InfoNu.nl > Muziek en Film > Artiesten > Demi Lovato: de nieuwe Disney prinses

Demi Lovato: de nieuwe Disney prinses

Ze is pas 16, maar was al de ster van de Disney TV-film "Camp Rock" en ging mee op tournee met de Jonas Brothers. "Don't Forget" is de titel van haar debuutalbum.

Hoe het allemaal begon

Demetria Devonne Lovato werd geboren op 20 augustus 1992 in Dallas, Texas. Haar moeder (Dianna Hart) was vroeger cheerleader voor de Dallas Cowboys en is nu actief in de country muziek. Haar vader (Patrick Lovato) scheidde van Dianna in 1994 en verhuisde naar New Mexico. Demi ziet haar vader bijna nooit. Demi heeft nog 2 zussen : de oudere Dallas en het jongere halfzusje Madison.

Op haar 5de deed ze auditie voor de serie "Barney & Friends" maar ze werd afgewezen omdat ze nog niet kon lezen. Een jaar later, ze kon net lezen, werd ze wel geselecteerd, samen met haar beste vriendin en Disney-collega Selena Gomez. Demi speelde verschillende gastrollen, zoals in een aflevering van de bekende Amerikaanse serie "Prison Break" en in de serie "Just Jordan".

Demi had het niet altijd even makkelijk op jonge leeftijd; ze werd gepest op school en dit werd soms zo erg dat ze niet meer naar school wou gaan. Ze vroeg haar moeder om thuis les te krijgen.

Ze schrijft zelf liedjes en speelt piano en gitaar.

Aan de slag bij Disney

Haar echte doorbraak kwam er pas nadat ze uitgekozen werd op een Disney talentenjacht. Ze kreeg de rol van Charlotte Adams in "As the Bell Rings" een korte serie tussen de programma's door op het Disney TV-netwerk.

In 2008 speelde ze de hoofdrol in de Disney-film "Camp Rock". Ze gaf gestalte aan Mitchie Torres, een tienermeisje dat ervan droomt om ooit zangeres te worden. Ze mag haar zomervakantie doorbrengen op een rock-kamp. Ze is echter het hulpje van haar moeder, die kok is op het kamp. Ook aanwezig op het kamp is popidool Shane Gray (rol van Joe Jonas). Als hij hoort hoe mooi Mitchie kan zingen wil hij te weten komen wie ze is. Demi zong ook drie liedjes op de soundtrack van de film.

Samen met haar beste vriendin, Selena Gomez, vertolkt Demi een hoofdrol in "Princess Protection Program", een TV-film gebaseed op een boek van David Morgasen. Ook in de film spelen ze beste vriendinnen. In de Disney-serie "Sonny With a Chance" speelt ze Allison "Sonny" Munroe, een meisje dat via internet in een comedy show terechtkomt. Disney plant ook een opvolger "Camp Rock 2" met Demi opnieuw in de hoofdrol.

Muziek: "Don't Forget"

In 2008 verscheen haar debuutalbum "Don't Forget" (Hollywood Records). Een aantal van de liedjes op het album werden samen met de Jonas Brothers gemaakt.
© 2009 - 2018 Venus, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Bridgit MendlerBridgit Mendler (18 december, 1992) is een Amerikaanse actrice, zangeres en songwriter. Mendler is momenteel te zien als…
Populaire en mooie meisjesnamen die beginnen met de letter DBen je op zoek naar populaire en/of mooie meisjesnamen die beginnen met de letter D? Of gewoon erg benieuwd welke namen…
Top 3 gevaarlijkste gevangenissen van de wereldElke gevangenis is een verschrikking, binnen de muren van een gevangenis houdt criminaliteit bijna altijd stand. Met nam…
MTV Video Music Awards (VMA) 2015 - nominaties en optredensMTV Video Music Awards (VMA) 2015 - nominaties en optredensIn 2015 werd de 32e editie van de MTV Video Music Awards (kortweg VMA's) gehouden op 30 augustus 2015. De show vond plaa…
Boot Camp, een nieuwe sportEen nieuwe trend op het gebied van sport, is Boot Camp. Van deze sport is bewezen dat het helpt tegen overgewicht. Op zi…

Reageer op het artikel "Demi Lovato: de nieuwe Disney prinses"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Venus
Gepubliceerd: 13-06-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Schrijf mee!