InfoNu.nl > Muziek en Film > Artiesten > Anouk, Nederlandse rockstar, levensloop en carriere

Anouk, Nederlandse rockstar, levensloop en carriere

Anouk, Nederlandse rockstar, levensloop en carriere Anouk Teeuwe, beter bekent als de beroemde Nederlandse rockstar 'Anouk', werd op 8 april 1975 geboren in Den-Haag. Haar moeder was zangeres in een bluesband. Anouk’s jeugd verliep niet vlekkeloos. Haar vader verliet het gezin toen ze drie jaar was. Anouk was geen gemakkelijke puber. Op haar veertiende liep ze zelfs van huis weg, experimenteerde met drugs en kwam in een tehuis terecht. Daar begon ze te zingen. Anouk kwam gedurende haar puberteit in aanraking met drugs. Ze experimenteerde er aardig op los en niet alleen met zogenaamde softdrugs. Op haar veertiende liep ze van huis weg en zo kwam ze uiteindelijk in een tehuis terecht. Ze verhuisde daarna nog regelmatig van tehuis. In een van de tehuizen begon ze echter serieus met zingen. Ze gaf haar allereerste optreden in café ‘De Pater’ in den Haag. Ze was toen vijftien jaar. Vanaf dat moment is haar carrière steeds meer tot bloei gekomen. Drugs gebruikt ze allang niet meer en Anouk is een zangeres waar Nederland heel trots op is. Haar stem is subliem en haar persoonlijkheid intrigerend. Vrijwel al haar nummers worden hits. Een van haar concerten bezoeken is een must als je fan bent van Anouk.

Tickets bestellen

Tickets voor artiesten optredens kun je op verschillende manieren online bestellen. Regelmatig worden tickets ook goedkoper aangeboden, bijvoorbeeld omdat iemand op de datum niet kan en daarom het kaartje te koop aanbied.

Anouk, carrière en levensloop

Anouk Teeuwe is een zangeres met een fantastische stem met veel mogelijkheden. Teeuwe is muzikaal, intelligent en ze heeft een oogverblindend uiterlijk waar je ook al niet omheen kunt. Alle ingrediënten om wereldwijd door te breken zijn aanwezig en ze zal zeker niet in de vergetelheid raken. Anouk werd op 8 april 1975 geboren te Den-Haag. Haar moeder is zangeres en Anouk houdt ook al jong van zingen. Ze zingt ook liedjes die ze zelf maakt. Ze is voor school niet genoeg gemotiveerd en ze maakt de Mavo niet af.

Conservatorium

In 1994 werd Anouk zonder dat zij in het bezit was van de geschikte vooropleiding, op het conservatorium aangenomen. Ze volgde de opleiding gedurende twee jaar maar ze maakte ook deze opleiding niet af.

Shotgun Wedding

Ze trad in de weekenden met veel plezier op met de band ‘Shotgun Wedding’, voornamelijk bij bruiloften, feesten en festivals. Ook volgde ze vervolgens scholing aan het MBO. Deed pedagogisch werk en ze werkte een periode in een kindertehuis. Toch ging het in die tijd niet echt goed met haar, er waren periodes dat ze drugs gebruikte. Vanaf haar 15e tot haar 24e was haar leven niet echt op orde. Ze trouwde al jong met Edwin Jansen, een huwelijk wat al vrij snel voorbij was, en ze ontmoette Barry Hay van de band de Golden Earring. Hij zag haar enorme talent en besloot om een nummer voor haar te schrijven. Samen met een ander bandlid van de Golden Earring, George Kooymans, schreef hij het nummer ‘Mood Indigo’ voor Anouk. Samen met Bart van Veen schreef Anouk vervolgens het nummer ‘Nobody’s Wife’. Dit nummer werd een groot succes. ‘Nobodys’ Wife’ heeft wekenlang in de hoogste hitlijsten gestaan. Ook internationaal is dit een bekende hit geworden. In Denemarken behaalde het ook met gemak de top tien. Barry Hay en George Kooymans produceerden haar debuut-cd ‘Together Alone.’ Dit album werd zo goed verkocht dat het het best verkochte album in Nederland werd. In hetzelfde jaar kwam ‘It’s so hard’ uit. In 1998 trad Anouk op Pinkpop op, waar ze met eieren werd bekogeld. Ze reageerde erop door haar T-shirt uit te trekken en verder te zingen, gekleed in slechts haar rode beha. Dit is uitgebreid in de pers besproken. In november 1999 kwam haar album ‘Urban Solitude’ uit. Dit album werd een groot succes en kwam op nummer 1 te staan in de album top 100. In het bijzonder het nummer ‘R U kiddin me’ bleek een topper.

