InfoNu.nl > Muziek en Film > Artiesten > Cheryl Cole: zangeres en bekend persoon

Cheryl Cole: zangeres en bekend persoon

Cheryl Cole werd geboren op 30 juni 1983 en is een Engelse zangeres. Ze is een zeer bekend persoon in de showbizzwereld. Haar echte naam is Cheryl Ann Tweedy. Ze was lange tijd getrouwd met de Engelse voetballer Ashley Cole. Nadat ze gescheiden was verkoos ze er toch voor om de achternaam 'Cole' te behouden vanwege haar bekendheid. Haar carrière kende een enorme boost nadat ze met de popgroep Girls Aloud mee deed aan de wedstrijd 'Popstars- The Rivals'. Later startte ze met een solocarrière en scoorde ze een grote hit met 'fight for this love'. Haar bekendheid nam ook toe doordat ze deel uitmaakte van de jury van X-factor. Cheryl staat bekend om haar typische geordie- accent.

Bekendheid

Girls Aloud

Deze popgroep ontstond uit de wedstrijd 'Popstars -The Rivals'. Cheryl Cole maakte na haar winst van dit programma (in 2003) hier deel van uit. De groep werd bekend met het nummer 'sound of the underground', dat in vele landen een 1ste plaats behaalde in de hitlijsten. Girls Aloud bestaat uit 5 leden:
  • Cheryl Cole
  • Nicola Roberts
  • Nadine Coyle
  • Kimberley Walsh
  • Sarah Harding

Cheryl Cole bekende achteraf dat haar deelname aan deze talentenshow eigenlijk een 'nothing to lose' poging was, omdat ze al verscheidene keren was afgekeurd bij andere talentenshows. Ze startte niet lang daarna met een solocarrière.

Ashley Cole

Cheryl trouwde in 2006 met de bekende voetballer van het Engels nationaal team: Ashley Cole. Vandaar ook dat haar achternaam Cole werd. Het huwelijk was geen lang lot beschoren,want na een tijd kwam het uit dat Ashley Cheryl met verscheidene vrouwen had bedrogen. Cheryl geloofde echter nog in het huwelijk. Ze haalde hierin onder meer inspiratie voor haar bekende nummer: Fight for this love. Dit mocht echter niet baten en beiden besloten dan toch van elkaar te scheiden.

X-factor

Cheryl werd juryild van de talentenshow 'X-factor' en maakte indruk met haar prachtige uitstraling. In deze jury zetelde ze samen met Simon Cowell, Danni Minogue (de zus van de bekende zangers Kylie Minogue) en Louish Walsh (Ierse muziekmanager).

Ziek

Malaria

Begin 2010 werd Cheryl serieus ziek ten gevolge van Malaria. Hierdoor miste ze verscheidene afspraken in de showbizzwereld en dus ook belangrijke bijeenkomsten voor de show 'X-factor'. Eind 2010 was ze echter aan de betere hand en kon ze haar activiteiten hervatten.

Albums

Cheryl Cole heeft 2 zeer bekende albums: "3 words" en "messy little raindrops". Haar single "Fight for this love" blijft echter het uithangbord van haar bekendheid en kan als 1 van haar succesvolste nummers worden beschouwd. Dit nummer behaalde zelfs een 1ste plaats bij de best verkochte platen in Engeland.

Accent

Geordie-accent

Ze is bij het grote publiek ook bekend om haar opvallende accent. Cheryl werd geboren in het noordoosten van Engeland (nabij Newcastle) en spreekt niet echt ' algemeen beschaafd Engels'. Haar opvallende accent kreeg al reeds veel aandacht in de pers.
Simon Cowell gaf haar bv. reeds kritiek op haar accent en gaf haar de boodschap om haar taal beter te verzorgen als ze verder wou doorbreken. Het typische accent wordt ook wel 'Geordie-accent' genoemd.
© 2011 - 2019 Brunos, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wat verdienen topmodellen?Bepaalde beroepen betalen bijzonder goed, bijvoorbeeld topmodellen verdienen tot 32 miljoen. Dergelijke bedragen is ech…
Alle lengtes van beroemdheden onder de vrouwenAlle lengtes van beroemdheden onder de vrouwenAltijd al eens willen weten hoe groot de beroemdste vrouwen nou zijn? Tijd om een aantal beroemdheden onder de loep te n…
recensieRecensie: Cheryl Strayed WildEnkele jaren na het overlijden van haar moeder maakte Strayed een 1700 kilometer lange solovoettocht langs de Amerikaans…
Hoeveel verdienen de internationale artiesten?Hoeveel verdienen de internationale artiesten?Sommige artiesten die internationaal zijn doorgebroken, verdienen tientallen miljoenen per jaar. Ze weten niet hoe lang…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia: Ashley Cole
  • http://fametastic.co.uk/archive/20090405/15982/cheryl-cole-needs-to-lose-her-accent-to-break-the-us-says-simon-cowell/

Reageer op het artikel "Cheryl Cole: zangeres en bekend persoon"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Brunos
Laatste update: 27-12-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!