Serious Request 2009 met Het Glazen Huis in Groningen

Het Glazen Huis van Serious Request staat elk jaar in een andere plaats. In 2010 was dat Groningen. DJs van 3 FM proberen met Serious Request in het Glazen Huis om dan zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Zij draaien platen voor geld, maar helpen ook aan verzoeken mee te werken. Alles over het Glazen Huis en Serious Request.

Veiling Serious Request

Tevens is er een veiling. 3FM wil in 2009 zoveel mogelijk geld bijeen halen om malaria te bestrijden. Het meest opmerkelijke is wel dat de DJs de gehele tijd dat ze in het huis verblijven niets eten. Dit jaar is dat zelfs 12 uur langer, omdat 3FM Serious Request dit jaar 12 uur langer duurt dan vorige keren.

Giel Beelen, Gerard Ekdom en Annemieke Schollaardt

Aan Serious Request 2009 in Groningen doen dit jaar Giel Beelen, Gerard Ekdom en Annemieke Schollaardt mee. Zij zijn vanaf 18 december 19.00 uur in het Glazen Huis op de Grote Markt in Groningen te vinden. Vanaf die plaats proberen ze zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de bestrijding van malaria. Voorafgaande aan deze grote actie wordt de donderdag vooraf al gestart met de Kom Zelf In Actie. Daarmee wordt geprobeerd om heel veel mensen in het land in te zetten om zelf geld in te zamelen .

DJ's Glazen Huis 2009

 • Giel Beelen was al 4 keer aanwezig in het Glazen Huis
 • Gerard Ekdom heeft ook al 4 keer op de teller staan.
 • Annemieke Schollaardt is nieuw in het Glazen Huis 18 december 19.00 uur. Dat betekent dat de djs ook 12 uur langer niet eten.

Ook acties onderweg Glazen Huis

Ook andere 3 FM medewerkers zijn op allerlei plaatsen in Nederland te vinden om geld in te zamelen voor het goede doel. Mee doen onder andere
 1. Michiel Veenstra met de Surprisetruck
 2. Paul Rabbering toert met het collectebusje
 3. Coen Swijnenberg brengt levende kerstkaart groeten als daarvoor betaald wordt

Gasten in het Glazen Huis 2009

Ook zijn er weer gasten die de DJs en de kijkers en luisteraars vermaken. Dit zijn
Thomas Acda bij de djs op 18 december
Do op 19 december
Youp van t Hek op 20 december
Roel van Velzen op 21 december
Hans Klok op 22 december
Angela Groothuizen is op 23 december de laatste logé.

Zes dagen lang radio en tv maken zonder eten

De DJs van 3 FM maken 6 dagen lang dag en nacht radio en tv en mogen het Glazen Huis niet uit. Ook eten ze niet. Het enige wat ze wel doen is drinken.

Malaria

Het goede doel van Serious Request 2009 is malaria. Jaarlijk sterven miljoenen mensen aan de ziekte of aan de gevolgen daarvan. In Afrika ten zuiden van de Sahara is malaria de grootste doodsoorzaak voor kinderen onder de 5 jaar en de tweede sterfreden onder volwassenen. Alleen een muskietennet van 5 euro kan een mensenleven redden.

Eerdere acties van Serious Request

Serious Request beleeft in 2009 haar 6e actie jaar. Eerder werd door niet te eten en geld in te zamelen actie gevoerd voor:
 • 2004 Hulp aan Darfur
 • 2005 Congo
 • 2006 Slachtoffers van landmijnen
 • 2007 Water
 • 2008 Vluchtelingen

2004 de situatie in Darfur

De start van deze actie was voor de erbarmelijke situatie in Darfur. Giel Beelen, Claudia de Breij en Wouter van der Goes haalden in 5 dagen vanuit hun Glazen Studio op de Neude in Utrecht 915.955,- op.

2005 Red een kind in Congo

De Glazen Huis actie 'Red een kind in Congo', bracht ruim 2,2 miljoen euro op, waarvan een miljoen van de Nederlandse regering kwam.

2006 Slachtoffers van landmijnen

In 2006 gingen Giel Beelen, Gerard Eckdom en Sander Lantinga het Glazen Huis in om slachtoffers van landmijnen te ondersteunen. In totaal werd 5.067.921 opgehaald.

2007 Schoon drinkwater

Michiel Veenstra, Rob Stenders en Gerard Ekdom vroegen Nederland in 2007 om geld te geven voor schoon drinkwater en goede voorzieningen zoals een toilet. Er werd 5.249.566,- opgehaald. De helft daarvan was van de regering.

2008 De stille ramp Landmijnen

In 2008 werd de vijfde actie opgezet door het Nederlandse Rode Kruis en 3FM. Hulp aan slachtoffers van landmijnen was het doel. Er werd 5.702.621,- opgehaald. . In het eerste half jaar werden er al 1.621.857 vluchtelingen geholpen in 9 landen met onderdak, voedsel, water en gezondheidszorg.

Lees verder

© 2009 - 2020 Singalees, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Serious Request 2014: Giel Beelen niet in het Glazen HuisKerst staat sinds 2004 in het teken van Serious Request. De actie die elk jaar voor steeds meer geld zorgt voor goede do…
Serious Request, het Glazen HuisSerious Request, het Glazen HuisSerious Request is een jaarlijks terugkerend evenement van de radiozender 3FM. Drie dj's worden zes dagen opgesloten in…
3FM Serious Request 2013Dit jaar vindt de 10e editie plaats van 3FM Serious Request. Doel van 2013 is: Kom in actie voor kinderen die sterven do…
3FM Serious Request Laat ze niet stikken3FM Serious Request Laat ze niet stikkenRadio 3FM organiseert sinds 2004 in de decembermaand een actie samen met het Nederlandse Rode Kruis. Er wordt geld opgeh…

De waarheid over 't GooiMomenteel is het Gooi helemaal hip. Er zijn veel televisie programma's over en het komt dagelijks voorbij in kranten en…
1955 - (We're gonna) Rock around the ClockTot groot ongenoegen van vele - en het plezier van het groeiende aantal fans - werd in 1955 duidelijk dat rock'n roll ge…

Reageer op het artikel "Serious Request 2009 met Het Glazen Huis in Groningen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Singalees
Laatste update: 10-11-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Special: Kerst
Schrijf mee!