InfoNu.nl > Muziek en Film > Diversen > Eurovisie Songfestival 2014

Eurovisie Songfestival 2014

Eurovisie Songfestival 2014 De 59ste editie van het Eurovisie Songfestival zal in mei 2014 georganiseerd worden in Denemarken. In 2013 wist Denemarken met het lied “Only teardrops” te winnen. Dankzij Emmelie de Forests mag Denemarken het Eurovisiesongfestival organiseren. De halve finales van het liedjesfestijn zullen plaatsvinden op dinsdag 6 en donderdag 8 mei 2014. De finale van het Songfestival zal gehouden worden op zaterdag 10 mei 2014. Wie in 2014 voor Nederland de plaats van Anouk zal innen, die met de song "Birds" 114 punten van de jury kreeg en op de negende plaats eindigde, zal via voorrondes worden bepaald. Uit de voorrondes zijn Ilse DeLange en Waylon overgebleven om als The Common Linnets Nederland te vertegenwoordigen. Ilse DeLange en Waylon zingen tweestemmig de laidback countrypopsong “Calm After the Storm”. Ilse DeLange en Waylon zouden de keuze uit hun hart gemaakt hebben voor “Calm After the Storm”.

Denemarken, organisator eurosongfestifal 2014

Eurovisie Songfestival 2014

Op dinsdag 6, donderdag 8 en zaterdag 10 mei 2014 zal in Denemarken de 59ste editie van het Eurovisie Songfestival plaatsvinden. Zweden won in 2012 het liedjesfestijn en mocht daarom de editie van 2013 organiseren. Aan het Songfestival in Zweden deden 33 landen mee. Jaarlijks wordt het Eurovisie Songfestival gekoppeld aan een thema. Het gastland Zweden heeft als thema voor 2013, gekozen voor 'We are one in Malmö'! Met dit thema wilde het gastland uitstralen dat men de waarde van de menselijke diversiteit en verschillen mogen benadrukken, maar dat men aan het eind van de rit toch allemaal hetzelfde is.

B&W Hallerne

Naast het thema wordt er ieder jaar speciaal voor het Eurovisie Songfestival een logo ontworpen. Het logo van 2013 heef de vorm van een vlinder. De betekenis erachter is dat alle vlinders de zelfde naam hebben, "vlinder", maar toch zeer verschillend zijn. In 2014 wordt het Eurovisie Songfestival georganiseerd in Kopenhagen. Op 2 september 2013 werd besloten om het Eurovisie Songfestival te laten plaatsvinden in B&W Hallerne. B&W Hallerne is een oud industrieel complex. Het complex doet dienst als vertoefplaats voor creatievellingen en onder de slogan #JoinUs..

Anouk

De Haagse zangeres Anouk Teeuwe, bekend als Anouk mocht in 2013 voor Nederland deelnemen aan het Songfestival 2013. Anouk nam deel met het liedje "Birds". Het nummer werd geschreven door Tore Johansson en Martin Gjerstad. Waar Nederland in 2011 en 2012 deelnam met nog jonge, beginnende artiesten, heeft Anouk al een imposante carrière achter de rug. De Haagse won ondermeer 11 TMF Awards, 9 Edison Music Awards, 5 3FM Awards en de Gouden Harp in 2003. Met de song "Birds" wist Anouk van de jury 114 punten te krijgen en eindigde daardoor op de negende plaats.

Deelnemende landen en artiesten eerste halve finale op 14 mei 2013

LandArtiest
DenemarkenEmmelie de Forest
EstlandBirgit
KroatiëSuper Klapa
NederlandAnouk
OekraïneZlava Ognevich
OostenrijkNatalia Kelly
RuslandDina Garipova
SloveniëHannah Mancini
BelgiëRoberto Bellorosa
CyprusDespina Olympiou
IerlandRyan Dolan
LitouwenAndrius Pojavis
MoldaviëAliona Moon
MontenegroWho See
ServiëMoje 3
Wit-RuslandAljona Lanskaja

