InfoNu.nl > Muziek en Film > Bekende nederlanders > Michiel Veenstra, radio dj

Michiel Veenstra, radio dj

Michiel Veenstra is een radio dj die vooral bekend is van de radioprogramma's die hij presenteert op radio 3fm. Hij werkt sinds 2005 bij 3fm, maar heeft van te voren ook gewerkt bij o.a. radio 538 en Kink fm.

Algemeen

Michiel Veenstra is op 6 maart 1976 geboren in Almelo. Hij is in 1992 begonnen als radio dj bij een zendpiraat en kreeg 2 jaar later een eigen radioprogramma bij een lokaal radiostation van de gemeente Wierden. Michiel is in 2007 getrouwd met Jessica. Ze hebben 1 dochtertje, genaamd Marthe. In maart 2010 maakte Michiel bekend dat zijn vrouw Jessica weer zwanger is.

De muzieksmaak van Michiel is behoorlijk breed. Bands als REM, Weezer en Crowded House vindt hij erg goed. Het meest dierbare lied van Michiel is Together Alone van Crowded House. Zijn favoriete Nederlandse band is Skik.

Michiel Veenstra heeft naast muziek nog een verslaving/hobby: Disney. Hij heeft zelfs een Disney-jaarpas en houdt een weblog over Disney bij.

Carrière

Rond zijn 15e wist Michiel dat hij radio-dj wilde worden. In 1992 presenteerde hij voor het eerst een radioprogramma bij een zendpiraat. Twee jaar later kreeg hij een eigen programma bij RegioFm, een lokaal radiostation in de gemeente Wierden. Hij presenteerde hier het radioprogramma Lucky Night. Ook presenteerde hij bij dit radiostation de dagelijkse ochtendshow Wierden Wordt Wakker. Daarna werkte hij nog bij andere lokale omroepen. In 1997 kwam hij terecht bij radio 538. Hij begon daar als producer van Rick van Velthuysen. Bij 538 werkte hij later nog als producer van o.a. Wessel van Diepen, Jeroen Nieuwenhuize en Erik de Zwart. Na een tijdje kreeg hij een eigen nachtprogramma en werd hij webmaster van de website van radio 538.

In 2000 vertrok Michiel bij radio 538 om een eigen internetbedrijf op te richten: Angry Bites. Daarnaast is hij gaan werken bij KinkFm. Hij werkt als radiomaker voor de programma Sunday Bloody Sunday en Outlaw Classix. In 2002 stapt Michiel over naar Radio Veronica. Hij was daar ruim een jaar de enige dj van het radiostation. In 2003 wordt radio Veronica overgenomen door SkyRadio en presenteert Michiel iedere ochtend het programma Veenstra uit de Veren.

Huidig

Tegenwoordig werkt Michiel Veenstra bij radio 3fm. Hij werkt hier nu 5 jaar. In het begin presenteerde hij alleen het programma MetMichiel, wat hij tegenwoordig nog steeds doet. Dit programma is van maandag t/m donderdag te horen van 19.00 uur tot 22.00 uur. Vanaf 2006 presenteerd Michiel samen met zijn collega Gerard Ekdom het programma Ekstra weekend. Dit programma is iedere vrijdagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur te horen op 3fm.

Naast het presenteren van zijn eigen programma's, vervangt Michiel Veenstra ook met enige regelmaat zijn collega's. Zo is hij de vaste vervanger van Giel Beelen in de radioprogramma's GIEL en Nachtegiel. Ook is Michiel regelmatig te horen als vervanger van Rob Stenders in het programma Stenders Eetvermaak.

De radiodroom van Michiel Veenstra is het maken van een coast- to- coasttour waarbij hij radio maakt vanuit grote Amerikaanse steden.
© 2010 - 2019 N123, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Giel, Gerard en Michiel zijn de DJ's van het Glazen HuisGiel, Gerard en Michiel zijn de DJ's van het Glazen HuisOp dinsdag 13 november 2012 werd bekend gemaakt dat Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra van 18 december tot en…
Gerard Ekdom, radio DJWie vaak naar de radio luistert kent Gerard Ekdom natuurlijk al. Sinds 1998 werkt Gerard Ekdom bij de radiozender 3FM. H…
Serious Request 2009 met Het Glazen Huis in GroningenHet Glazen Huis van Serious Request staat elk jaar in een andere plaats. In 2010 was dat Groningen. DJs van 3 FM prober…
Een draaiersjongen: in een blauw geruite kielEen draaiersjongen: in een blauw geruite kielVeel Oud-Hollandse liederen handelen over het roemruchte verleden van Nederland. Ze bezingen de helden, die een belangri…
3FM Serious Request 2013Dit jaar vindt de 10e editie plaats van 3FM Serious Request. Doel van 2013 is: Kom in actie voor kinderen die sterven do…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Michiel_Veenstra

Reageer op het artikel "Michiel Veenstra, radio dj"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: N123
Gepubliceerd: 15-04-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Bekende nederlanders
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!