InfoNu.nl > Muziek en Film > Diversen > Rock Werchter: 5 - 8 juli 2018

Rock Werchter: 5 - 8 juli 2018

Rock Werchter: 5 - 8 juli 2018 Rock Werchter behoort tot de grootste en bekendste rockfestivals ter wereld. Voor muziekliefhebbers is Rock Werchter één van die muziekfestivals die vooraf rood omcirkeld zijn in de festivalagenda. Dankzij de goede sfeer en de uitgebreide line-up in combinatie met sterke headliners is Rock Werchter bijna iedere dag uitverkocht. Omdat Rock Werchter een meerdaags festival is zijn er ook diverse mogelijkheden om te overnachten. In 2018 vindt Rock Werchter plaats van donderdag 5 tot en met zondag 8 juli.

Rock Werchter

Elk jaar vindt bij het Belgische dorp Werchter één van de bekendste festivals plaats op het gebied van rock- en popmuziek. Voorheen was het evenement bekend onder de naam Torhout-Werchter. In vroegere jaren was er nog sprake van een eendaags evenement, tegenwoordig duurt Rock Werchter maar liefst vier dagen. De laatste jaren biedt Rock Werchter plaats aan ruim 80.000 bezoekers per dag. Een groot deel van deze bezoekers is meerdere dagen aanwezig en overnacht op één van de campings. Rock Werchter mag dan wel in België worden georganiseerd, een aanzienlijk deel van de bezoekers is afkomstig uit Nederland. De volgende editie van Rock Werchter vindt plaats van donderdag 5 tot en met zondag 8 juli 2018.

Kaartverkoop Rock Werchter

Er kan worden gekozen voor dagkaarten en voor een combiticket waarmee je alle vier de dagen het festival kan bezoeken. Verder kan er worden gekozen voor een campingkaart. Vanwege de populariteit van het rockfestival worden er meestal geen kortingsacties georganiseerd.

Festivalbezoek

Een dagticket voor een dag naar keuze kost 102 per persoon. Een combiticket kost 238 en geeft je toegang tot het festival gedurende alle vier de dagen. Kaarten voor Rock Werchter zijn te koop via de bekende kaartverkoper Ticketmaster.

Camping

Met alleen een combiticket heb je nog geen recht op overnachtingen op één van de camping. Hiervoor zal nog een campingticket moeten worden gekocht. Een regular campingticket kost tijdens de voorverkoop 20,- per persoon. Aan de deur kost een regular campingticket 25,-. Een campingticket XL (hiermee mag je al vanaf woensdag 28 juni om 16.00 uur op de camping) kost in de voorverkoop 27,- en aan de deur 30,-.

Programma en line-up

Het festival is bekend over de hele wereld en strikt elk jaar een keur aan grote artiesten. In het verleden traden wereldberoemde artiesten en bands zoals Green Day, Kings of Leon, Red Hot Chili Peppers, The Who, Pearl Jam, Neil Young en Metallica op. De complete line-up is weergegeven op de website van Rock Werchter.

Adres en bereikbaarheid

Het terrein van Rock Werchter ligt in de provincie Vlaams-Brabant nabij de steden Brussel en Leuven in het dorp Werchter. Het terrein ligt aan de doorgaande weg N21. Nabij het festivalterrein zijn 15 parkeerterreinen gelegen. Deze terreinen liggen op loopafstand van het festival en de campings. De kosten voor het parkeren van je auto bedragen 15,-. Er is één motorterrein, de kosten voor dit parkeerterrein bedragen 10,-. Wie met het openbaar vervoer reist kan reizen naar het treinstation in Leuven. Belgische bezoekers kunnen met behulp van hun festivalkaart een gratis treinticket opvragen via NMBS. Vanaf het treinstation in Leuven rijden bussen naar het festivalterrein.

Eten en drinken

Uiteraard wordt er ook voor de innerlijke mens gezorgd, er zijn meer dan genoeg eet- en drinktenten. Je koopt je eten en/of drinken met behulp van zogenoemde eet- en drankbonnen. Deze bonnen kosten 2,50 per stuk. Wil je geld besparen op eten en drinken? Koop dan je bonnen in de voorverkoop via de website van Rock Werchter. Daar kosten de bonnen namelijk 2,40 per stuk.

Lees verder

© 2014 - 2019 Advies-eb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Bronnen en referenties
  • www.rockwerchter.be

Reageer op het artikel "Rock Werchter: 5 - 8 juli 2018"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Saar, 23-10-2015 11:49 #2
Wanneer begint de voorverkoop eigenlijk? Reactie infoteur, 26-10-2015
Meestal begint de voorverkoop eind november, maar over de start van de voorverkoop van Rock Werchter 2016 is op dit moment nog geen datum prijsgegeven

Pieje, 25-11-2014 16:44 #1
De prijzen voor tickets zijn niet correct.
Dit jaar kost een combiticket 226 euro, een dagticket 95 euro.
Voor een regular campingticket betaal je dan weer 20 euro terwijl je voor een XL camping ticket 27 euro neertelt. Reactie infoteur, 25-11-2014
Het is aangepast, bedankt voor de tip.

Infoteur: Advies-eb
Laatste update: 04-06-2018
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Special: Grote evenementen
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 2
Schrijf mee!