InfoNu.nl > Muziek en Film > Diversen > Walk Along, het songfestivalnummer van Trijntje Oosterhuis

Walk Along, het songfestivalnummer van Trijntje Oosterhuis

Walk Along, het songfestivalnummer van Trijntje Oosterhuis Op 11 december 2014 presenteerde Trijntje Oosterhuis het lied Walk Along. Dit midtempo-nummer zal zij gaan zingen bij het Eurovisiesongfestival in 2015. Walk Along zingt Trijntje Oosterhuis voor het eerst live tijdens de uitzending van The Voice of Holland van 12 december. Het lied is bedacht en geschreven door zangeres Anouk en is positief ontvangen door onder andere Cornald Maas (songfestivalexpert). Hij denkt dat Nederland hiermee een grote kans maakt op de eerste plek. Het songfestival 2014 zal in mei 2015 in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen plaatsvinden.

Het lied Walk Along

Tijdens het bekende radioprogramma Gouden Uren, dat op Radio 2 wordt uitgezonden, is het nummer Walk Along voor het eerst gedraaid. Tijdens de halve finale van de show The Voice of Holland zingt Trijntje Walk Along voor het eerst live op de Nederlandse televisie. Het lied is geschreven door de bekende Nederlandse Zangeres Anouk, die zelf eerder met het nummer Birds meedeed aan het Eurovisionsongfestival. Zij werd met dit rustige nummer negende. Anouk heeft het nummer speciaal geschreven voor Trijntje Oosterhuis en zal zelf in het achtergrondkoor meezingen. Walk Along is een midtempo-nummer en wordt fris en catchy genoemd en is enthousiast ontvangen door onder andere expert Cornald Maas en commentator Jan Smit. Op YouTube hebben de video’s genaamd “Walk Along (Eurovision 2015)” en “Trijntje Oosterhuis presenteert ‘Walk Along’ na de eerste dag al meer dan 150.000 views.

Eurovisiesongfestival 2015

De zestigste editie van het songfestival wordt gehouden in de hoofdstad van Oostenrijk, Wenen. De vorige editie in 2014 werd namelijk gewonnen door de travestiet Conchita Wurst (Tom Neuwirth) met zijn nummer Rise Like a Phoenix. De eerste halve finale wordt uitgezonden op 19 mei 2015, de tweede halve finale op 23 mei 2015 en de uiteindelijke finale zal plaatsvinden op 23 mei 2015.

Trijntje Oosterhuis

Bron: Tom Beetz , Wikimedia Commons (CC BY-2.0)Bron: Tom Beetz , Wikimedia Commons (CC BY-2.0)
Trijntje Oosterhuis is geboren op 5 februari 1973 en is doorgebroken met de band Total Touch als zangeres. In deze band vervulde ook haar broer Tjeerd een grote rol. Haar volledige naam luidt Judith Katrijntje Oosterhuis. Ze heeft meerdere nummer 1 noteringen in de Nederlandse top 40 op haar naam staan waaronder:
 • Koningslied (als onderdeel van Nationaal Comité Inhuldiging)
 • Ik zou het zo weer overdoen (met Marco Borsato)
 • Album Live at the Ziggo Dome 2014 (als onderdeel van Ladies of Soul)

Ladies of Soul

Samen met Berget Lewis, Edilia Rombley, Glennis Grace en Candy Dulfer vormt Trijntje Oosterhuis de gelegenheidsformatie genaamd Ladies of Soul. Deze groep dames, waarvan de meeste van jongs af aan al een speciale band hebben, scoren hit na hit in zowel de single top 100 en de album top 100. De concertreeks in de Ziggo Dome in 2014 was zo snel uitverkocht dat er extra concerten werden ingepland. De gelegenheidsformatie komt ook in 2015 weer tezamen om concerten te geven.

Outfit en act

Tijdens de bekendmaking van het songfestivalnummer Walk Along heeft Trijntje Oosterhuis toegegeven dat ze niet van plan is om in een overdreven of rare outfit op te komen tijdens de presentatie van haar nummer in Wenen. Haar outfit zal wel stoer, vrouwelijk, eigenwijs, maar voornamelijk erg sexy worden. Het achtergrondkoor zal een plek op het podium gaan krijgen bij de act.

