InfoNu.nl > Muziek en Film > Diversen > Serious Request 2016: Het Glazen Huis in Breda

Serious Request 2016: Het Glazen Huis in Breda

Tijdens 3FM Serious Request wordt getracht zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. De dj's van 3FM laten zich tijdens Serious Request opsluiten in het Glazen Huis en maken, zonder te eten, zes dagen lang radio. Dit jaar staat het Glazen Huis van 18 tot en met 24 december 2016 in Breda op de Grote Markt. Iedereen kan het evenement gratis bezoeken. Lijkt het je leuk om het evenement te bezoeken en om te doneren? Alle relevante informatie over dit radiospektakel voor het goede doel is samengevat, bijvoorbeeld de locatie, het goede doel van dit jaar en de bereikbaarheid per auto of openbaar vervoer.

Serious Request

Elk jaar staat de week voorafgaande aan de kerstdagen in het teken van 3FM Serious Request. Tijdens Serious Request laten de djs van 3FM zich zes dagen opsluiten in het Glazen Huis met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een goed doel. Zo worden er bijvoorbeeld verzoekplaten gedraaid in ruil voor een donatie. Gedurende de tijd dat de djs zijn opgesloten wordt er 24 uur per dag radio gemaakt waarbij de djs elkaar afwisselen. Niet zo bijzonder zou je zeggen, ware het niet dat ze ook zes dagen lang niks eten, op fruit- en groentesap na. Gedurende de zes dagen vinden er tal van optredens plaats en wordt de radioshow bezocht door verschillende bekende artiesten. Het evenement wordt uitgezonden op de radio (3FM) en op televisie.

Locatie 2016

In 2016 staat het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda. Het is de tweede keer dat Breda als gastheer dient voor Serious Request. Het eindfeest ter afsluiting van Serious Request vindt plaats op 24 december 2016 wanneer de dj's het Glazen Huis weer mogen verlaten. Alle locaties en evenementen zijn gratis en vrij toegankelijk.

Openingstijden

Er is geen sprake van openingstijden bij Serious Request. Het evenement gaat zes dagen lang 24 uur per dag door. Het is dus zelfs mogelijk om midden in de nacht het Glazen Huis te bezoeken. Houd uiteraard wel rekening met beperkte openingstijden van horeca en andere voorzieningen in Heerlen. Ook rijden er niet de hele nacht door treinen en bussen.

Reizen per auto en parkeren

Breda is gelegen aan de autosnelwegen A58, A16, A27 en A59. Wie met de auto naar Serious Request komt kan zijn of haar auto parkeren in een van de parkeergarages in het centrum van de stad. Let op, parkeren kost hier wel geld.

Reizen met openbaar vervoer

Omdat het Glazen Huis in de binnenstad wordt opgebouwd en vanwege de verwachte drukte is het niet onverstandig om met het openbaar vervoer te reizen. Het treinstation van Breda is op loopafstand van de Grote Markt gelegen. Wie met de bus reist kan gebruik maken van diverse bushaltes in de nabijheid van de Grote Markt.

Goede doel 2016

Zoals aangegeven staat Serious Request in het teken van zoveel mogelijk geld inzamelen voor een goed doel. Elk jaar wordt een ander project van het Rode Kruis uitgekozen als goede doel. Het uitgekozen goede doel wordt enkele maanden voorafgaande aan de start van het evenement bekend gemaakt. In 2016 wordt geld ingezameld voor de bestrijding van longontstekingen in derde wereldlanden. In het verleden is er onder andere geld ingezameld voor kinderen in Congo, het opruimen van landmijnen, het bestrijden van seksueel geweld jegens vrouwen en meisjes in oorlogsgebieden, het verbeteren van de kwaliteit van drinkwater en het bestrijden van HIV, malaria en diarree. Het Rode Kruis is de partij die in de praktijk het gedoneerde geld zal besteden aan het verkozen goede doel.

Dj's 2016

In 2016 nemen er voor de eerste maal slechts twee dj's hun intrek in het Glazen Huis, voorheen waren het er namelijk altijd drie. De dj's die plaatsnemen in het Glazen Huis zijn Frank van der Lende en Domein Verschuuren.

Themalied 2016

Ieder jaar wordt er een themalied geschreven door een prominente artiest. De verdiensten van het lied komen uiteraard ten goede aan het goede doel. Het Themalied voor Serious Request 2016 is 'Are You With Me' van Lucas Hamming.

Het succes van Serious Request

De eerste editie van Serious Request werd georganiseerd in 2004 op de Neude in Utrecht. Ook de edities van 2005 en 2006 vonden in Utrecht plaats. Na 2006 is besloten om elk jaar een andere stad als uitvalsbasis te kiezen. Achtereenvolgens is Serious Request georganiseerd in Den Haag (2007), Breda (2008), Groningen (2009), Eindhoven (2010), Leiden (2011), Enschede (2012), Leeuwarden (2013), Haarlem (2014) en Heerlen (2015). Gedurende de jaren is Serious Request steeds populairder geworden, maar in 2015 leek er sprake van een kentering en vielen de opbrengsten tegen. Het is dan ook spannend om te volgen of het evenement in 2016 weer een comeback kan maken.

Lees verder

© 2014 - 2019 Advies-eb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Serious Request 2009 met Het Glazen Huis in GroningenHet Glazen Huis van Serious Request staat elk jaar in een andere plaats. In 2010 was dat Groningen. DJs van 3 FM prober…
Serious Request 2014: Giel Beelen niet in het Glazen HuisKerst staat sinds 2004 in het teken van Serious Request. De actie die elk jaar voor steeds meer geld zorgt voor goede do…
Gary Fomdeck (a.k.a dj Gerard Ekdom)Gary Fomdeck (a.k.a dj Gerard Ekdom)Dé Kersthit van 2014 is het liedje "I'll be there this Christmas" van Gary Fomdeck. Het werd al vaak bij Serious Request…
Bronnen en referenties
  • Seriousrequest.3fm.nl
  • Wikipedia.org

Reageer op het artikel "Serious Request 2016: Het Glazen Huis in Breda"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Advies-eb
Laatste update: 06-12-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Special: Grote evenementen
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!