Tips voor het kiezen van een salsadansschool

Tips voor het kiezen van een salsadansschool Het kiezen van een goede salsadansschool is niet eenvoudig, maar wel erg belangrijk. Een gemiddelde salsadanscursus duurt acht tot twaalf weken en kost tientallen euro's. Het is belangrijk dat je bij deze investering van tijd en geld een goede keuze maakt. Begin je net met dansen? Dan kan de juiste dansschool het verschil maken tussen een mooie danscarrière en vele nieuwe vrienden of een geknakte droom.

Wat is belangrijk bij de keuze voor een salsadansschool?

In welke dansstijl is de school gespecialiseerd?

In grote steden is vaak een groter aanbod van dansscholen dan in de regio. Het is belangrijk jezelf af te vragen welke salsastijl je wil leren. Maak daarbij een keuze tussen Cubaanse salsa en Los Angeles (LA) style salsa (ook wel 'Salsa on 1' of in het Spaans 'Salsa a linea' genoemd). Cubaanse salsa wordt op ritmische muziek gedanst en is iets eenvoudiger te leren dan salsa LA style. Regelmatig wordt op Cubaanse salsafeesten live muziek gespeeld. Wil je in Cuba kunnen dansen en houd je van live muziek, dan is Cubaanse salsa een goede keuze. LA style is zoals de naam al verklapt, ontstaan in Los Angeles. Houd je van glitter en glamour, snelle bewegingen en vind je choreo belangrijk, kies dan voor LA style. In het algemeen trekt LA style salsa een jonger publiek dan Cubaanse salsa. LA style wordt in Nederland ook vaker gedanst.

Biedt jouw dansschool verschillende cursussen aan?

Het is een goed teken wanneer een school verschillende niveaus aanbiedt. Bijvoorbeeld een tweetal beginner, intermediate en advanced cursussen. Kost het jou meer tijd om een niveau onder de knie te krijgen dan heb je de mogelijkheid om een niveau te herhalen, bijvoorbeeld in combinatie met een nieuw niveau. Sommige dansscholen bieden ook een interessante korting wanneer je een tweede cursus volgt.

Biedt jouw school verschillende dansstijlen aan, zoals bachata of kizomba?

Met name als beginnende danser is het fijn om bij je dansschool in aanraking te komen met verschillende stijlen. Zo zijn naast salsa ook bachata en kizomba populair. Bachata is net als salsa een salsa een vrolijke dans, maar de dans kent een meer romantisch karakter. Kizomba is een sensuele en intieme dans met een zware beat.

Hebben de leraren van de dansschool op niveau gedanst?

Het is niet verkeerd om het 'dans-cv' van jouw leraar na te gaan. Bezoeken jouw leraar en lerares salsacongressen? Verzorgen zij ook optredens? Zijn ze een actief lid van de salsascene in jouw woonplaats?

Biedt de dansschool proeflessen aan?

Veel dansscholen bieden bij het begin van een periode met nieuwe cursussen - ongeveer iedere twee maanden - een week met proeflessen aan. Dit is een mooi moment om sfeer te proeven. Ben je een vrouw, let dan op de vrouwelijk lerares. Geeft zij ook tips over houding en combinaties of glimlacht zij alleen lief?

Organiseert de dansschool feesten?

Wil je snel en goed leren dansen dan is naast het volgen van een danscursus het bezoeken van feesten erg belangrijk. Op een feest kun je namelijk de stof die je tijdens de les hebt geleerd oefenen. Zeker wanneer je net bent begonnen is het prettig om met je medecursisten een feest van jouw dansschool te bezoeken. Wanneer jouw dansschool salsafeesten organiseert dan verlaagt dit de drempel om daadwerkelijk een feest te bezoeken.

Tot slot

Hopelijk vind jij een salsadansschool die goed bij jou past en helpen de bovenstaande tips daarbij. Je bent nooit gebonden aan één school. Valt een dansschool tegen - heb je geen klik met je medecursisten of een dansleraar - dan kun je gewoon kiezen voor een andere school. Blijf in dat geval niet te lang bij jouw eerste keuze. Wanneer je salsa wilt leren dan is het belangrijk dat je in dit proces plezier hebt.
© 2017 - 2020 Hendrik82, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Salsa en haar diverse oorsprongenDe Cubaanse salsa heeft al lang de grenzen van het eiland overgestoken om ervoor te zorgen dat over de hele wereld mense…
Bachata, muziek en dansBachata is een romantische Zuid-Amerikaanse dans. Dicht tegen elkaar aan, geen ingewikkelde figuren of draaien zoals in…
Salsa: Muziek en dans voor een zwoele zomeravondSalsa: Muziek en dans voor een zwoele zomeravondSalsa, iedereen heeft er inmiddels wel van gehoord. De salsascholen komen als paddenstoelen uit de grond en de bijbehore…
Salsa en son: de ritmes van CubaWie salsa zegt, zegt Cuba. Maar Cuba is veel en veel meer dan alleen maar salsa. Dit uiterst muzikale landje kent immers…

Hoe doe je een perfecte Moonwalk?Hoe doe je een perfecte Moonwalk?Alhoewel de move al decennia lang bestond voor hij hem uitvoerde wordt de Moonwalk toch vooral in verband gebracht met M…
Maak indruk op de dansvloer - Doe het 'Gangnam Style'!Maak indruk op de dansvloer - Doe het 'Gangnam Style'!Het nummer 'Gangnam Style' is de K-Pop klassieker van de Koreaanse artiest Psy. Leer de verschillende stappen van de Gan…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Tips voor het kiezen van een salsadansschool"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Hendrik82
Gepubliceerd: 03-03-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Dans
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!