InfoNu.nl > Muziek en Film > Artiesten > Komisch talent Jim Carrey

Komisch talent Jim Carrey

Komisch talent Jim Carrey Jim Carrey draait inmiddels al weer een aantal mee in Hollywood en hoewel hij niet echt van de ‘hoogstandjes’ in Hollywood is, worden zijn komische films altijd goed bezocht en zijn regelrechte kassuccessen.

Persoonlijk

James Eugene Carrey, zoals hij officieel heet, werd op 17 januari 1962 in Newmarket (Canada) geboren. Carrey is de jongste van vier kinderen van Percy en Kathleen Carrey. Vanaf zijn vroege jeugd is het met het vak bezig, want hij stuurde als kind zijn CV naar Carol Burnett en op school mocht hij regelmatig optreden, moest hij wel de rest van de dag rustig zijn. Zijn ouders hadden weinig geld en ze leefde enige tijd in een camper.

Carrey is twee keer getrouwd, eerst met actrice Melissa Womer, met haar heeft hij een dochter Jane Erin en later trouwde hij met Lauren Holly (een van zijn tegenspeelsters). Dit huwelijk duurde nog geen jaar. Met Renee Zellweger heeft hij een kortstondige relatie gehad en met model Jenny McCarthy heeft hij momenteel een relatie. Ze zijn niet getrouwd.

Carriere

Jaren 90

In 1979 ging hij richting Hollywood en werd ontdekt door Rodnet Dangerfield. Hij mocht als openingsact fungeren en vanaf 1985 begon hij films te maken, voor wat het waard is. Het duurde nog tot 1994 voordat hij echt doorbrak met Ace Ventura: Pet Detective. Daarna ging het in de jaren 90 in een rap tempo:
  • The Mask
  • Dumb and Dumber
  • Batman Forever
  • Liar Lia
  • The Truman Show
  • Man on the moon
  • Me, Myself & Irene

Vanaf 2000

In 2001 speelde hij in The Majestic en hoewel de film door de critici zeker niet als slecht betiteld werd, werd het voor Carrey geen succes. Wellicht het onbekende om Carrey in een serieuze rol te plaatsen, wat hem nekte. How the Grinch Stole Christman en Bruce Almighty kwamen respectievelijk een en twee jaar later uit en daar was de oude vertrouwde komische Carrey weer helemaal terug en werden beide een groot succes. Ze brachten respectievelijk 260 miljoen en 245 miljoen dollar op. Zo werden ook enkele vervolgfilms weer regelrechte kaskrakers, waaronder Fun with Dick and Jane en de uit 2008 afkomstige Yes Man.

Tenslotte

Of Carrey ook nog van het imago van ‘onderbroekenlol’ afkomt is maar de vraag. Zijn komische films doen het stuk voor stuk goed en de serieuze rollen minder. Het ziet er in de komische rollen bij Carrey echter niet naar uit dat hij hier geen lol in heeft.

Lees verder

© 2009 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Bekende onbekende actrice Diane KeatonBekende onbekende actrice Diane KeatonDiane Keaton draait al weer jaren mee in Hollywood en naast wat regierollen is ze m.n. bekend als actrice in komische ro…
recensieFilmverslag I love you Phillip MorrisDit een filmverslag van de film 'I love you Phillip Morris' met bekende acteur Jim Carrey. Dit artikel kan nuttig zijn v…
Recensie: HortonrecensieRecensie: HortonEr waren op het moment dat de film verscheen grote verwachtingen rondom 'Horton Hears a Who', de nieuwste animatiefilm v…
Lachen met 'Yes Man'recensieLachen met 'Yes Man'Als je komische films leuk vindt, dan wil dat nog niet zeggen dat je automatisch de films van Jim Carrey leuk vindt. Maa…
Hollywood, CaliforniaHollywood. Iedereen kent het. Dé plaats in de Verenigde Staten, waar een heleboel televisiesterren wonen, en waar massa'…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Komisch talent Jim Carrey"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 20-03-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Special: Filmmakers
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!