Coen Swijnenberg, 3FM: Serious Request & Coen en Sander Show

Coen Swijnenberg presenteert samen met Sander Lantinga al sinds 2006 de Coen en Sander Show op 3FM in de middag op de doordeweekse dagen bij BNN. Op 18 december 2011 was hij één van de drie dj's naast Timur Perlin en Gerard Ekdom die zich zes dagen vrijwillig liet opsluiten in het glazen huis in Leiden t.b.v. Serious Request 2011. In december 2013 gaat hij opnieuw het huis in, dat dit jaar opgesteld staat in Leeuwarden. Het thema is 'Let's clean up the shit', er wordt geld ingezameld voor de bestrijding van kindersterfte door diarree. Ook Paul Rabbering en Giel Beelen maken hun opwachting in de Friese hoofdstad.

Biografie Coen Swijnenberg

Coen Swijnenberg werd geboren in De Bilt, op 29 april 1980.
Hij heeft één zus, Tanja. Zijn ouders scheidden in 1984, waarna zijn vader Oscar pastoor werd.

Na als de voor de meeste dj's gebruikelijke opstap voor de landelijke radio werkte Coen bij diverse en regionale stations. Hij startte in Maartensdijk op 14-jarige leeftijd bij Optimaal FM. Daarna volgde de lokale omroep van De Bilt, EFM in Amersfoort, Radio Flevoland en Radio M Utrecht. Vanaf 2002 had hij 2 keer per week een nachtprogramma op 3FM, de nacht is daar de plek voor de ontwikkeling van nieuwe talenten. Vanaf februari 2003 stopte hij met zijn regionale programma's en was volledig in dienst bij 3FM.

Daar presenteerde hij toen in de vroege ochtenduren, van 4.00 tot 6.00 uur Swijnenstal.
Dit werd sinds 19 april 2004, door het plotselinge vertrek van Rob Stenders en Ruud de Wild geprogrammeerd tussen 18.00 en 20.00, van maandag tot donderdag. In die tijd maakte hij samen met Sander Lantinga ook de weekendshow Lantinga & Swijnenberg, op de vrijdagavond. In juli 2006 vroeg jongerenomroep BNN of Coen samen met Sander Lantinga een middagprogramma op te wilde zetten om het gat te vullen dat in de middagprogrammering was ontstaan door het vertrek van Wouter van der Goes naar Q-music. Vanaf 11 september 2006 tot op heden is sindsdien de Coen en Sander Show elke werkdag vanaf 16.00 te beluisteren op 3FM waarvoor ze op 24 oktober 2008 de Gouden RadioRing wonnen.
Behalve op 3FM is Coen Swijnenberg ook beschikbaar voor invalwerkzaamheden op Radio 1 en is hij voice-over in BNN programma's zoals Over Mijn Lijk, Je Zal Het Maar Hebben en Spuiten en Slikken. Samen met Sander Lantinga presenteerde hij in november 2009 Wie is Di-rect? In drie live-shows op Nederland 3 was de zoektocht te volgen naar een nieuwe zanger voor de Haagse band Di-rect.

Coen woont in Utrecht. Op 6 september 2006, vijf dagen voor de start van de Coen en Sander Show, werden Coen Swijnenberg en Marijn Nuyten ouders van een zoontje, genaamd Timme. Sinds 2008 had hij een relatie met BNN-medewerkster Emma Geelen, een verbintenis die in de zomer van 2012 tot een einde kwam. Op 10 augustus 2012 bevestigde hij dat het uit was met Emma, in een sms'je, gericht aan RTL Boulevard. Hij wilde verder niet ingaan op de breuk, "Ik wil daar verder niet op reageren, vooral uit respect voor haar", schreef Coen.

