InfoNu.nl > Muziek en Film > Artiesten > Esmée Denters: Van YouTubefenomeen tot popartieste

Esmée Denters: Van YouTubefenomeen tot popartieste

Esmée Denters, het meisje dat wereldberoemd werd door haar filmpjes op YouTube, heeft onlangs een contract getekend bij Tennman Records, de platenmaatschappij van Justin Timberlake. Als kers op de taart mag ze ook in Europa het voorprogramma van deze veelzijdige zanger verzorgen. Hoog tijd om nader kennis te maken met deze jonge, ambitieuze Nederlandse.

Het begin

Esmées verhaal leest echt als een modern sprookje. Esmée Denters werd geboren op 23 november 1988 in Oosterbeek en woont momenteel in Zevenaar, Gelderland. Tijdens haar kinderjaren speelde haar vader vaak muziek en ontdekte Esmée in haar slaapkamer de liefde voor het zingen. Soms tot grote ergenis van haar moeder. Ondanks de vele lofbetuigingen van haar vrienden wilde ze toen niet geloven dat ze een goede stem heeft. In 2005 besloot ze toch mee te doen aan de nederlandse versie van Popstar-The Rivals, maar ze werd reeds in de voorrondes uitgeschakeld.

YouTube-ster

Esmée wilde haar droom echter nog niet opgeven. Ze zag op YouTube verschillende filmpjes van mensen die liedjes inzongen voor de camera en in de zomer van 2006 schreef ze zich in op site. Met de hulp van de geleende webcam van haar zusje zette ze om de paar dagen een nieuwe clip van zichzelf, waarin ze hits van o.a. Shakira en Beyoncé covert, online. Tot nutoe heeft ze al 61 filmpjes op de site staan. Dankzij een groot netwerk van vrienden en haar eigen actieve inzet op de site kwam ze al snel tussen de dertig best bekeken filmpjes te staan, waardoor steeds meer mensen haar ontdekten. Haar stem sprak blijkbaar een groot publiek aan, ondertussen zijn haar filmpjes al miljoenen keren bekeken en ze heeft meer dan 50.000 abonnees op haar pagina.

Offline

In het begin van 2007 ging alles ineens snel voor Esmée: ze werd door verschillende internationale platenmaatschappijen gecontacteerd, zowel vanuit Europa als vanuit de USA. In februari vloog ze naar de Verenigde Staten om met twaalf maatschappijen te praten. En passant werkte ze er samen met Kelly Rowland. Ze werden aan elkaar voorgesteld door platenbaas en tekstschrijver Billy Mann en namen samen enkele liedjes op, die Esmée wil gebruiken voor haar debuutalbum. Terug in Nederland maakte ze haar opwachting bijna alle Nederlandse media, van het journaal tot de krant. Haar ster was gelanceerd.

Platencontract

Kelly Rowland bleek niet de enige internationale popster te zijn die onder de indruk is van Esmée; begin juni 2007 plaatste ze een clip op haar YouTube-pagina waarin ze What Goes Around van Justin Timberlake zingt én op de piano begeleid wordt door de getalenteerde zanger zelf. Enkele dagen later bevestigde Esmée zelf in het Nederlandse programma Jensen dat ze als één van de eerste artiesten een platencontract heeft getekend bij Tennman Records, het platenlabel van Justin Timberlake. Daarnaast mocht ze een deel van zijn voorprogramma verzorgen voor zes Europese concerten, o.a. in de Amsterdamse ArenA. Een betere start had ze zich niet kunnen dromen!

The successstory continues!

Begin november 2007 was Esmée te gast bij Oprah Winfrey in haar wereldberoemde talkshow.
Op 6 november 2007 bracht ze haar eerste single, Crazy Place, uit waarvan de opbrengst naar Oxfam gaat. Samen met Justin Timberlake dook ze de studio in om liedjes te schrijven en in te zingen. September 2009 stelde ze in Nederland haar debuutalbum, Outta There, voor.
© 2007 - 2019 Lilkim, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Veel bekeken worden door YouTube?Dat kan en heeft u ook deels zelf in de hand. Hoe maakt u het filmpje en waar gaat het filmpje zoal over? Er zijn een aa…
Hoe word je zanger of zangeres?Hoe word je zanger of zangeres?Zanger of zangeres worden, hoe doe je dat? Het eerste wat je nodig hebt is een stem die een beetje prettig klinkt. Het i…
Bronnen en referenties
  • Ze.nl

Reageer op het artikel "Esmée Denters: Van YouTubefenomeen tot popartieste"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Marieke, 18-12-2007 13:02 #1
Ben echt fan van haar. Ik kijk daarom ook altijd op http://esmee-denters.startpagina.nl

Infoteur: Lilkim
Laatste update: 16-10-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 1
Schrijf mee!