InfoNu.nl > Muziek en Film > Bekende nederlanders > DJ Joyce Mercedes

DJ Joyce Mercedes

DJ Joyce Mercedes begon haar carrière als danseres en model. Na een korte tussenstop bij de sexy meidengroep ging ze verder als DJ. Als DJ richt Joyce Mercedes zich op de progressive house en is zeer succesvol. In 2007 brengt DJ Joyce Mercedes een CD (Extended Play) uit met de naam Golden Glow. Golden Glow wordt uitgebracht door het platenlabel dat ze eerder zelf heeft opgericht. De naam van haar platenlabel is QOC Recordings. De echte naam van de uit Nijmegen afkomstige DJ Joyce Mercedes is Joyce van Engelen. En werd op 3 maart 1981 geboren.

Als dansartiest reist Joyce van Engelen de wereld over. Ze treedt onder meer op in de IT en de Escape, maar ook in buitenlandse clubs als Le Bain in Parijs en Liquid in Miami. Als danseres werkt zij voor o.m. Pantera and X-tension.

Topmodel

Naast haar carrière is Joyce zeer succesvol als model, door de jaren heen werkt Joyce mee aan campagnes van o.a. Heineken, Campari, Gap-Star, Playboy, MAXIM en FHM magazines. Regelmatig zijn fotosessies van Joyce Mecedes terug te vinden in (mannen)bladen.

Centerfold

Was een sexy meidengroep die in 1984 werd op gericht. De sexy uitstraling waarbij de dames zich uitte als playmate en stoeipoes, maakte de groep populair in binnen- en buitenland. De grootste hit was 'pump it up'. In 1998 werd Joyce van Engelen samen met Wendy Wustlicht gepresenteerd als het 'nieuwe gezicht' van deze groep. Centerfold met Joyce treedt o.a. in een uitverkocht Amsterdam Arena tijdens de voetbalklassieker Ajax-PSV. Ook wordt opgetreden bij het feestje tergelegeheid van de 15e verjaardag van het blad Playboy in Nederland. In 1999 stopt Joyce weer met Centerfold en gaat verder als DJ.

DJ Joyce Mercedes

Als DJ stort Joyce zich op de progressive house. Progressive house is een muziekstyle die in het begin van de jaren 90 is ontstaan. Progressive house wordt ingedeeld bij de 'dance' muziek, het komt neer op acid techno met een langzame opbouw van electronische muziekinstrumenten. Hierin blijkt zij zeer succesvol. Ze weet handig gebruik te maken van haar contacten, die ze eerder als dansartiest. Haar carrière als DJ gaat van start op een prive feest in Miami. Haar debuut wordt zeer goed ontvangen. Al snel volgen boekingen van over de hele wereld. Ook is ze enige tijd resident DJ van de Amsterdamse Supperclub.

In 2004 studeert Joyce af als audio engineer (opleiding voor het opnemen en reproduceren van geluid) aan de School of Audio Engineering (SAE) in Amsterdam. Joyce gaat verder met de gespecialiseerde opleiding tot elektronisch muziek producent en start met de productie van haar eigen muziek. Op het podium treedt DJ Joyce Mercedes o.a. op met grote sterren als John Digweed, Sasha, Anthony Pappa, James Holden, Paul van Dyk, Chris Fortier en Derrick May.

QOC Recordings

In 2007 richt Joyce Mercedes haar eigen platenmaatschappij. Het platenlabel krijgt de naam QOC Recordings en brengt tevens haar eerste EP (Extended Play, 10 -15 minuten muziek +/- 5 nummers) uit. Deze EP heeft als titel "Golden Glow". Daarna brengt Joyce een dubbel CD uit is samenwerking met het Duitse platenlabel. Deze DJ mix compilatie krijgt als titel "Best female dj’s of the world". De CD bevat naast de muziek van Joyce ook compilaties van andere bekende vrouwelijke DJ's. Het volgende complilatie album met de naam "capo dei capi" wordt uitgebracht onder haar eigen platenlabel.

Discografie

 • Golden Glow - Joyce Mercedes
 • Sparkling Stars - Joyce Mercedes
 • Amor instrumental - Joyce Mercedes
 • Amor vocal mix - Joyce Mercedes
 • Kemikal love - Splashfunk & Joyce Mercedes - original
 • Kemikal love - Splashfunk & Joyce Mercedes (Joyce Mercedes deep dub)
 • Kemikal love - Splashfunk & Joyce Mercedes (splashfunk’s joyfunk mix)
 • You were suddenly aware - Behind blue eyes & Flowjob feat Joyce Mercedes
 • Golden Glow - Joyce Mercedes (bobby deep mix)
 • Golden Glow - Joyce Mercedes (tomic remix)
 • Golden Glow - Joyce Mercedes (fitalic remix)
 • Golden Glow - Joyce Mercedes (splashfunk remix)

QOCO-AMSTERDAM

In 2008 wordt Joyce ambassadrice van de nieuwe Quoco-Amsterdam lingerielijn. Quoco brengt sexy ondergoed voor zowel vrouwen als mannen. De eerste lingerielijn onder de naam van Joyce Mercedes wordt begin 2009 verwacht.
© 2009 - 2019 Basjobsen, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Carl Benz – uitvinder van de eerste benzinemotorNaast de man achter het Mercedes-Benz imperium is de op 25 november 1844 geboren Carl Benz de uitvinder van de eerste be…
Het Duitse Mercedes-BenzHet Duitse Mercedes-BenzMercedes-Benz is een Duits automerk dat in 1926 is ontstaan door de fusie tussen de bedrijven Daimler Motoren Gesellscha…
Holland Heineken House 2012Holland Heineken House 2012De zomer van 2012 zal in het tekens staan van de Olympische Zomerspelen, die van 26 juli tot en met 12 augustus 2012 zul…
Bronnen en referenties
 • http://www.joycemercedes.com/ http://www.popinstituut.nl/

Reageer op het artikel "DJ Joyce Mercedes"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Basjobsen
Gepubliceerd: 02-03-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Bekende nederlanders
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!