InfoNu.nl > Muziek en Film > Artiesten > Robbie Williams, zanger en enfant terrible

Robbie Williams, zanger en enfant terrible

Robbie Williams, zanger en enfant terrible Robbie Williams, wie kent hem niet. Begon jong en bleu in Take That en heeft inmiddels een mooie solo carrière opgebouwd.

Het begin

Britse Robbie wordt op 13 februari 1974 geboren als Robert Peter Williams. In 1990 wordt hij een van bandleden van de samengestelde formatie Take That. Meerdere malen gouden albums konden hem niet weerhouden in 1995 toch solo te gaan. Het gerucht gaat dat het mede te maken had met het niet roken, drinken of drugs beleid voor de band, maar Robbie had sowieso regelmatig min of meer ruzie met de andere bandleden en voor hem reden om te stoppen.

Solo

In 1996 gaat hij dan echt solo en Freedom, een nummer van George Michael, maakt de start voor hem. Hij start verkeerd, want hij zit enkele maanden in een afkick kliniek en in 1997 komt hij met de single Old Before I Die. De singles doen het aardig en zijn eerste solo album is dat jaar een feit (Life Thru a Lens).

Van het eerdergenoemde album kwam vervolgens Angels uit en dat zou de grote internationale doorbraak voor Robbie Williams vormen. Vreemd alleen dat het in de Verenigde Staten maar niet echt wil lukken.

Millennium komt in 1998 uit en wordt een regelrechte hit en aansluitend komt zijn volgende album I've Been Expecting You uit. Ook de volgende singles No Regrets, Strong en She’s The One worden enorme hits. In 1999 werkt hij samen met legende Tom Jones voor Are You Gonna Go My Way en verschijnt ook op zijn volgende album Reload.

In 2000 mogen we zijn nieuwe album verwelkomen inclusief de hit Rock DJ. De clip baart opzien, want hij stript in de clip en gaat door tot en met zijn huid. Het wordt langzaam maar zeker een “vies” beeld, maar het nummer en de clip doen het enorm goed. Langzaam maar zeker neemt nu zijn bekendheid in de Verenigde Staten toe, maar Williams haalt nog steeds niet de bekendheid zoals hij die in Europa heeft. In 2001 brengt Williams een nieuw album uit met veel covers uit de jaren 50 en 60.

In 2002 stopt Williams de samenwerking met zijn schrijver Guy Chambers en binnen het jaar werken ze weer samen. Feel is de eerste single en een regelrechte hit.

Intensive Care komt in 2005 uit met de single Tripping en wordt een hit en Sin sin sin is de volgende en weer maakt hij er een hit van. Rudebox is een meer experimenteel album wat met gemengde gevoelens ontvangen weordt. Rudebox, Lovelight en She’s Madonna zijn de singels en zeker de laatste twee zijn erg succesvol.

En verder…

In 2002 wordt Robbie Williams door de Britten gekozen tot een van de 100 grootste Britten ooit. Maar met het grootste gemak komt hij ook in de lijst van de verschrikkelijkste Britten voor. Williams is ook verschenen tijdens Live aid. Succesvol zingt hij Let Me Entertain You, Feel en 'Angels,' en hij startte met het legendarische We Will Rock You.

Begin 2007 wordt hij voor een maand opgenomen in een afkickkliniek in verband met een medicijnenverslaving. Hij meldt begin 2008 dat hij datzelfde jaar nog een nieuw album uit gaat brengen, inmiddels weten we dat dit begin 2009 zal worden. Datzelfde jaar wordt ook gemeld dat zijn relatie met Ayda Field over is en inmiddels leeft hij weer in Los Angeles maar laat iedereen wel weten een gezin te willen stichten. Als zijn muziek nu maar niet achterwege blijft…
© 2008 - 2020 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Robbie Williams: Opkomst en Tournees tot en met 2017Robbie Williams: Opkomst en Tournees tot en met 2017Robbie Williams komt in 2017 met zijn nieuwe show, The heavy entertainment show tour, ook naar Nederland. Van 2 juni 201…
Populairste uitvaartmuziekPopulairste uitvaartmuziekDe tijd dat “waarheen, waarvoor” van Mieke Telkamp de populairste uitvaartliedje was, ligt achter ons. De top tien van p…
Hoeveel verdienen de internationale artiesten?Hoeveel verdienen de internationale artiesten?Sommige artiesten die internationaal zijn doorgebroken, verdienen tientallen miljoenen per jaar. Ze weten niet hoe lang…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Robbie Williams, zanger en enfant terrible"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 28-10-2008
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!