InfoNu.nl > Muziek en Film > Bekende nederlanders > Biografie: Eva Jinek

Biografie: Eva Jinek

Eva Jinek is een Nederlandse journaliste en presentatrice van Tsjechische afkomst. Een deel van haar jeugd bracht ze door in de Verenigde Staten. Spraakmakend was haar relatie met jurist Bram Moszkowicz.

Jeugd

Eva Jinek werd op 13 juli 1978 geboren in de Verenigde Staten. Ze is van Tsjechische komaf. De ouders van Jinek waren destijds uit Tsjecho-Slowakije gevlucht. Jan Jinek, de broer van Eva Jinek, is speelfilmproducer. Toen Eva 11 was, verhuisde het gezin Jinek naar Nederland. Haar ouders wilden namelijk dat zij en haar broer in Europa zouden opgroeien. Eva Jinek had een taalachterstand die ze met haar wilskracht overwon.

Carrière

Jinek studeerde Amerikaanse geschiedenis aan de Universiteit van Leiden. Na haar studie ging ze bij de buitenlandredactie van het NOS Journaal werken. Hier hield ze zich bezig met nieuws omtrent haar geboorteland de Verenigde Staten.

Jinek begon in 2008 met haar werk als presentatrice. Weer ging ze aan de slag bij het NOS Journaal. Een jaar later brak ze door bij de Nederlandse bevolking. Volgens Jinek droeg een filmpje waarop haar decolleté goed in beeld was, bij aan haar bekendheid.

In 2009 werd Jinek genomineerd geweest voor de Talent Award van het Gouden Televizier-Ring Gala. Lieke van Lexmond was echter degene die er met de prijs vandoor ging.
Samen met presentator Twan Huys zou Eva Jinek het actualiteitenprogramma Nieuwsuur gaan presenteren. Toen haar relatie met advocaat Bram Moszkowicz bekend werd, was de redactie van het programma echter niet meer zo positief over Jinek. Volgens hoofdredacteur Carel Kuyl kon Eva Jinek namelijk niet meer onafhankelijk functioneren. Hierop besloot de presentatrice van de baan af te zien.

In augustus 2011 werd bekendgemaakt dat Eva Jinek overstapte van de NOS naar WNL. Bij deze omroep presenteerde ze samen met Merel Westrik het ontbijtprogramma Vandaag de dag. Tevens presenteerde de blondine op de zondagen de talkshow Eva Jinek op Zondag.

In Linda's Zomerweek vertelde Jinek dat ze presenteren eigenlijk eng vindt. Ze zou dingen roepen als 'Ik wil gewoon bij Kruidvat werken!'. Kruidvat haakte slim in op deze opmerking. De drogisterij plaatste een advertentietekst waar ze Jinek een baan aanboden.

Privéleven

Voor haar publiekelijk bekende relaties had de Eva Jinek 8 jaar lang een relatie met iemand waar ze verloofd mee was.

Bram Moszkowicz

Tussen 2010 en 2012 had Eva Jinek een relatie met de 18 jaar oudere advocaat Bram Moszkowicz. Het stel ontmoette elkaar toen de presentatrice de advocaat interviewde voor magazine Linda. Al snel na het begin van hun relatie gingen Jinek en Moszkowicz samenwonen. Het stil ging uit elkaar en verklaarde dat een vriendschappelijke relatie beter bij hen zou passen.

Freek Vonk

In februari 2013 werd bekend dat Eva Jinek een relatie heeft met bioloog Freek Vonk. Zij gingen uit elkaar na een relatie van 2.5 jaar.

Dexter van der Voorn

Eind 2016 kreeg Eva Jinek een relatie met productieleider Dexter van der Voorn. Het koppel leerde elkaar kennen tijdens de opnames van het programma De Verenigde Staten van Eva. Jinek is 6 jaar ouder dan haar vriend. In maart 2018 werd bekendgemaakt dat Eva Jinek zwanger is.
© 2012 - 2019 Dezy, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hints: klinkt als... en heeft 2 lettergrepenWie in Nederland zegt: Klinkt als …en 5 lettergrepen weet vaak dat er geduid wordt op het spel Hints. In 2003 was het ee…
RTL 4 dansshow: Dance, Dance, DanceIn het najaar van 2015 zendt RTL 4 de dansshow Dance, Dance, Dance uit. In de show zullen vijf bekende Nederlanders met…
Wat kosten bekende Nederlanders?Wat kosten bekende Nederlanders?Wat kosten bekende Nederlanders (BN'ers)? Stel; je wilt Frans Bauer op je bruiloft laten zingen. Of je wilt een privé-op…
Clairy Polak, journaliste van NOVA en NieuwsuurClairy Polak heeft als presentatrice en journaliste haar sporen ruimschoots verdiend. Al vanaf 1995 was zij verbonden aa…
Wat verdienen Nederlandse en buitenlandse beroemdheden?Wat verdienen Nederlandse en buitenlandse beroemdheden?Wij willen graag weten wat andere mensen verdienen, zeker als het gaat om het inkomen van beroemdheden.
Bronnen en referenties
  • Wikipedia
  • Libelle
  • Elsevier

Reageer op het artikel "Biografie: Eva Jinek"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Dezy
Laatste update: 13-03-2018
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Bekende nederlanders
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!