InfoNu.nl > Muziek en Film > Artiesten > Pensey Prep: Amerikaanse band

Pensey Prep: Amerikaanse band

Pencey Prep was een band opgericht door de ex-bandleden van de band Sector 12 en Stick Figure Suicide. De bekendste muzikant van Pencey Prep was Frank Iero. Die momenteel in de bands My Chemical Romance en Leathermouth speelt.

Algemeen

Pencey Prep was een band opgericht door de ex-bandleden van de band Sector 12 en Stick Figure Suicide. De naam kwam uit het boek The Catcher In The Rye. Pencey Prep was de naam van de school waar de hoofdpersoon uit het boek van werd afgestuurd. De band werd opgericht in 1998 en ging weer uit elkaar vlak na het uitbrengen van hun eerste album in 2002. De muziek die Pencey Prep speelde was een mix van punk, emo en indie rock.

Bandleden

Frank Iero: zang & gitaar

Frank Iero is beter bekend als gitarist van de band My Chemical Romance. In Pencey Prep was hij echter voornamelijk zanger. Frank (Anthony) Iero is geboren op 31 oktober 1981. Naast My Chemical Romance speelt Frank Iero ook in de band Leathermouth. In deze band zingt hij voornamelijk.

Shaun Simon: keyboard

Shaun Simon is beter bekend als Amerikaanse comics schrijver. In Pencey Prep speelde hij keyboard. Daarnaast stond hij My Chemical Romance bij op hun tour in 2002.

John McGuire: basgitaar & zang

John McGuire is beter bekend als John Hambone McGuire. Hij speelde voornamelijk de basgitaar in Pencey Prep, maar zingt daarnaast ook.

Neil Sabatino: gitaar & zang

Neil Sabatino was de gitarist van Pencey prep en zong daarnaast ook af en toe.

Tim Hagevik: drums & percussie

Tim Hagevik speelde in Peycey Prep voornamelijk drums.

Hearthbreak in Stereo

Het eerste en enige album gemaakt door Pencey Prep was genaamd Heartbreak in Stereo. Dit album werd uitgebracht door Eyeball Records in november 2001. En opnieuw uitgebracht in februari 2007. Op dit album stonden de volgende nummers:
 • P.S. don't write
 • Yesterday
 • Don Quixote
 • 10 Rings
 • The secret goldfish
 • 8th Grade
 • 19
 • Trying to excape the inevitable
 • Lloyd Dobbler
 • Florida plates
 • Fat and alone
© 2010 - 2019 Semicolon, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
HIV voorkomen met de PrEP pil TruvadaHIV voorkomen met de PrEP pil TruvadaHIV is een groot gevaar voor wie veel wisselende seksuele contacten heeft. De ziekte komt vooral veel voor onder homosek…
recensieSimon de Film (2004)Intro: Simon één van de betere Nederlandse films van de afgelopen jaren, waarin zowel humor als drama in voorkomt. Daaro…
De Passe-Vite of RoerzeefWie gebruikt dit vernuftig keukenhulpje nog? En wie het niet meer gebruikt, kent hoogwaarschijnlijk wel iemand uit famil…
Simon Wiesenthal, de nazi-jagerSimon Wiesenthal, de nazi-jagerSimon Wiesenthal was een erg bekend nazi-jager, hij heeft namelijk enorm veel nazi's opgespoord. Door zijn werk zijn ong…
Chemiebedrijf Dow ChemicalDow Chemical is een internationaal chemiebedrijf dat in Amerika is opgericht. Het bedrijf behoort tot één van de grootst…

Reageer op het artikel "Pensey Prep: Amerikaanse band"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Semicolon
Laatste update: 23-12-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Schrijf mee!