Deelnemende landen en artiesten tweede halve finale op 16 mei 2013

LandArtiest
AzerbeidzjanFarid Mammadov
BulgarijeElitsa Todorova & Stojan Jankoelov
FinlandKrista Siegfrids
IJslandEyþór Ingi Gunnlaugsson
LetlandPeR
MacedoniëEsma Redžepova & Vlatko Lozanoski
MaltaValentina Monetta
San MarinoGianluca Bezzina
AlbaniëAdrian Lulgjuraj & Bledar Sejko
ArmeniëGor Sujyan
GeorgiëSopho Gelovani & Nodiko Tatisjvili
GriekenlandKoza Mostra & Agathonas Lakovidis
HongarijeByeAlex
IsraëlMoran Mazor
NoorwegenMargaret Berger
RoemeniëCezar
ZwitserlandHeilsarmee

Deelnemende landen en artiesten finale op 18 mei 2013

Per halve finale mochten tien landen met de meeste punten doorstromen naar de grote finale op 18 mei 2013. Zweden mocht als winnaar van de editie van 2012 automatisch deelnemen aan de finale. Ook Duitsland, Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Italië werden rechtstreeks toegelaten tot de finale. De genoemde landen waren voor 2013 de grote geldschieters van het evenement.

LandArtiest
DuitslandCascada
FrankrijkAmandine Bourgeois
ZwedenRobin Stjernberg
Verenigd KoninkrijkBonnie Tyler
SpanjeSueno de Morfeo
ItaliëMarco Mengoni

Eurovisie Songfestival 2014

Deelnemende landen en artiesten eerste halve finale op dinsdag 6 mei 2014

LandArtiest
AlbaniëHersi
Armenië Aram MP3
Azerbaijan Dilara Kazimova
België Axel Hirsoux
EstlandTanja
HongarijeAndrás Kállay-Saunders
IJslandPollapönk
LetlandAarzemnieki
Moldavie Cristina Scarlat
Montenegro Sergej Ćetković
Nederland The Common Linnets ( Ilse DeLange & Waylon)
Oekraine Mariya Yaremchuk
Portugal Susy
Rusland Tolmachevy Sisters
San MarinoValentina Monetta
Zweden Sanna Nielsen

Deelnemende landen en artiesten halve finale op donderdag 8 mei 2014

Per halve finale mogen tien landen met de meeste punten doorstromen naar de grote finale op 10 mei 2014. Denemarken mag als winnaar van de editie van 2013 en organisator van het Europees songfestival 2014 automatisch deelnemen aan de finale.
LandArtiest
FinlandSoftengine
Georgië The Shin & Mariko
Griekenland Freaky Fortune Ft. Riskykidd
Ierland Can-lin
Israël Mei Finegold
LitouwenVilija Matačiūnaitē
Malta Firelight
NoorwegenCarl Espen
Oostenrijk Conchita Wurst
PolenDonatan & Cleo
RoemeniëPaula & Ovi
SloveniëTinkara Kovač
Zwitserland Sebalter

Lees verder

© 2013 - 2017 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Nederland en het Eurovisie Songfestival 2015nieuws uitgelichtNederland en het Eurovisie Songfestival 2015Ieder jaar wordt er een Eurovisiesongfestival georganiseerd. Aan het Eurovisie Songfestival doen (bijna) alle Europese l…
Eurovisie Songfestival 2013 - Deelnemers en UitslagenEurovisie Songfestival 2013 - Deelnemers en UitslagenOp dinsdag 14 mei en donderdag 16 mei vinden de halve finales van het Eurovisie Songfestival 2013 plaats. Op zaterdag 18…
Songfestival 2014: Axel Hirsoux, en de kansen voor BelgiëSongfestival 2014: Axel Hirsoux, en de kansen voor BelgiëOp dinsdag 6 mei 2014 gaat de 59e van het Eurovisie Songfestival, van start met eerste halve finale. Aan deze halve fina…
Eurovisie songfestival 2009Op dinsdag 12 mei vond de eerste halve finale voor het Eurovisie Songfestival plaats en op p donderdag 14 mei vindt de t…
Eurovisie Songfestival 2012Eurovisie Songfestival 2012Joan Franka zal ons land vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival 2012 dat op 22, 24 en 26 mei 2012 word geh…
Bronnen en referenties
  • www.ad.nl
  • www.telegraaf.nl
  • www.songfestival.nl

Reageer op het artikel "Eurovisie Songfestival 2014"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Tekstschrijvert
Laatste update: 11-05-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!