander van. Vastberaden leende hij geld van een priester en ging op weg naar New York city. Zijn sociale gerechtigheid werd aangewakkerd door Dorothy Day, die hij in New York leerde kennen. Politiek is hij altijd actief gebleven en in 2007 stond hij nog voor de anti oorlogbeweging.

In deze periode werd hij geïnspireerd door James Dean en begon hij een eigen theatergroep. In 1963 kreeg hij de kans in een aflevering van een science fiction serie te spelen (The Outer Limits). Daarmee begon het te lopen, want het daarop volgende jaar speelde hij op Broadway in The Subject Was Roses. Hij combineert al vanaf de 60-er jaren theater, televisie met film en loopt op tot over de 80 rollen.
Enkele hoogtepunten zijn
  • The Cassandra Crossing uit 1976
  • Apocalypse Now uit 1979
  • Gandhi uit 1982
  • Wallstreet uit 1987
  • JKF uit 1991
  • Catch me if you can uit 2002
  • The West Wing voor TV van 2000 tot 2006.

Prijzen

In The West Wing speelde hij voor televisie nog een mooie rol waarvoor hij een Golden Globe mocht ontvangen. Ook heeft hij een Emmy in ontvangst mogen nemen.

Een rijke carrière met mooie rollen, talentvolle kinderen voortbrengen en ook nog in staat om in Hollywoord een huwelijk bij 50 jaar vol te houden!

Lees verder

© 2008 - 2017 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Filmrecensie: Wall StreetFilmrecensie: Wall StreetWall Street is een film uit 1987, geregisseerd door Oliver Stone. In de hoofdrollen zie je Michael Douglas en Charlie Sh…
Filmrecensie: BordertownBordertown is een drama, gebaseerd op waargebeurde feiten, over de vrouwenmoorden in Juárez, Mexico, met Jennifer Lopez,…
Mark Wahlberg, zijn hits en flopsMark Wahlberg, zijn hits en flopsDe carrière van acteur Mark Wahlberg wordt gekenmerkt door de afwisseling van grote hits en enorme flops. Dat de acteur…
Martin Luther King:"I have a dream"Martin Luther King:"I have a dream""I have a dream". Wie kent de beroemde uitspraak niet van Martin Luther King. Op 4 april 2009 is het 41 jaar geleden dat…
Onbekende bekende acteur Barry BostwickOnbekende bekende acteur Barry BostwickEr zijn van die acteurs en actrices die je zo niet direct bij naam kent, maar wel met enige regelmaat in allerlei rollen…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Acteursfamilie Sheen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 06-09-2008
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Special: Filmmakers
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!