InfoNu.nl > Muziek en Film > Bekende nederlanders > Patricia Paay en Adam Curry, carriere, huwelijk en breuk
nieuws uitgelicht

Patricia Paay en Adam Curry, carriere, huwelijk en breuk

Patricia Paay en Adam Curry, carriere, huwelijk en breuk Patricia Paay en Adam Curry waren jarenlang een echtpaar uit de showbizz. Ze gingen na 20 jaar huwelijk uit elkaar. Adam Curry was verliefd geworden op actrice Micky Hoogendijk en hij zette in mei 2009 een punt achter het huwelijk met Patricia Paay. Patricia Paay had er weet van, maar als vakvrouw herstelde zij zich (ogenschijnlijk) vrij snel van de breuk met haar ex, zodra ze zich op tv vertoonde. In 2012 trouwen Curry en Hoogendijk. In 2015 gaan geruchten dat het koppel alweer zou overwegen te gaan scheiden. Patricia Paay werd geboren in Rotterdam, waar ze ook opgroeide. Ze is van Griekse afkomst want haar overgrootvader was een Griek. Als kind was ze al geïnteresseerd in zingen, muziek en dans. In 1965 trad ze voor het eerst op in een nachtclub, als jazz zangeres in het jazz-orkest The Evergreens, van haar vader. Later trad ze op met zangeres Anita Meijer en met haar zuster Yvonne Keeley. In 1966 kreeg ze tv-bekendheid en ze scoorde enkele hits. Vanaf 1974 werd ze populair als soliste. In 1976 scoorde ze verschillende hits. Haar meest bekende hit is "Who's That Lady With My Man." Na haar succes als soliste vormde ze samen met haar zuster Yvonne Keely en Sylvana van Veen, enige jaren het trio de Star Sisters. Ook met deze groep werden enkele hits gescoord.

Patricia Paay en Adam Curry trouwden in 1988. Patricia Paay was ruim 15 jaar ouder dan Curry. Ze woonden tot 1999 samen in Amerika. Adam Curry, die in zijn jonge jaren het tv-programma Countdown had gepresenteerd en tevens als dj voor de radio had gewerkt, was gedurende zijn huwelijksjaren is geen tv-persoonlijkheid meer zoals Patricia, maar hij bleek wel een succesvolle zakenman te zijn. Het leeftijdsverschil tussen Patricia Paay en Adam Curry heeft nooit een belangrijke rol gespeeld in hun huwelijk, hooguit in de media werd er wel eens lacherig over gedaan. Het leeftijdsverschil tussen Adam Curry en Patricia Paay was inderdaad fors, maar alleen op papier. Patricia Paay, die bijna 16 jaar ouder is dan Adam Curry, ziet er in 2009 nog steeds opvallend jong uit. Ze verschijnt dan nog wekelijks op tv als jurylid in Holland's Got talent. Adam Curry heeft altijd een beetje een jongensachtig gezicht had, maar toen hij in 2009 inmiddels ook al ouder dan 45 was, was zijn leeftijd hem ook duidelijk aan te zien. Patricia Paay en Adam Curry waren een koppel wat met enige regelmaat door de media gevolgd werd. Ze verschenen een tijdlang met de reality soap “De Adams Family” op tv, waarin zij en hun dochter in hun dagelijks leven gefilmd en gevolgd werden.

Leeftijd speelde vermoedelijk ook geen rol toen Adam Curry een verhouding kreeg met actrice Micky Hoogendijk, die een stuk jonger is dan Adam. Adam en Patricia zijn ruim twintig jaar getrouwd (geweest) en hebben samen een dochter (Christina), die 19 jaar is als Adam Curry verliefd wordt op de dan 38-jarige actrice Hoogendijk. Tegenover het weekblad (Story) verklaarde Patricia Paay in april 2009: “"Ik ben werkelijk verbijsterd. Adam is verliefd op iemand die hij nog maar zes weken kent. Nu hij weggaat voel ik mij als een weduwe die zojuist haar man heeft begraven."