Coen in 'Glazen Huis' Leeuwarden 2013

Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg verblijven in december 2013 in het Glazen Huis in Leeuwarden voor de inzamelingsactie Serious Request. Dat werd door zendermanager Wilbert Mutsaers dinsdag 12 november 2013 bekend gemaakt, in de Coen & Sander Show. De jaarlijks terugkerende actie van 3FM en het Rode Kruis staat dit jaar in het teken van kindersterfte als gevolg van diarree en heeft het motto 'Let's clean this shit up'. De drie dj's zaten eerder in 2008 tijdens de editie in Breda in het huis

Coen Swijnenberg in het "Glazen Huis" in Leiden, 2011

Op maandagochtend 14 november 2011 werden in het ochtendprogramma van Giel Beelen de drie dj's gebeld die van 18 tot 24 december in het "Glazen Huis" verblijven, te weten Timur Perlin, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg. Standplaats voor Serious Request is dit jaar Leiden.

Thema Serious Request Leiden 2011

Op 7 Juni maakte 3FM dj Eric Corton bekend dat het doel voor het Glazen Huis van 2011 zal zijn het ondersteunen van moeders in oorlogsgebieden. In deze oorlogsgebieden hebben veel vrouwen hun echtgenoot verloren en staan er dan alleen voor: zowel het opvoeden van de kinderen als het verdienen van de kost komt dan voor hun rekening. Daarnaast worden ze soms misbruikt waardoor ze op de vlucht slaan.

Zondagavond 18 december 2011 was het zover, 's avond om 21.00 uur werd het huis afgesloten door Gary Lightbody, de zanger van Snow Patrol.

Coen Swijnenberg in Wie Is De Mol?

Coen was vanaf januari 2008 te zien in de achtste serie van het AVRO programma Wie is de Mol? In de vierde aflevering kreeg hij bij de "executie" de beruchte rode vingerafdruk op de laptop en kon hij vertrekken uit het programma. De opnamen voor deze serie vonden plaats in Mexico. De overige deelnemers waren Edo Brunner, Regina Romeijn, Nicolette Kluijver, Annette van Trigt, Georgina Verbaan, Joris Linssen, Dunya Khayame, Patrick Martens en Dennis Weening, die uiteindelijk de mol bleek te zijn. Edo Brunner won het programma.

De 1000ste Coen en Sander Show

Op vrijdagmiddag 3 december 2010 was de 1000ste aflevering van de Coen en Sander Show van 14.00 tot 18.00 uur te horen op 3FM. Het programma werd gevierd in Duitse sferen, voor de gelegenheid was de titel gewijzigd in Das Coen und Sander Fest, een echt Duits bierfeest. Er wass bier en bratwurst en optredens van o.a. Guus Meeuwis en de 3J's.

De Coen en Sander Show is de afgelopen jaren regelmatig op locatie aanwezig geweest. Zo zonden ze tijdens het EK voetbal van 2008 uit vanuit Bern en vloog de hele crew in de zomer van 2010 naar Zuid-Afrika, om uitzendingen te verzorgen tijdens het WK voetbal aldaar. Maar ook gewoon in Nederland waren ze overal aanwezig; er vonden uitzendingen plaats vanaf de Roze Kermis in Tilburg, vanuit de Efteling en bij een luisteraar thuis.

Coen Swijnenberg in het "Glazen Huis" in Eindhoven, 2010

Woensdag 16 november 2010 was de bekendmaking, behalve Giel Beelen en Gerard Ekdom werd ook Coen Swijnenberg van 18 t/m 24 december opgesloten in het "Glazen Huis", dat dit jaar in Eindhoven stond. Voor Coen was het de tweede keer, ook in 2008 was hij van de partij. De opbrengst van Serious Request 2010, de onderhand traditionele geldinzamelingsactie van 3FM, gaat naar weeskinderen, de stille slachtoffers van AIDS. De basis van Serious Request is gelegen in het feit dat tegen donatie van een groter of klein bedrag een liedje kan worden aangevraagd, dat wordt gedraaid op 3FM. Daarnaast zijn er legio plaatselijke en landelijke iniatieven om geld in te zamelen en wordt het glazen huis bezocht door bekende en minder bekende Nederlanders die aandacht willen genereren voor het nobele goede doel.

