Susan Boyle had al veel eerder kunnen doorbreken

De muzikale ontdekking van Groot Britannië van dit jaar is zonder twijfel de 48-jarige Susan Boyle. De werkloze vrouw uit het Schotse Blackburn met haar wat achterhaalde uiterlijk trad op 11 april 2009 op in de tv show Britain’s got talent en verpletterde iedereen met haar prachtige stem. Susan Boyle is inmiddels een hype, maar ze had al veel eerder kunnen doorbreken. Of Susan Boyle en waarom alles haar tegenzat.

Demo van alle spaarcenten voor Susan Boyle

Tien jaar geleden nam ze van haar eigen spaarcenten namelijk een demo op van de nummers ,,Cry me a river’’ en ,,Killing me softly with his song’’ en stuurde dit rond naar platenmaatschappijen en radio- en tv zenders. Haar talent bleef echter onontdekt. Niemand reageerde op de bijzondere opname. Met het initiatief raakte Boyle wel in één klap van haar goedbewaarde centjes af.

Susan Boyle vond zichzelf te oud

De doorbraak in april van dit jaar, zou overigens eerst ook bijna niet doorgaan. Boyle vond zichzelf eigenlijk veel te oud om nog mee te doen aan een dergelijke show. Ze besloot het toch te doen en kon al na enkele seconden na het inzetten van ,,I dreamed a dream’’ uit Les Miserables rekenen op een staande ovatie en waterige ogen. Inmiddels is het filmpje van dit optreden dat op You Tube staat al 35 miljoen keer gedownload, hetgeen een absoluut record is.

Ontbreken van sex-appea van Susan Boylel

Overigens is nog de vraag of Boyle de eindfinale eind mei zal winnen. Critici beweren dat de 48-jarige zangeres te weinig uitstraling heeft om het te gaan maken in de show bizz. Haar gebrek aan sex-appeal zou wel eens tegen haar kunnen werken. Boyle lijkt ook niet van plan daar iets aan te doen. Haar grijze achterhaalde kapsel en haar saaie outfits horen bij haar, zo heeft ze al aangegeven. Daarbij komt dat het ontbreken van sex-appeal ook bij de zangeres lijkt te horen. In een interview geeft de 48-jarige vrouw aan dat ze zelfs nog nooit een man gekust heeft.

Boyle's authenticiteit

Haar ,,simpele’’ leven waarin het zorgen voor anderen altijd centraal heeft gestaan kan ook in haar voordeel werken beweren voorstanders. Niet alleen is ze volledig zichzelf, maar ze is ook authentiek. Zelfs Britse politici zouden van de zangeres kunnen leren, schreef de voormalige adviseur van de Labourregering Alistair Campbell eerder op zijn website. Volgens hem zou de politiek net zo authentiek moeten durven zijn als Boyle. Door de eerlijkheid daarvan zou dat de enige communicatie zijn die werkt.

Excuses van Morgan en uitnodiging van Oprah Winfrey

Boyle die in eerste instantie wel tegen haar uiterlijk en uitstraling aanliep, krijgt inmiddels daarop reacties die ze waarschijnlijk nooit had durven dromen. Jurylid Piers Morgan heeft zijn excuses aan haar aangeboden omdat hij zo snel over haar oordeelde en heeft haar zelfs mee uit eten genomen. Dit verzoek werd gedaan tijdens het Amerikaanse tv programma van Larry King. Ook heeft Oprah Winfrey de zangeres al uitgenodigd en ligt er een verzoek van haar idool Elaine Page die met haar een duet wil opnemen.

The girl next door

Al deze zaken staan in schril contrast tot het leven dat de vrouw eerder leefde. Boyle die vrijwilligerswerk doet voor een kerk zorgde jarenlang voor haar moeder tot zij een paar jaar geleden overleed. Kinderen in de buurt pestten haar om haar voorkomen en haar leven was simpel en basaal. Zonder haar stem zou Boyle waarschijnlijk nog steeds ,,De girl next door zijn’’ en in basis blijft ze dat waarschijnlijk ook wel, want een uiterlijke verandering heeft ze zelf in ieder geval niet voor ogen.
© 2009 - 2020 Singalees, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Best betaalde tv-sterrenIn Nederland is grof geld te verdienen met het verschijnen op televisie. Dit is echter niets vergeleken met de bedragen…
Emeli Sandé, (geen sunday!) Hitsingles: Heaven en Next To MeEmeli Sandé, (geen sunday!) Hitsingles: Heaven en Next To MeEmeli Sandé brak met haar debuutsingle Heaven in 2011 al door. In augustus 2011 bombardeerden dj's van 3FM het nummer un…
Oprah's eigen wijsheidBill Adler schreef het boek 'Oprah's eigen wijsheid'. Het boek is eigenlijk door Oprah Winfrey zelf geschreven omdat het…
Oprah Winfrey en het aha-momentnieuws uitgelichtOprah Winfrey en het aha-momentIedereen kent het: het aha-moment. Ineens heb je het: ‘Eureka!’ Je bent met iemand in gesprek en plotseling begrijp je d…

Chet Baker, een jazz-legendeChet Baker (1929-1988) was een van de beste Amerikaanse trompettisten. Bakers talent en handelsmerk was de typische rela…
Leuke weetjes - Vanessa Morgan, de vrouwelijke Stephen KingThriller schrijfster Vanessa Morgan wordt de vrouwelijke Stephen King genoemd. Haar laatste roman, Drowned Sorrow, is ee…

Reageer op het artikel "Susan Boyle had al veel eerder kunnen doorbreken"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Singalees
Laatste update: 15-11-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Schrijf mee!