Adam Curry gaat naar Amerika met Micky Hoogendijk

Adam Curry liet Patricia Pay niet alleen weten dat hij verliefd was geworden op Micky Hoogendijk, maar ook dat hij al een appartement in Amerika had geregeld, waar hij met Hoogendijk zou gaan samenwonen. Kort daarna heeft Adam het huis in Londen verlaten. Patricia en hun dochter Christina bleven voorlopig in het huis in Londen wonen. Op 20 mei 2009 maakten Patricia Paay en Adam Curry bekend dat zij besloten hadden te gaan scheiden. Patricia Paay was geraakt door deze nachtmerrie, maar ze liet ook weten dat ze Adam Curry na deze actie, nooit meer terug zou nemen.

Patricia Paay

Patricia Paay is een Nederlandse zangeres en zij werd beroemd met onder andere De Star Sisters, een popgroep waarin ook haar jongere zuster zong. Verder is zij is een bekende tv-persoonlijkheid. Zij is in Nederland in 2008 en 2009 weer helemaal hot als jurylid in de programma's 'Popstars' en 'Holland’s Got Talent'. Patrcia Paay verschijnt ook in het blad Playboy en is daarmee wereldnieuws, gezien haar leeftijd. In 2011 zien we La Paay als een van de Diva's in het programma 'Diva's Draaien Door,'en uiteraard is zij wederom toch wel de mooiste van de drie. Haar relatie met Curry ligt achter haar. Ze heeft een nieuwe partner gevonden.

Adam Curry

Adam Curry was in zijn jonge jaren een dj voor Veronica en hij presenteerde ooit het tv programma Countdown. Ook trad hij op in reality Soap De Adams familie. Later werd hij een succesvol ondernemer.

Micky Hoogendijk

Micky Hoogendijk is een actrice die enige tijd in soapseries speelde en ze was in haar jonge jaren getrouwd met kunstschilder Rob Scholte.
© 2009 - 2019 Kisses, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De lengte van Bekende NederlandersDe lengte van Bekende NederlandersBN'ers, oftewel Bekende Nederlanders, zien we elke dag op tv. Vaak vragen we ons af hoe deze beroemdheden er in het echt…
Holland's got TalentDe nieuwste talentenjacht op de Nederlandse televisie is Holland's got Talent. Het programma wordt wekelijks gepresentee…
Thaise groene curry, vegetarisch of met kipThaise groene curry is een onderdeel van de Thaise keuken. De Thaise keuken kent smaakexplosies die heel opvallend zijn.…
Eenvoudige Indiase kipcurry met zelfgemaakte rotiEenvoudige Indiase kipcurry met zelfgemaakte rotiEen echte Indiase curry is helemaal niet moeilijk om te maken en ook het brood is simpel zelf te maken. De smaak van een…
Thais koken: CurryThais koken: CurryDe Thaise curry behoort tot de lekkerste gerechten van de Thaise keuken. De bekendste Thaise curries zijn rode curry, gr…
Bronnen en referenties
  • Telegraaf.nl
  • Elsevier.nl
  • Wikipedia
  • Story

Reageer op het artikel "Patricia Paay en Adam Curry, carriere, huwelijk en breuk"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Gerda, 13-08-2014 16:19 #1
Er wordt altijd zo naar over Patricia geschreven, oud lijk, oid.Ik vind haar mooi.Mooier dan die Micky en laten we eerlijk zijn;Adam is bijna 50 met bolle hamsterwangen
vroeger toen hij net met Patricia was was hij mooi, ook hij wordt oud, en dat is te zien.

Infoteur: Kisses
Laatste update: 01-06-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Bekende nederlanders
Bronnen en referenties: 4
Reacties: 1
Nieuws uitgelicht…
Deze rubriek bevat artikelen welke zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en kunnen daarom mogelijk gedateerde informatie bevatten.
Schrijf mee!