Jan Smit: biografie (zanger)

Jan Smit: biografie (zanger) Jan Smit is een Nederlandse zanger uit het beroemde vissersdorp Volendam. Hij is getrouwd met Liza Plat en samen heeft het echtpaar twee kinderen (in 2019). Naast dat Jan zijn eigen muziek zingt, zit hij ook nog in een Boyband, genaamd 'Klubbb3'. En daarnaast is hij ook nog acteur en presentator. Al met al heeft Smit niet stilgezeten en heeft veel bereikt in zijn leven.

Inhoud


Jantje Smit

Jan zong als tienjarig jongetje in een kinderkoor 'de zangertjes van Volendam'. Toen BZN op zoek was naar een jongetje voor het nummer 'mama' werd Jan uitgekozen om dit lied samen met zangeres Carola Smit te zingen (geen familie). Nederland was zo enthousiast dat er al snel een eigen nummer werd opgenomen: 'ik zing dit lied voor jou alleen'. Na dat nummer ging het in sneltreinvaart. Het merendeel van het jaar was Jan in Duitsland te vinden. Maar omdat hij constant in Duitsland was, waren de Nederlanders hem een beetje vergeten, tot Jan een aanbod kreeg voor een realitysoap. Door deze soap leerde Nederland hem weer kennen.

Gewoon Jan Smit

Gewoon Jan Smit was een realitysoap van Jan Smit die werd uitgezonden op de Tros. Er zijn in totaal drie seizoenen gemaakt. Het eerste seizoen was in 2005, in hetzelfde jaar won de serie ook de gouden Televizier-Ring. In de soap waren zijn ouders te zien, zijn twee zussen, Nick en Simon, Kees Tol en zijn manager Jaap Buijs. In het derde seizoen was ook Yolanthe (zijn toenmalige vriendin) te zien.

De Zomer/Winter Voorbij

Er zijn tot 2019 negen seizoenen van De Zomer Voorbij gemaakt. Tot en met seizoen acht deed Jan Smit mee. In dat programma ging Jan Smit samen met zijn vrienden Nick en Simon, Kees Tol, de 3JS en zijn managers op vakantie. Elk seizoen deden zij dit op een andere manier en nodigden ze verschillende BN'ers uit om een paar dagen met hen mee te reizen. De Winter Voorbij is een beetje hetzelfde concept, alleen werd de serie in de winter opgenomen.

Het Bombardement

In 2012 werd Jan Smit gevraagd voor de film 'Het Bombardement'. Het is een film die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog. Jan Smit kreeg de hoofdrol samen met Roos van Erkel. Jan maakte speciaal voor deze film het nummer 'Sla je armen om me heen', dit nummer nam hij op samen met Roos van Erkel. De première van 'Het Bombardement' was op 20 december 2012.

Privéleven

Jan Smit heeft twee zussen, Jenny Smit en ook nog een jonger zusje Monique. Sinds 2009 heeft Smit een relatie met Liza en samen hebben ze in 2019 twee kinderen, Emma en Senn. Liza had al een dochter uit een vorig huwelijk genaamd Fem, voor wie Jan als een tweede vader is.

Jaap Buijs

Het grote verdriet van Jan was toch wel het overlijden van zijn manager Jaap Buijs op 27 juni 2015. Jaap was niet alleen zijn manager, maar ook een 'alles'-in-één-maatje. Doordat Jan jarenlang met Jaap onderweg was in Duitsland hadden zij een echte vriendschap, vader/zoonband opgebouwd. Het verlies van Jaap viel hem dan ook erg zwaar. Hoe close de band tussen Jan en Jaap was bleek ook wel op de rouwkaart waarop Jan met zijn vrouw en kinderen vermeld stond.

Klubbb3

In het najaar van 2015 kondigde Florian Silbereisen een band aan, volgens hem kwam het idee van drie zangers: de Belg Christoff De Bolle, de Nederlander Jan Smit en de Duitser Florian Silbereisen. De muzikale stijl van de drie zangers bleef, alleen werd het in een feestelijk jasje gestopt. Toen de eerste single van de boyband uitkwam, stond het gelijk op nummer 87 in de Duitse singlelijst. Op 8 januari 2016 kwam het debuutalbum uit genaamd 'Attention'.

Albums

In Jan zijn carrière zijn vele albums gemaakt, het album 'Kerst voor iedereen' was in 2015 het laatste uitgebrachte album.

Albums in Nederland Jaar
Ik zing dit lied voor jou alleen1997
Kerstmis met Jantje Smit1997
Het land van mijn dromen1998
Jantje Smit1999
20002000
Zing en lach2001
Zonder jou2002
Op eigen benen2003
Jansmit.com2005
Op weg naar geluk2006
Stilte in de storm2008
Live '09 - Jan Smit komt naar je toe tour 08/092009
Leef2010
15 Jaar hits2011
Vrienden2012
Live in Ahoy - Jubileumconcert 20122013
Unplugged - De rockfield sessies2013
Jij & ik2014
Recht uit m'n hart - ballades2015
Kerst Voor Iedereen2015

Lees verder

© 2016 - 2020 Modelb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Alles over de 3j'sNa Jan Smit en Nick & Simon, zijn nu ook de 3j's niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Ondertussen he…
Lijst: Koningen, koninginnen van Nederland, der NederlandenLijst: Koningen, koninginnen van Nederland, der NederlandenWillem, Emma, Wilhelmina, Juliana, Beatrix, Willem-Alexander ... Iedereen met enige kennis van de monarchie in Nederland…
Volendam: een toeristisch dagje uitNiet alleen voor toeristen is Volendam een geweldig dagje uit. Er is daar van alles te doen voor zowel jong als oud. Het…
Jan Smit's relatie met YolantheJan Smit's relatie met YolantheJan Smit kwam in mei 2009 in het nieuws omdat hij en zijn vriendin Yolanthe Cabau van Kasbergen uit elkaar gingen. Het p…

Xess Xava Sneijder: biografie (zoon van Yolanthe en Wesley)Xess Xava Sneijder: biografie (zoon van Yolanthe en Wesley)Het heeft een paar jaar op zich laten wachten na het huwelijk van Wesley Sneijder en zijn vrouw Yolanthe Cabau van Kasbe…
Top 2000 – ‘Mag ik dan bij jou?’ van Claudia de BreijTop 2000 – ‘Mag ik dan bij jou?’ van Claudia de BreijElk jaar van Kerst tot Oudejaarsmiddernacht klinkt de Top 2000 uit de radio. De 2000 mooiste platen passeren de revue, m…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: DjurvinH, Wikimedia Commons (CC BY-SA-4.0)
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Gewoon_Jan_Smit
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/De_zomer_voorbij_(televisieprogramma)
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Smit_(zanger)
  • http://www.jansmit.com/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Klubbb3

Reageer op het artikel "Jan Smit: biografie (zanger)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Modelb
Laatste update: 30-08-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Bekende nederlanders
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!