InfoNu.nl > Muziek en Film > Artiesten > Kings of Leon: een famillie met talent

Kings of Leon: een famillie met talent

De rockband KIngs of Leon is binnen 5 jaar uitgegroeid tot een wereldband. In 2011 waren ze headliner van Pinkpop en vele andere festivals. In dit artikel geef ik een overzicht van singles, albums, en de achtergrond van deze band.

Achtergrond

De band Kings of Leon bestaat uit 4 famillieleden. Jared, Nathan en Caleb Followill zijn 3 broers. De 3 broers hadden een hechte band doordat hun vader een reizend predikant was. Omdat ze veel op reis waren krijgen ze weinig muziek te horen. Muziek is in hun streng gelovige gezin namelijk streng verboden. Wel krijgen ze verschillende kerkelijke koren te horen. In 1997 scheidt de vader van de 4 famillieleden en verhuizen ze naar Nashville. In het jaar 2000 beginnen ze een band met neef Matthew Followil.

Binnen een jaar tijd hebben ze hun eerste platencontract al binnen. Ze maken kennis met producer Angelo Petraglia en leren de rockmuziek kennen. Hun muziekstijl verandert van country richting rock. Ze worden eerst bekend in Engeland maar breken ook in Amerika door nadat ze in het voorprogamma van U2 optreden. In 2003 maken ze het eerste album dat Youth and Young Manhood heet. De jaren daarna maken ze bijna elk jaar een album. De albums worden liefdevol ontvangen worden. Ze slepen verschillende prijzen in de wacht en worden internationaal bekend.

Caleb Followill: een solocarrière?

Caleb Followil heeft meerdere keren aangegeven een solocarrière niet uit te sluiten. Hij benadrukt hoeveel verschillende muziekstijlen er in de band aanwezig zijn. Hij geeft aan dat er nogal wat onenigheid is en dat hij niet altijd een liedje kan maken zoals hij zou willen.

Documentaire Talihina sky: gestolen sekstape

Er is zelfs een documentaire over de Kings of Leon verschenen. De documentaire werd vernoemd naar een oud nummer van de band: Tahlihina sky. Jarenlang dacht men dat het verhaal over de achtergrond van de Kings of Leon niet waar was. In deze documentaire wordt het tegendeel bewezen. Je krijgt zowel de positieve als de negatieve zaken in het leven van de band te zien. De band heeft zelfs laten weten dat een belangrijke videotape die bedoelt was voor de film gestolen is. Het was een tape waarop het seksleven van de band te zien zou zijn. Het beeldmateriaal is verdwenen en dus ook niet in de film te zien.

Discografie:

Youth & Young Manhood (2003)

 1. Red Morning Light
 2. Happy Alone
 3. Wasted Time
 4. Joe's Head
 5. Trani
 6. California Waiting
 7. Spiral Staircase
 8. Molly's Chambers
 9. Genius
 10. Dusty
 11. Holy Roller Novocaine / Talihina Sky

Aha Shake Heartbreak (2004)

 1. Slow Night, So Long / Too Good to Tango
 2. King of the Rodeo
 3. Taper Jean Girl
 4. Pistol of Fire
 5. Milk
 6. The Bucket
 7. Soft
 8. Razz
 9. Day Old Blues
 10. Four Kicks
 11. Velvet Snow
 12. Rememo

Because of the Times (2007)

 1. Knocked Up
 2. Charmer
 3. On Call
 4. McFearless
 5. Black Thumbnail
 6. My Party
 7. True Love Way
 8. Ragoo
 9. Fans
 10. The Runner
 11. Trunk
 12. Camaro
 13. Arizona

Only by the Night (2008)

 1. Closer
 2. Crawl
 3. Sex on Fire
 4. Use Somebody
 5. Manhattan
 6. Revelry
 7. 17
 8. Notion
 9. I Want You
 10. Be Somebody
 11. Cold Desert

Come Around Sundown (2010)

 1. The End
 2. Radioactive
 3. Pyro
 4. Mary
 5. The Face
 6. The Immortals
 7. Back Down South
 8. Beach Side
 9. No Money
 10. Pony Up
 11. Birthday
 12. Mi Amigo
 13. Pickup Truck
© 2011 - 2019 Sebas999, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Informatie en line-up Pinkpop 2014Informatie en line-up Pinkpop 2014Sinds 1970 wordt elk jaar het driedaagse popfestival Pinkpop georganiseerd. De 45ste editie vindt dit jaar plaats op 7,8…
Pinkpop Landgraaf: 15 - 17 juni 2018Pinkpop Landgraaf: 15 - 17 juni 2018Het festival Pinkpop is het oudste muziekfestival van Nederland en misschien wel de meest bekende. Het format van Pinkpo…

Reageer op het artikel "Kings of Leon: een famillie met talent"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Sebas999
Gepubliceerd: 28-06-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Schrijf mee!