Op de slotdag van Serious Request 2010 bleek dat de actie in totaal € 7.135.7070,-- had opgebracht, zonder dat de Nederlandse regering zoals in eerdere edities een bijdrage had gedaan.

Vader Coen Swijnenberg is pastoor

De vader van Coen, Oscar Swijnenberg (20 augustus 1940) is afkomstig uit een katholiek Tilburgs gezin.
In zijn jonge jaren nam hij als novice zijn intrek in een juvenaat (mannenklooster), de eerste fase in de opleiding tot kloosterling.
Als frater-onderwijzer gaf hij jarenlang les op diverse scholen. Hij vond er aanvankelijk niet wat hij zocht, trad uit en trouwde vervolgens in 1978. Uit dit huwelijk werden twee kinderen geboren, Coen en Tanja.

Het huwelijk hield geen stand en na de nodige strubbelingen scheidden Oscar en zijn vrouw in 1984.
Ondertussen stak het verlangen weer de kop op om priester te worden en startte hij de theologieopleiding.
Op 10 oktober 1998 werd de vader van Coen tot priester werd gewijd.

Coen Swijnenberg Producties

Coen is in het najaar van 2010 gestart met zijn eigen bedrijf, maakte dit bekend middels onderstaande Tweet.
Bezig met voorbereidingen voor m'n eigen zaak/bedrijfje. Leuk! Maar nu nog een goede naam. Coen Swijnenberg Producties is zo saai hè...
11:55 PM Oct 10th via Twittelator
coen3fm


Boekingen Coen Swijnenberg (alleen of met Sander Lantinga)

De Coen en Sander Show is ook als een 2 uur durende dj-show te boeken voor evenementen en partijen, via artiestenburo Jan Vis. Indicatie boekingsprijs: tussen € 3.000,-- en € 4.000,--.
Jan Vis artiesten
Graafsebaan 40
5242 JM Rosmalen
E-mail: info@janvis.nl
www.janvis.nl
© 2010 - 2020 Kroezenier, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Serious Request 2009 met Het Glazen Huis in GroningenHet Glazen Huis van Serious Request staat elk jaar in een andere plaats. In 2010 was dat Groningen. DJ’s van 3 FM prober…
Gary Fomdeck (a.k.a dj Gerard Ekdom)Gary Fomdeck (a.k.a dj Gerard Ekdom)Dé Kersthit van 2014 is het liedje "I'll be there this Christmas" van Gary Fomdeck. Het werd al vaak bij Serious Request…
Serious Request, het Glazen HuisSerious Request, het Glazen HuisSerious Request is een jaarlijks terugkerend evenement van de radiozender 3FM. Drie dj's worden zes dagen opgesloten in…
Dynamo Open AirDynamo Open AirDynamo Open Air (DOA) is een Nederlands muziekfestival (metal georiënteerd) dat sinds 1986 werd georganiseerd. Het festi…

Wat kosten bekende Nederlanders?Wat kosten bekende Nederlanders?Wat kosten bekende Nederlanders (BN'ers)? Stel; je wilt Frans Bauer op je bruiloft laten zingen. Of je wilt een privé-op…
Appie Baantjer, schrijver, 1923-2010Toen Urk nog een echt eiland was werd op 16 september 1923 de latere agent en schrijver Appie Baantjer geboren. Zijn vol…
Bronnen en referenties
  • www.coenswijnenberg.nl
  • www.3FM.nl
  • www.wiewasdemol.nl
  • www.janvis.nl
  • Sites.bnn.nl/page/coenensandershow
  • Coenensandershow.hyves.nl

Reageer op het artikel "Coen Swijnenberg, 3FM: Serious Request & Coen en Sander Show"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Kroezenier
Laatste update: November 2013
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Bekende nederlanders
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!