InfoNu.nl > Muziek en Film > Bekende nederlanders > Roy Donders, stylist van het zuiden

Roy Donders, stylist van het zuiden

Roy Donders, stylist van het zuiden Roy Donders heeft zijn eigen real-life soap op RTL5. Het is een markante figuur met zijn winkel in kleding en sieraden vol glitter en goud, zijn huispakken, zijn markante uitspraken, huishoudtips en stylingtips. Rojami, de winkel van Roy Donders, is inmiddels landelijk bekend. De eigenzinnige Tilburger is echter niet bij iedereen geliefd.

Op televisie

Antje Monteiro kende Roy Donders van haar programma Gypsy Girls en wilde een heel programma rondom hem maken. Daarna maakte de producent een proefaflevering van Roy Donders: Stylist van het Zuiden voor RTL 5. Deze was succesvol genoeg, zodat er een hele serie kwam.

Levensloop

Roy Donders is geboren in 1991. Op zijn 19e kwam hij van school en wist niet wat hij wilde gaan doen. Eén ding wist hij wel: hij wilde niet voor een baas werken. Hij opende een winkeltje in het centrum van Tilburg. Maar omdat er vele klanten van buiten Tilburg komen, is een winkel buiten het centrum veel handiger. Roys winkel, Rojami’s sieraden & accessoires, is nu gevestigd aan de Lijsterstraat 12 in Tilburg.

Roys winkel is begonnen als een sieraden- en accessoireswinkeltje. Het was wel al de stijl die we kennen met veel glitters en goud. Op een dag besloot Roy om een rekje kleding in de winkel te zetten die hij welf erg leuk vond. Dat verkocht heel goed. Ook de schoenen en tassen die hij aan het assortiment toevoegde verkochten erg goed.

Huispakken

Momenteel zijn de huispakken van Roy Donders erg populair. De huispakken kosten 80 euro en zijn in 3 soorten te bestellen: roze, kobaltblauw en beige. De huispakken zijn nog niet online te bestellen, maar een website is in de maak. De liefhebbers moeten afreizen naar de winkel in Tilburg. Daar zullen ze Roy zelf niet in de winkel treffen, de verkoop gebeurt door zijn moeder Nel.

Uitspraken

De uispraken van Roy zijn inmiddels ook erg bekend. Op Soundcloud is inmiddels een mooie verzameling van zijn uitspraken te vinden. Enkele voorbeelden:

  • "Want dan wor ik goed zat en dan heb ik daar gin erg meer in en dan doek da gewoon want dan lukket nie met m'n handen ofzo en dan ga 't nie snel genoeg en dan denk ik van: hup!"

  • "Ôoh, en da is duur!"

  • "Ik hou nie van verse bloemen, da's ammel bijhouwen en da water gaat ammel stinken en dan krijg je van die vieze kalkranden ammel, dat moet ik ammel nie. Ammel beestjes en da valt ammel uit en ammel boven oew eten. Nee."

Tips

En passant geeft Roy ook nog allerhande huishoudelijke en stylingtips. De meest bekende, en meest controversiële, is toch wel de wasverzachter-tip. Ik heb hem even integraal overgenomen van zijn facebook account:

“Half wasverzachter, half water. En als dat begint te koken, dan komt er rook vanaf en dat trekt overal in".

En als toevoeging:

”Wel eerst je afzuigkap uitzetten, anders werkt het niet (UPDATE: Ik lees net in de reacties dat het koken van wasverzachter gevaarlijk kan zijn.).”

De update is toegevoegd naar aanleiding van de mededeling van Robijn dat het koken van wasverzachter niet gezond is. Dat had Roy in zijn oorspronkelijke huishoudtip niet gezegd.

Single: Ga voor goud

Roy Donders heeft nu een single uitgebracht. Het liedje heet "Ga voor goud" en was al bekend als openingstune van zijn televisieprogramma. Roy heeft de single zelf ingezongen.

Social media

Roy donders is ook goed vertegenwoordigd op social media.

Winkel

De winkel van Roy Donders is te vinden op het Pieter Vreedeplein 1-7 in Tilburg

Roy Donders op Facebook: https://nl-nl.facebook.com/roy.donders.5
De uitspraken van Roy Donders: https://www.facebook.com/hardekrullen
Roy Donders op Twitter: https://twitter.com/DondersRoy
De RTL-twitter van Roy Donders: https://twitter.com/RoyDondersRTL
© 2013 - 2018 Serve, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Huispakken van Roy Donders, de fashion trend van 2014Huispakken van Roy Donders, de fashion trend van 2014Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer mensen het fijn vinden om in hun vrije tijd en vooral als ze het huis niet mee…
Juichpakken, huispakken van Roy Donders speciaal voor het WKJuichpakken, huispakken van Roy Donders speciaal voor het WKHet Wereldkampioenschap voetbal begint op donderdag 12 juni 2014. In de aanloop naar dit toernooi, neemt de Oranjekoorts…
Dagjes uit met een bijbelse betekenisDagjes uit met een bijbelse betekenisNatuurlijk zijn dagjes uit leuk om te doen, maar zijn ze dan ook leerzaam? Misschien wil je je kinderen ook wel iets bij…
Interieur mooier door stylistInterieurstylisten zijn goedkoper dan binnenhuisarchitecten. Deze stylisten komen op verschillende manieren aan hun inko…
De carnavalstrends van 2015De carnavalstrends van 2015Van zondag 15 februari tot en met dinsdag 17 februari 2015 is het weer zo ver: heel Nederland viert carnaval! Een boeren…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: G.Lanting, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
  • http://www.indemode.nu/winkel/roy-donders-stylist-van-het-zuiden
  • http://www.omroepbrabant.nl/?news/203328812/Huispakken+Roy+Donders+groot+succes+drukte+bij+winkel+in+Broekhoven.aspx
  • http://www.televizier.nl/nieuws/interview-roy-donders-over-zijn-bestaan-als.2527170.lynkx

Reageer op het artikel "Roy Donders, stylist van het zuiden"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Serve
Laatste update: 15-11-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Bekende nederlanders
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!