InfoNu.nl > Muziek en Film > Bekende nederlanders > Gerard Ekdom, radio DJ

Gerard Ekdom, radio DJ

Wie vaak naar de radio luistert kent Gerard Ekdom natuurlijk al. Sinds 1998 werkt Gerard Ekdom bij de radiozender 3FM. Hij presenteert meerdere programma's maar het bekendste programma is ongetwijfeld Arbeidsvitaminen. Het programma wordt iedere dag uitgezonden tussen 10.00 uur en 12.00 uur en is het langstlopende radioprogramma van Nederland. Gerard wist al vroeg dat hij dj wilde worden en heeft bij verschillende zenders gewerkt voordat hij naar 3FM ging. Ook heeft hij een boek geschreven.

Persoonlijk

Gerard Ekdom is op 26 maart 1978 geboren in Utrecht. Toen hij nog heel jong was wist hij al dat radio maken zijn passie was. Hij was pas 14 jaar toen hij al geboekt werd als drive-in dj. Ook had hij toen al een eigen radioshow op radio De Bilt. De eerste single van Gerard Ekdom was Billie-Jean van Michael Jackson. Hij was toen al een groot fan van deze zanger. Ook van Bruce Springsteen is Gerard al enorm lang een groot fan. Hij heeft deze zanger in 2003 mogen interviewen en mocht hem zelfs een gouden plaat overhandigen. Gerard Ekdom staat bekend om zijn uitgebreide muziekkennis. Hij is getrouwd met Nicole en samen hebben ze twee zoontjes, Lennon en Lewis.

Carrière

De carrière van Gerard Ekdom begon al toen hij 14 was. Hij werkte toen bij radio De Bilt en werd geboekt al drive-in dj. Daarna werkte hij korte tijd bij Stadsomroep Utrecht en New Dance radio. In 1996 stuurde Gerard een bandje opgestuurd naar radio 3FM. Hier kon hij anderhalf jaar later beginnen. In de tussentijd werkte hij voor Hot radio en Magic fm. Ook volgde hij een nachtopleiding bij de AVRO voor hij begon bij 3FM. In 1999 ging Gerard op zondagochtend het programma EKDOM! presenteren. Zeven maanden later mocht hij invallen bij Arbeidsvitaminen. Dit werd zijn doorbraak. Eerst kreeg hij nog een dagelijks nachtprogramma en in 2001 werd hij vaste presentator van Arbeidsvitaminen. Het programma Arbeidsvitaminen kreeg daardoor diversen nieuwe onderdelen zoals de bedrijven top 10. Gerard Ekdom is een erg populaire dj bij 3FM. Dit blijkt ook uit het feit dat hij in 2005, 2006 en 2007 gekozen werd om deel te nemen aan het Glazen Huis, een actie die 3FM jaarlijks met kerst organiseert.

Tegenwoordig

Ook tegenwoordig presenteert Gerard Ekdom nog steeds dagelijks Arbeidsvitaminen. Het programma is nu een uur ingekort en duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Naast Arbeidsvitaminen is Gerard Ekdom ook te horen in het programma Ekstra Weekend. Dit programma wordt iedere vrijdagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur uitgezonden en Gerard presenteert dit samen met collega Michiel Veenstra. Deze 2 dj's zijn behoorlijk op elkaar ingespeeld en mede daardoor is het programma een groot succes. Tevens presenteert Gerard het programma Ekdom in de Nacht. Dit programma is op zaterdag te horen tussen 04.00 en 07.00.

In oktober 2008 is het eerste boek van Gerard Ekdom uitgebracht, genaamd Ik zal kijken wat ik voor je kan doen. Deze naam is afkomstig van één van de vele typische uitspraken van Gerard. In dit boek vertelt hij over zichzelf en zijn passie voor muziek.

Gerard Ekdom heeft ook deelgenomen aan diverse televisieprogramma's. Zo was hij te zien in een aflevering van het RTL programma Ik hou van Holland en tijdens de thema avond Zooo 30 van de AVRO op Nederland 3 was hij één van de presentatoren.
© 2009 - 2019 N123, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Gary Fomdeck (a.k.a dj Gerard Ekdom)Gary Fomdeck (a.k.a dj Gerard Ekdom)Dé Kersthit van 2014 is het liedje "I'll be there this Christmas" van Gary Fomdeck. Het werd al vaak bij Serious Request…
Giel, Gerard en Michiel zijn de DJ's van het Glazen HuisGiel, Gerard en Michiel zijn de DJ's van het Glazen HuisOp dinsdag 13 november 2012 werd bekend gemaakt dat Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra van 18 december tot en…
Michiel Veenstra, radio djMichiel Veenstra is een radio dj die vooral bekend is van de radioprogramma's die hij presenteert op radio 3fm. Hij werk…
Serious Request 2009 met Het Glazen Huis in GroningenHet Glazen Huis van Serious Request staat elk jaar in een andere plaats. In 2010 was dat Groningen. DJs van 3 FM prober…
Gratis muziek mixen met Vitual DJGratis muziek mixen op de computer? Met het gratis programma 'Virtual DJ' is dat mogelijk. Handig voor beginnende DJ's,…

Reageer op het artikel "Gerard Ekdom, radio DJ"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: N123
Laatste update: 26-03-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Bekende nederlanders
Schrijf mee!