InfoNu.nl > Muziek en Film > Artiesten > Het verhaal van singer-songwriter Laura Jansen

Het verhaal van singer-songwriter Laura Jansen

Ineens was ze daar: singer-songwriter Laura Jansen, dochter van een Amerikaanse moeder en Nederlandse vader. Na het spelen van de cover 'Use somebody' van de Kings of Leon bij 3FM DJ Giel Beelen, werd Laura Jansen enorm bekend in Nederland en is ze klaar voor een verovering van de wereld. In Nederland trad ze avond aan avond op bij 'Vrienden van Amstel Live 2011' in Ahoy en stond dit jaar met Pinksteren in de bomvolle Converse Stage op Pinkpop.

Het 'gewone' meisje Laura Jansen

Het muzikale wonder werd geboren op 4 maart 1977 in Breda en heeft in haar jeugd op vele plekken in de wereld gewoond. Nadat ze op jonge leeftijd de piano van de buren zag, was ze meteen verkocht. Haar moeder verkocht de auto om met het geld een piano te kopen en zo was haar muzikale carrière begonnnen. Ze begon met het spelen van zware klassieke stukken en nam dit ook zeer serieus.

Conservatorium

Na haar middelbare school ging Laura Jansen aan het conservatorium van Rotterdam studeren, maar vertrekt al snel naar Amerika als ze haar conservatoriumopleiding als 'te technisch' beschouwd. In Amerika kwam ze terecht bij het Berklee College of Music in Boston en kreeg haar diploma uit handen van de zanger van Aerosmith. Na het ontvangen van haar diploma verhuisde ze naar Nashville om vervolgens weer te vertrekken naar de stad waar alles mogelijk is: Los Angeles.

The Hotel Café

Ze noemt het haar stamkroeg en het begin van haar muzikale carrière in Amerika. Beroemde artiesten als John Mayer, Jason Mraz, Katy Perry en Joshua Radin zijn hier ook begonnen en uitgegroeid tot wereldartiesten. Veel belangrijke mensen die beslissen over de titelsong van een serie of tv-programma, komen hier ook regelmatig op bezoek.

Haar succes

Laura Jansen begon met het plaatsen van haar muziek op haar Myspace account. Toen de Nederlandse John Ewbank, ook bekend van het schrijven van muziek van Marco Borsato en de 3J's, haar muziek hoorde, kocht hij meteen een ticket voor haar naar Nederland en binnen een week tekende ze een platencontract bij Universal. Een enorme verlossing voor Laura Jansen; ze had net een plaat gemaakt van haar eigen geld en stond enorm in het rood. Ze trad op tijdens het huwelijk van Ellen DeGeneres en werd een enorm succes in Nederland en buurlanden. Ze werd genomineerd voor een Edison Award, was te zien bij het Prinsengrachtconcert in 2010 en kreeg maar liefst drie nominaties voor de 3FM Awards. Maar haar hoogtepunt was natuurlijk wel Pinkpop, een droom die voor haar uitkwam. Zelf mocht ze nooit naar Pinkpop van haar moeder, want daar gingen drugsverslaafden heen en Laura Jansen was geen drugsverslaafde, dus geen Pinkpop voor haar. In een bomvolle Converse Stage stond ze te swingen op Wicked world en heel het publiek zong mee met het gevoelige liedje Single girls, dat ze heeft geschreven nadat ze erachter was gekomen dat haar vriend een ander had. Natuurlijk ontbrak de cover Use somebody niet, waarna het het publiek uit zijn dak ging. Zelf zei ze tijdens haar optreden in Tivoli: "Ik sta dit jaar op Pinkpop, waar ook de megaband Kings Of Leon zal optreden. En ik ben echt ongelofelijk bang dat ze me in elkaar zullen slaan." Op dit moment heeft Laura Jansen een relatie met een zanger, genaamd Cary Brothers, die je waarschijnlijk kent van het lied Ghost town en zingt bovendien op een album van DJ Tiësto.

Laura Jansen is bezig met het schrijven van een opvolger van het album Bells en wil vooral geen ééndagsvlieg zijn. Een carrière vol glitter en glamour hoeft ze niet, maar wel een carrière die nog lang mag duren. "Ik mis mijn vrienden in de straat en m'n citroenboompje in de tuin. Burgerlijk? Ja, enorm!"
© 2011 - 2019 Lindaschrijft, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Tori Amos: Amerikaanse zangers op pianoTori Amos: Amerikaanse zangers op pianoDe muziek van Tori Amos valt in de categorie singer songwriter. Sommigen zullen haar pianomuziek vergelijken met Kate Bu…
Dotan Harpenau: een Nederlandse singer-songwriterDotan Harpenau: een Nederlandse singer-songwriterDotan Harpenau is een Nederlandse singer-songwriter, die muziek uitbrengt onder de naam Dotan. Een singer-songwriter is…
The Martial: Singer SongwriterThe Martial, ook wel bekend als Mart van den Bighelaar, is een opkomende Singer songwriter. Hij is geboren in Breda, Noo…
Eurovisie Songfestival 2016  Douwe Bob gaat voor NederlandEurovisie Songfestival 2016 Douwe Bob gaat voor NederlandSinger-songwriter Douwe Bob (22) gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2016. Het 61ste Songfest…
Top 50 meest gedownloade muziek 20132013 was een jaar vol succesvolle, nieuwe en talentvolle artiesten. Welke muziek is het meest aangeslagen in 2013? Waard…
Bronnen en referenties
  • http://www.laurajansen.com/
  • www.ad.nl

Reageer op het artikel "Het verhaal van singer-songwriter Laura Jansen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Lindaschrijft
Gepubliceerd: 18-06-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!