Kritiek

Meerdere bekende Nederlanders hebben gereageerd nadat het nummer Walk Along werd gepresenteerd. Enkele reacties via de media, Twitter en Facebook:

Conrald Maas

"Het is een mooi, energiek en melancholisch lied. Trijntjes stem excelleert op een manier die we nog nooit eerder hebben gehoord. Dit zou echt kunnen winnen."

Jan Smit

"In tegenstelling tot Birds is dit nummer heel catchy"

Ilse de Lange

“wauw!!!!! Wat super fris en catchy! @Eurovision te gek!! Zet em op Trijntje!!! Ik zit nu al met m'n vlaggetje klaar!”

Recensie in de Volkskrant

"En daarmee is Oosterhuis' liedje op papier een kanshebber. Ook als bestaat het gevaar dat die vertrouwdheid iets te ver is doorgevoerd. Na twee keer beluisteren lijkt het alsof je het al honderd keer hebt gehoord en staat vertrouwd ineens lijnrecht tegenover bijzonder."

Songtekst van Walk Along

Meezingen tijdens de live-uitzending van The Voice Of Holland op 12 december 2014 of tijdens de halve finale en hopelijk ook de finale op 23 mei 2015 kun je doen met deze songtekst. Het refrein van Walk Along gaat als volgt:

Why? why-y-y, why-y-y-y?
Won't you walk along, walk along
Baby
Why? why-y-y, why-y-y-y?
Won't you walk along, walk along
Baby

Why? Why-y-y, why-y-y-y?
I love you, I love you baby
Why? Why-y-y, why-y-y-y?
Won't you walk along, walk along baby
© 2014 - 2018 Eddwin, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Eurovisie Songfestival 2016 – Douwe Bob gaat voor NederlandEurovisie Songfestival 2016 – Douwe Bob gaat voor NederlandSinger-songwriter Douwe Bob (22) gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2016. Het 61ste Songfest…
Eurovisie Songfestival 2015: alle deelnemersEurovisie Songfestival 2015: alle deelnemersHet Eurovisie Songfestival 2015 vond plaats op 23 mei 2015. De halve finales werden gehouden op 19 en 21 mei. Namens Ned…
The Hollywood Walk of FameThe Hollywood Walk of FameIn het hart van Los Angeles en tevens het hart van de filmindustrie bevindt de beroemde Walk Of Fame. Meer dan 2000 ster…
Trijntje Oosterhuis en het Eurovisiesongfestival 2015Trijntje Oosterhuis en het Eurovisiesongfestival 2015Na het daverende succes van de The Common Linnets met het liedje ‘Calm after the storm’ op het Eurovisiesongfestival 201…
Trijntje Oosterhuis zingt op Eurovisie Songfestival 2015Trijntje Oosterhuis zingt op Eurovisie Songfestival 2015Zangeres Trijntje Oosterhuis vertegenwoordigde in 2015 Nederland op het Eurovisie Songfestival. Na Anouk en de Common Li…
Bronnen en referenties
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Trijntje_Oosterhuis
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Ladies_of_Soul
 • http://nlpop.blog.nl/festivals/2014/12/11/songfestival-live-trijntje-presenteert-liedje
 • http://www.nu.nl/muziek/3945168/trijntje-oosterhuis-onthult-lied-songfestival-11-december.html
 • http://www.omroepwest.nl/nieuws/11-12-2014/trijntje-oosterhuis-presenteert-songfestivalnummer-dat-anouk-schreef-meezingnummer
 • http://www.telegraaf.nl/prive/23437776/__Lied_Trijntje_heet_Walk_Along__.html
 • http://www.nu.nl/muziek/3950524/trijntje-oosterhuis-presenteert-songfestivallied-walk-along.html
 • http://www.elsevier.nl/Cultuur--Televisie/achtergrond/2014/12/Met-dit-nummer-doet-Trijntje-Oosterhuis-mee-aan-het-songfestival-1663890W/
 • https://www.youtube.com/results?search_query=walk+along
 • http://www.volkskrant.nl/recensies/songfestivallied-trijntje-is-aangenaam-gemoedelijk-maar-ook-een-beetje-lui~a3809004/
 • http://www.lyricsontop.com/trijntje-oosterhuis-songs/walk-along-lyrics.html
 • Afbeelding bron 1: Tom Beetz , Wikimedia Commons (CC BY-2.0)

Reageer op het artikel "Walk Along, het songfestivalnummer van Trijntje Oosterhuis"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Eddwin
Laatste update: 13-07-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 12
Schrijf mee!