InfoNu.nl > Muziek en Film > Artiesten > Rochelle Perts winnares van X Factor 2011

Rochelle Perts winnares van X Factor 2011

Na een half jaar van shows werd de winnaar van het vierde seizoen X Factor bekend. Rochelle Perts zong zichzelf naar de winnaarstitel en won met een grote meerderheid van haar concurrent, de groep Adlicious. Deze bescheiden zangers met een overtuigende stem uit Helmond trad ook enkele keren op blote voeten op. Ook na X Factor timmert ze aan de weg met optredens en albums.

Inhoud:


Performance van Rochelle Perts

De Helmondse Rochelle Perts heeft op de finale-avond absoluut laten zien wat ze in huis heeft, en dat is heel wat! De maanden voor de finale-avond groeide ze van een bedeesd eendje naar een zelfbewuste zwaan, hoewel ze na een nummer soms nog weleens in haar oude onzekerheid verviel. Dat was ook te zien tijdens haar auditie. Maar dat was eigenlijk ook weer haar charme: zelfbewust en voluit genietend tijdens haar liedjes met gebaren, uithalen en speelse bewegingen -denk aan de latin dans tijdens haar grandioze vertolking van Clocks van Coldplay-, en na een nummer laten zien dat ze volstrekt geen sterallures bezat.

Uitslag X Factor 2011

Al halverwege de finaleshow was ze met ruim 60% de duidelijke favoriet van de stemmers. Ze won uiteindelijk met 73% van de stemmen. De beelden van de uitslag waren geweldig om te zien: een welverdiend resultaat van maanden hard werk en veel zenuwen! Na een uitgebreide omhelzing van haar coach Eric van Tijn stond ze nog als een wat onwennige bescheiden winnares te stralen. Haar eerste reactie was: "Ik zou nu niet weten hoe ik moet reageren, ik laat gewoon alles lekker over me heen komen." Tijdens haar herhaling van haar nieuwe single No Air was ze even de tekst kwijt, maar ze straalde door het nummer heen, door de emoties duidelijk geraakt, maar met nog steeds een ijzersterke stem.

Haar prijzen

Rochelle kreeg een platencontract bij SONY BMG, en ze tekende voor een periode van drie jaar. Ook ging SONY BMG vanaf de uitslag het management voor haar voeren. Tot haar prijzenpakket behoorde ook het opnemen van een eigen album, en een prachtige nieuwe auto. Dat ze nog geen rijbewijs had mocht de pret van het winnen niet drukken. Haar moeder, die haar steun en toeverlaat was tijdens de gehele periode, kreeg de auto.

De songs op de finale-avond

Ze zong op de finale-avond de volgende nummers:
 • Fever - Peggy Lee
 • Pricetag - Jessy J., favoriet van haar mede-X-factor-deelnemers
 • She - geschreven door Rochelle
 • No Air - Jordan Sparks: ze werd hierbij begeleid door Eric van Tijn op de piano, tevens single die hierna uitgebracht werd.

Haar concurrent tijdens de finale was de groep Adlicious, bestaande uit Shirley Spoor, Laise Sanchez en Jordy van Toornburg, alledrie getalenteerde artiesten.

Haar eerste twee optredens op de finale-avond voerde ze uit op blote voeten.

Haar favoriete nummers

Ze vertelde zelf dat er twee momenten waren die haar het yes-gevoel hadden gegeven: dat was bij haar vertolkingen van Clocks van Coldplay, en van Will You Be There van Michael Jackson.

Tweets tijdens de finale

Wie Twitter tijdens de finale gevolgd heeft, heeft gelezen dat er duidelijk een voorkeur werd uitgesproken voor Rochelle. Wat opviel was dat de tv-kijkers de kwaliteit van Adlicious qua zang en zuiverheid op meerdere momenten matig vonden, terwijl de juryleden daar lovend over waren. Wellicht was het geluid in de zaal beter dan dat het bij de kijkers thuis overkwam. De jury was tijdens de afleveringen van X Factor doorgaans kritisch genoeg, blijkbaar was er werkelijk een verschil in geluidskwaliteit.

Wie is Rochelle

Rochelle studeert op het moment van de finale op het MBO Rock City Institute en is kamerbewoner in Eindhoven. Als artiest wil Rochelle graag richting rock/soul.

Rochelles deelname aan het Eurovisie Songfestival

Er zouden plannen zijn voor deelname van Rochelle in 2012 aan het internationale liedjesevenement Eurovisie Songfestival. Tot nu toe (medio 2015) is het nog niet zover gekomen dat ze ons land heeft vertegenwoordigd.

Rochelles ctiviteiten na X Factor 2011

Ook na het winnen van X Factor 2011 heeft Rochelle niet stilgezeten. Ze blijft aan de weg timmeren met haar zang. Wat deed ze zoal de afgelopen jaren:
 • Ze bracht na haar overwinning de cover van het nummer No Air van Jordin Sparks uit. Deze, en het gedeeltelijk zelf geschreven nummer Strong werden goud.
 • In februari van 2012 bracht ze de single What a Life uit
 • In 2013 bracht ze in samenwerking met Yellow Claw een nieuwe video uit. Deze mix van dub en ragga, gecombineerd met trap beats heet Shotgun.
© 2011 - 2019 Drie, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Iris Kroes: The voice of Holland 2012 winnaresOp vrijdagavond 20 januari 2012 is Iris Kroes uit Drachten (Friesland) uitgeroepen tot winnares van The voice of Holland…
Wat kosten bekende Nederlanders?Wat kosten bekende Nederlanders?Wat kosten bekende Nederlanders (BN'ers)? Stel; je wilt Frans Bauer op je bruiloft laten zingen. Of je wilt een privé-op…
10 jaar talentenshows op Nederlandse televisieIdols, Popstars, X-factor, The Voice of Holland: al tien jaar kijkt Nederland naar talentenshows op TV en het programmaf…
Zonnebrandcrème: hoe vaak smeren en welke factor?Zonnebrandcrème: hoe vaak smeren en welke factor?Verbranden is niet alleen pijnlijk, het brengt ook de nodige gezondheidsrisico’s met zich mee. Zo is huidkanker vaak het…
Successie: biotische en abiotische factorenSuccessie: biotische en abiotische factorenVerandering(en) in de loop van de tijd in de soortensamenstelling van een levensgemeenschap of ecosysteem heet successie…
Bronnen en referenties
 • http://www.facebook.com/rochelleperts
 • www.rtl.nl/shows/xfactor4/finalisten/rochelle.xml
 • http://www.omroepbrabant.nl/?news/1563471033/Rochelle+wil+meedoen+aan+Eurovisie+Songfestival.aspx
 • http://www.ondertussen.nl/entertainment/hoe-is-het-nou-met-rochelle-perts/ - juni 2015

Reageer op het artikel "Rochelle Perts winnares van X Factor 2011"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Alexander Moorman, 11-01-2016 21:27 #1
Rochelle is te goed voor Nederland, een land van dwergen. Opmerkelijk dat ze bijna nooit op tv te zien is. Artiesten waar je doodziek van wordt en niet van het beeld weg te krijgen zijn. Het is een kliekje die elkaar wel helpt.

Infoteur: Drie
Laatste update: 23-06-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 4
Reacties: 1
Schrijf mee!