InfoNu.nl > Muziek en Film > Diversen > Nicci French, een schrijversduo

Nicci French, een schrijversduo

Nicci French, een schrijversduo Wie kent de thrillers van Nicci French niet? Is het niet het boek dan wel de verfilming. Toch is Nicci French niet echt een schrijver! Nicci French staat voor het oorspronkelijk journalisten echtpaar Nicci Gerrard en Sean French. In 1990 traden zij in het huwelijk en ze hebben, samen met de kinderen uit een eerder huwelijk van Nicci 4 kinderen. Sinds begin deze eeuw wonen ze in het dorpje Suffolk.

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard, geboren in 1958, groeide met 2 zussen en 1 broer op in het westen van Engeland, het plaatsje Worcestershire. Aan de Oxford Universiteit studeerde ze Engelse literatuur en gaf Engels in Londen en Los Angeles. Ze begon een vrouwenblad en ging lager als freelance journalist verder. Ze heeft ook nog voor het bekende blad The Observer gewerkt.

Sean French

Sean French, geboren in 1959 in Bristol. Groeide op met 2 jongere broers en studeerde net als Nicci Engelse literatuur aan de Oxford Universiteit. Sean won een prijs bij het opzienbare Vogue Magazine en ging direct aan de slag als journalist.

Boeken en films

Er staan op dit moment 11 thrillers op hun gezamenlijke naam en de meeste boeken zijn voor televisie of als bioscoopfilm verfilmd. In 1997 verscheen hun eerste boek The Memory Game.

Het opzienbare zit m wellicht niet zozeer in het feit dat ze prima thrillers schrijven, maar in het feit dat ze deze thrillers samen schrijven. De lijn van het verhaal wordt uitgezet en aparte verhaallijnen worden door hen afzonderlijk geschreven. Maar soms is een van de twee met een verhaallijn bezig en neemt de volgende dag de ander het over.
Ze vinden dat ze allebei van alles exact op de hoogte moeten zijn, waar ze naar toe willen en hebben een gelijksoortige manier van schrijven. Dit maakt dat deze boeken naast het verhaal ook uniek zijn in de manier van schrijven.

De televisie en bioscoopfilms zijn met wisselend succes gemaakt en zit m.n. in het feit dat niet iedere regisseur de diepte van het boek goed op het witte doek krijgt. De boeken zijn beter . dat er nog maar veel mogen verschijnen!

Lees verder

© 2008 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
recensieMedeplichtig van Nicci French: boekrecensieMedeplichtig van het schrijversduo Nicci French is een spannende thriller zoals we van het echtpaar gewend zijn. In dit…
Nicci Gerrard, de ene helft van een geniaal duoWie kent ze niet, het schrijversduo Nicci French? Dit duo bestaat uit het echtpaar Nicci Gerrard en Sean French. Samen z…
Terug naar de kust: de film!Terug naar de kust, een populaire thriller van de schrijfster Saskia Noort, is als film geproduceerd. In dit artikel lee…
Marilyn French, feministische schrijfsterMarilyn French is een feministische Amerikaanse schrijfster, ze werd wereldberoemd door het boek 'The Woman's Room', in…
Hoe schrijf je een thriller?Hoe schrijf je een thriller?Thrillers zijn erg geliefd bij het publiek. Zelf een echte pageturner schrijven is nog helemaal niet zo gemakkelijk, wan…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Nicci French, een schrijversduo"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 30-07-2008
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Special: Boekrecensies
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!