Hollywoodzoon Robert de Niro

Hollywoodzoon Robert de Niro Robert de Niro is een van die magneten van het witte doek. Zijn karakteristieke hoofd, zijn spel en wat hij uiteindelijk neerzet doen hem niet veel acteurs na. Hij staat er bekend om angstaanjagend ver te gaan om in de huid van een karakter te kruipen. Veelzijdige De Niro.

Persoonlijk

Robert Mario de Niro Junior werd in New York geboren op 17 augustus 1943. Zijn ouders, twee creatieve mensen uit de kunstwereld, scheidden toen hij pas twee jaar oud was. Zijn vader was van Italiaans / Ierse afkomst en zijn moeder van Duits / Frans / Nederlandse afkomst. Op school speelde hij al toneel, hij was 10 jaar toen hij in The Wizars of Oz. In zijn pubertijd ging hij van school en leek hij even het verkeerde pad op te gaan, hij kwam in een straatbende terecht. Uiteindelijk volgende hij een toneelopleiding aan het Stella Adler Conservatory of Acting. De Niro is een typische Method Acteur.

De Niro is tweemaal getrouwd, eerst met actrice Diahnne Abbott, met wie hij een zoon uit 1976 heeft en een geadopteerde dochter uit een eerdere relatie. In 1997 trouwde hij met Grace Hightower, met wie hij een zoon uit 1998 heeft. Met ex model Toukie Smith heeft hij een tweeling (Aaron en Julian).

Tijdens filmopnames in Frankrijk werd hij om vage redenen gearresteerd, er zijn geen bewijzen te vinden en de Niro heeft aangegeven nooit meer naar Frankrijk te zullen gaan.

In 2003 werd bij hem prostaatkanker vastgesteld , maar inmiddels gaat het beter met hem.

Zijn carrière

Op zijn 20e speelde hij een rol in Brian de Palma’s The Wedding Part. Maar in het begin speelde hij meestal op toneel in off Broadway producties.
Zijn bekendheid nam toe toen hij in Bang the Drum Slowly uit 1973 speelde. Datzelfde jaar ging hij samenwerken met Scorsese en speelde hij Johnny Boy in Mean Streets. In the Godfather Part II speelde hij de jonge versie van Don Vito. Hierbij kreeg hij een Oscar voor de beste bijrol.

In de daaropvolgende jaren speelde hij de ene na de andere mooie rol, uiteenlopend van comedy tot psychopaat, zoals:

 • Taxy Driver
 • New York, New York
 • Raging Bull
 • The Deer Hunter
 • Goodfellos
 • The King of Comedy
 • The Mission
 • Awakenings
 • Mistress
 • Heat
 • Guilty by Suspicion
 • Ronin
 • Cop Land
 • Meet the Parents
 • Cape Fear
 • Meet the Fockers

Tegenspelers

Hij heeft met enorm veel bekende Hollywood acteurs samen gespeeld, zoals: Harvey Keitel, Jodie Foster, Wesley Snipes, Al Pacino, Leonardo di Caprio, Will Smith, Sylvester Stallone, Meryll Streep.

Voorbereiding op rol

Hij staat er om bekend erg ver in zijn voorbereidingen op een rol te gaan. Een enorm gedisciplineerd acteur die je maar af en toe tegen komt (bijv. fanaat Keanu Reeves). Zo kwam hij voor een rol 20 kilo aan, pompte hij zich voor een andere rol op tot een grote spierbundel en leefde hij in langere tijd in een commune.

Overig

In 2006 regisseerde hij The Good Shephard met Matt Damon en Angelina Jolie.
Hij heeft 2 Oscars op zijn naam, een in een beste bijrol The Gotfather Part II en in Raging Bull als beste acteur.

Lees verder

© 2008 - 2020 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De Oscarwinnaars 1990De Oscarwinnaars 1990De Academy Awards van het jaar 1990. De beste films van dit jaar waren Dances with wolves, The godfather part III, Goodf…
De meesterwerken van acteur Al PacinoDe meesterwerken van acteur Al PacinoAl Pacino is niet van het witte doek te denken en vele meesterwerken heeft hij m.n. als acteur op zijn naam weten te zet…
Speelfilm Cape FearrecensieSpeelfilm Cape FearDe speelfilm Cape Fear dateert uit 1991 en is geregisseerd door de bekende filmmaker Martin Scorsese. Het betreft een re…
Filmrecensie: City by the SearecensieFilmrecensie: City by the SeaRobert de Niro heeft al verschillende staaltjes van het betere acteerwerk laten zien, City by the Sea hoort daar echter…

Biografie: De VengaboysIn het woordenboek zou bij het het woord 'party' zo een plaatje van de Vengaboys gezet kunnen worden. Rond de leden en d…
Sam Neill, onopvallend opvallend acteurSam Neill, onopvallend opvallend acteurActeur Sam Neill zegt lang niet iedereen iets, toch draait hij al jaren mee in Hollywood en heeft mooie rollen op zijn n…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Hollywoodzoon Robert de Niro"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 29-12-2008
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Special: Filmmakers
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!