InfoNu.nl > Muziek en Film > Artiesten > The Never Ending Tour van Bob Dylan

The Never Ending Tour van Bob Dylan

In de zomer van 1988 begon de levende legende Bob Dylan aan een grote tournee. Tot op de dag van vandaag is er eigenlijk nog geen einde gekomen aan die tournee. De bijnaam van zijn tournee is dan ook 'The Never Ending Tour'.

Voorgeschiedenis

Bob Dylan is niet altijd een grote liefhebber geweest van het leven 'on the road'. Midden jaren zestig, toen de hysterische hype rond Dylan op zijn hoogtepunt was, had hij op een gegeven moment helemaal genoeg van het leven ‘on the road’. Bob Dylan trad toen een aantal jaren helemaal niet op. Hij probeerde zelfs een rustig, burgerlijk bestaan op te bouwen in het plaatsje Woodstock, samen met zijn toenmalige vrouw, Sara. Dat werd echter geen duurzaam succes.

Thuis = On the road

Op den duur moet Dylan er achter zijn gekomen dat hij totaal geen talent had voor een burgerlijk bestaan. Hij ging weer optreden en moet op een gegeven moment geconstateerd hebben, dat hij zich ‘on the road’ eigenlijk veel meer thuis voelde, dan wanneer hij in één van zijn villa's zat. Eind jaren tachtig moet dat tot de conclusie hebben geleid, dat hij de rest van zijn leven zo veel mogelijk 'on the road' wilde zijn.

Verschillende tournees?

Bob Dylan houdt er zelf overigens niet echt van dat journalisten zijn tournee 'The Never Ending Tour' noemen. Dylan ziet die zogenaamde Neverending Tour als een reeks van verschillende tournees, die hij ondernam met verschillende begeleidingsbands.

Onderbrekingen

Tijdens de zogenaamde ‘Never Ending Tour’ is Dylan ook niet werkelijk altijd op tournee. Tussen de verschillende delen van deze tournee zitten soms een paar weken of zelfs maanden pauze. Die pauzes gebruikt Dylan bijvoorbeeld om opnames te maken voor nieuwe albums.

2000e

Op 16 oktober 2007 behaalde Dylans tournee een bijzondere mijlpaal: Bob gaf toen in Dayton de 2000e show van zijn Neverending Tour.

Band

Hieronder vindt u een overzicht van de band waarmee Dylan momenteel tourt. Hij zei over deze band: 'This is the best band I've ever been in.'

  • Bob Dylan – zang, gitaar, orgel, piano, harmonica
  • Stu Kimball – gitaar
  • Charlie Sexton – gitaar
  • Donnie Herron – o.a. steelguitar, mandoline, viool en banjo.
  • Tony Garnier – basgitaar en contrabas
  • George Receli – drums

Mark Knopfler

Het optreden dat Bob Dylan op 20 oktober 2011 in Ahoy Rotterdam geeft, met Mark Knopfler als voorprogramma, is een onderdeel van de Never Ending Tour.

Bobheads

Er zijn fans die overal ter wereld achter Dylan aanreizen en zoveel mogelijk optredens van de Neverending Tour proberen te zien. Hun bijnaam is de 'Bobheads'. Die bijnaam is een verwijzing naar de Deadheads. Dat waren fanatieke fans van de Grateful Dead, die vroeger tijdens tournees meereisden met die band en alle optredens van de Grateful Dead bezochten.
© 2011 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Optredens van U2 in NederlandDe tientallen bezoekers van de eerste concerten van U2 in Nederland betaalden omgerekend ongeveer € 5,- voor hun kaartje…
U2 concert tours door de jaren heenDe immens populaire Ierse rockband U2 is al meer dan 30 jaar actief in het vak. In deze uitzonderlijk lange periode heef…
Sade, Ahoy Rotterdam, 23 mei 2011, Soldier Of Love TourSade, Ahoy Rotterdam, 23 mei 2011, Soldier Of Love TourSade, de van oorsprong Nigeriaanse zangeres geeft op 23 mei 2011 een eenmalig concert in Ahoy Rotterdam in het kader van…
Robert Gesink de favoriet voor de Tour de France 2011Robert Gesink de favoriet voor de Tour de France 2011Op 2 juli 2011 zullen 12 Nederlandse wielrenners aan de start staan van de Tour de France 2011. Nederlands grootste troe…
Tour de France 2011: de NederlandersAan de Tour de France doen ieder jaar weer meerdere Nederlanders mee. Wie doen er mee in 2011? Wat zijn hun specialiteit…
Bronnen en referenties
  • http://www.bobdylan.com
  • http://en.wikipedia.org

Reageer op het artikel "The Never Ending Tour van Bob Dylan"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Gepubliceerd: 16-10-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!