Buitenland

Er waren onderhandelingen met een Amerikaanse platenmaatschappij Sony Columbia en Anouk kwam in opspraak omdat de onderhandelingen in onenigheid eindigde. Eenmaal weer terug in Nederland ging ze samenwonen met een rapper (Remon Stotijn) van de band Postman (later Postmen). Haar single ‘Don’t kwam kort daarna uit. Ze maakte de ‘AA-tour-semi Acoustic tour.’ Ongeveer een maand later bracht ze een album met nog niet eerder uitgebrachte nummers uit, onder de titel ‘Lost Track.’ Anouk kwam opnieuw in opspraak toen ze een gitarist van haar begeleidingsband ontsloeg, die wat bijverdiende door ook voor een andere band te spelen. De rest van de band kwam voor de gitarist op waarop Anouk liet zien wie er nu eigenlijk de baas was: ze ontsloeg de volledige band. Dit was niet de eerst keer dat Anouk liet zien dat ze zakelijk kan zijn en dat ze terecht verwacht dat men geen loopje met haar neemt. In November 2002 verscheen haar album ‘Graduated Fool.’ In de clip van ‘I Live For You’ is Anouk min of meer naakt onder water te zien. De clip, die werd gemaakt door Rosto, won een prijs op het filmfestival te Utrecht. MTV en TMF boycotte de clip echter, omdat er onenigheid was met het management. De clip werd daarom alleen op The Box gedraaid. In 2004 verscheen ‘Update’ een cd waarop Anouk bestaande nummers zingt (akoestisch). Eind 2004 kwam haar album ‘Hotel New York’ uit. Het stond direct 1 op de albumhitlijst. Het nummer ‘Girls’ was een doorslaand succes. Vanaf 2006 begon Anouk’s succes ook in het buitenland voet aan de grond te krijgen. In de Benelux, Zweden, Israel, Turkije en Albanië, Canada is Anouk zeker geen onbekende meer.In 2007 verscheen de single ‘Good God’ en het werd een enorme hit. Het album ‘Who’s Your Momma’ kwam op 13 november dat haar uit.

Perez Hilton

Perez Hilton zette het nummer ‘Good God’ op zijn site en vergeleek Anouk met Amy Whinehouse. 'Who's Your Momma' kwam als eerste binnen op de album top 100. Op 28 januari 2008 kwam ‘I Don’t Wanna Hurt’ uit. In maart nam ze de videoclip voor ‘Modern World’ op in Los Angeles. In april, toen de clip net uit kwam, zette Perez Hilton de clip op zijn site. De single stond in Turkije op 1 in de hitlijsten. Het nummer ‘Lost’ wordt een hit in Noorwegen en in Amerika gebruikt voor het programma ’So you think you can Dance.’ en ook op Youtube is het een hit. In 2008 gingen Anouk en haar man scheiden.In 2009 kwam het album ‘For Bitter Or Worse’ uit, wat na enkele dagen al platina behaalde. Het nummer ‘Three Days In A Row’ stond direct overal in Nederland op nummer 1.

Huidige relatie en kinderen

Vanaf maart 2009 had Anouk een relatie met de rapper Unorthadox (Robert Coenen). Anouk maakt 27 oktober 2009 bekend dat zij zwanger was van haar vierde kind. Ondanks de geboorte van hun baby hield de relatie niet lang stand. Na het verbreken van de relatie schreef Teeuwe weer een aantal fantastische nummers.
© 2009 - 2019 Kisses, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Anouk - Together Alone (recensie cd met o.a. Nobody's Wife)recensieAnouk - Together Alone (recensie cd met o.a. Nobody's Wife)Anouk Teeuwe is een onbekende tot 1996. Dan komt voorlopend op het album de single Mood Indigo uit. De cd Together Alone…
Paris Hilton, that’s Hot!Paris Hilton, that’s Hot!Paris Hilton is er in 2004 in geslaagd om copyright te verkrijgen voor de zin: ‘That’s hot.’ Hoewel de zin al door versc…
Tickets kopen of verkopen. Hoe werkt dat?Tickets kopen of verkopen. Hoe werkt dat?Kaartjes kopen, tickets kopen... Seatwave is een internetsite waar duizenden tickets te koop worden aangeboden, en waar…
Anouk – Update en Close up (recensie cd en dvd)recensieAnouk – Update en Close up (recensie cd en dvd)Anouk Teeuwe heeft een aantal albums uitgebracht dat geen studioalbums zijn. In 2004 komt ze met twee releases tegelijke…
Eurovisie Songfestival – Anouk breekt ban met BirdsEurovisie Songfestival – Anouk breekt ban met BirdsNederland staat in mei 2013 voor het eerst in negen jaar in de finale van het Eurovisie Songfestival. Zangeres Anouk ver…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia
  • Youtube
  • http://www.fanclub.anouk.nl/indexmain.php

Reageer op het artikel "Anouk, Nederlandse rockstar, levensloop en carriere"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Muji, 02-01-2010 09:14 #1
Anouk is wat mij beterft nederlands beste artiest, haar stem bezorgd mij kippevel ik heb al haar cd, s en DVD,s
ben ook naar haar laaste concert geweest AHOY 2009 in ROTTERDAM Wat een sfeer live is ze nog beter en mooier dan op tv en DVD.wat mij betref is dit een wereldvrouw op en top :-p

Infoteur: Kisses
Laatste update: 06-07-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 3
Reacties: 1
Schrijf mee!