InfoNu.nl > Muziek en Film > Diversen > North Sea Jazz Festival: 13 - 15 juli 2018

North Sea Jazz Festival: 13 - 15 juli 2018

North Sea Jazz Festival: 13 - 15 juli 2018 Het North Sea Jazz Festival is voor jazzliefhebbers één van de hoogtepunten van het jaar. Enkele van de bekendste nationale en internationale jazzmuzikanten treden op tijdens North Sea Jazz Festival. Het muziekfestival staat internationaal zeer hoog aangeschreven en mag één van de parels van het Nederlandse festivalseizoen worden genoemd. Ook dit jaar wordt het festival weer georganiseerd in de tweede week van juli. De locatie waar het North Sea Jazz Festival 2018 plaatsvindt is uiteraard weer de Ahoy in Rotterdam.

North Sea Jazz Festival

Sinds 1976 omcirkelen liefhebbers van jazz, funk, gospel, r&b, soul en blues steevast het tweede weekend van juli in de agenda. Dan vindt namelijk drie dagen lang het bekende North Sea Jazz Festival plaats. Voorheen vond het evenement plaats in Den Haag, maar sinds 2006 wordt de Rotterdamse Ahoy aangedaan. Door de jaren heen hebben vele grote jazzmuzikanten op de bühne gestaan, waaronder Miles Davis, Count Basie, Tony Bennett en B.B. King. Maar ook popmuzikanten als Prince, Stevie Wonder en Lenny Kravitz traden op. Naast deze buitenlandse sterren hebben uiteraard ook alle Nederlandse jazzmuzikanten van betekenis opgetreden. In 2018 vindt het North Sea Jazz Festival plaats van vrijdag 13 tot en met zondag 15 juli.

Eten en drinken

Natuurlijk is het vooral de muziek die het festival maken tot wat het is, maar het North Sea Jazz Festival is meer dan alleen een muziekfestival. Het is ook een plek waar tal van culturen samenkomen en waar kan worden genoten van gerechten uit de hele wereld. Er zijn zelfs sterrenrestaurants aanwezig wat aangeeft dat het culinaire niveau er zeer hoog is. Eten en drinken kan worden betaald met festivalmunten die bij de kassa gekocht kunnen worden. Ook winkelen behoort tot de mogelijkheden tijdens het North Sea Jazz Festival. Er zijn verschillende winkels en stands aanwezig die producten op het gebied van muziek, lifestyle en mode, boeken, kunst en merchandising verkopen.

Kaartverkoop

Er kan worden gekozen voor dagkaarten, groepstickets, kaarten voor kinderen onder de 16 jaar, meerdaagse kaarten, kaarten voor de plusconcerten en all-in tickets (drie dagen toegang tot de reguliere optredens en de plusconcerten). De kaarten zijn telefonisch en online verkrijgbaar via Ticketmaster. Mits het evenement nog niet is uitverkocht kunnen er ook kaarten aan de deur worden gekocht tijdens het festival. Via de website van het North Sea Jazz Festival is eenvoudig toegang tot de kaartverkoop van Ticket Service Nederland te krijgen. Een actueel overzicht van het programma is te raadplegen op de website van North Sea Jazz.

Korting op tickets

Wanneer je je kaart vroeg aanschaft wordt een korting van circa 20,- gegeven op de meerdaagse kaarten (Early Bird kaarten). Personen met een Cultuur Jongeren Paspoort (CJP-pas) ontvangen 10,- korting op een dagkaart.

Aanvangtijden

Op de vrijdag en de zaterdag gaat het North Sea Jazz Festival van start om 16.30 uur. Op zondag openen de deuren wat vroeger en start het programma al om 14.30 uur.

Adres en bereikbaarheid

Het festival vindt plaats in de evenementenhal Ahoy te Rotterdam. Het adres van Ahoy Rotterdam is Ahoy-weg 10. De Ahoy is het best te bereiken met het openbaar vervoer vanwege beperkte parkeergelegenheid. Op enkele minuten loopafstand is het metrostation Zuidplein gelegen. Vanaf het Zuidplein zijn er rechtstreekse verbindingen naar treinstation Rotterdam Centraal. Voor de deur van Ahoy is ook een bushalte waar vele buslijnen stoppen. Reizigers met de auto kunnen via de autosnelweg A15 (afslag 19a Ahoy-Zuidplein) rijden. Vanaf de afslag wordt je via de bewegwijzering naar de Ahoy geleid. Parkeren op het parkeerterrein bij Ahoy kost 13 per dag. Tenslotte is het ook mogelijk om te parkeren in parkeergarages in de buurt. Een voorbeeld hiervan is parkeergarage Zuidplein.

Lees verder

© 2014 - 2019 Advies-eb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wat is Jazz en waar komt het vandaan?Wat is Jazz? Jazz is een Amerikaanse muziekstijl die zich ontwikkelde in het begin van de 20e eeuw. Deze stijl is nog st…
Birstonas in Litouwen: Mineraalwater en jazzBirstonas in Litouwen: Mineraalwater en jazzBirstonas is een kuuroord aan de rivier de Nemunas op ongeveer 39 kilometer van Kaunas, trekt het hele jaar door bezoeke…
Fender basgitarenFender is het grootste en best verkocht basgitaren merk wat de wereld tot nu toe heeft gekend. Sinds pakweg 1950 produce…
Jazz: Goedgekeurde Dekhengst en DressuurpaardJazz is een goedgekeurde preferente dekhengst en top dressuurpaard. Hij werd internationaal uitgebracht op Grand Prix ni…
Kurt Rosenwinkel: Jazz grootheidKurt Rosenwinkel: Jazz grootheidKurt Rosenwinkel is een van de meest relevante jazz gitaristen op het moment. Met veel jazz grootheden heeft hij al gewe…
Bronnen en referenties
  • www.northseajazz.com

Reageer op het artikel "North Sea Jazz Festival: 13 - 15 juli 2018"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Liesbeth Mevissen Maas, 08-10-2015 20:45 #1
Graag informatie over start early bird. Reactie infoteur, 09-10-2015
De early bird kaartverkoop start op 20 november

Infoteur: Advies-eb
Laatste update: 23-04-2018
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Special: Grote evenementen
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 1
Schrijf mee!