Radioman Edwin Evers, 10 jaar topradio

Radioman Edwin Evers, 10 jaar topradio Edwin Evers die al jaren de topper in de vroege ochtend is, is inmiddels 10 jaar radio DJ bij 538. Daarvoor oefende hij het vak al uit bij de publieke omroep en hij is niet onverdienstelijk als drummer en zanger van zijn eigen band. Een bescheiden radiotalent.

Persoonlijk

Geboren op 9 mei 1971 in Hardenberg, groeide daar op en is daar nog steeds woonachtig. Hij is een van 3 zonen en heeft een poging gedaan de MEAO te doen. Maar met muziek was hij al op jonge leeftijd toen nog vanuit hobby bezig. Onder andere de Hardenbergse Zieken Omroep en in de lokale discotheek Celebration.

Evers heeft jaren een vaste relatie gehad, welke inmniddels voorbij is.

Carrière

In 1991 start Evers bij Power FM, een commercieel radiostation van Arcade en tegelijkertijd gaat hij ook aan de bak bij Radio 10 gold. Een jaar later wordt hij aangenomen bij Veronica en zijn landelijk avontuur begint. Evers en Van Inkel en Evers in het Wild duurt 3 jaar en toen Veronica commercieel werd kreeg hij voor het eerst een dagelijkse show. Naast zijn dagelijkse programma maakt hij ook met Robert Jensen en Rick Romijn de Vrijdagavondkeet. Het succes van Veronica kwam niet ver, het bereik was simpelweg te klein.

Doorbraak

In 1997 stapte Evers over naar de KRO om van maandag tot vrijdag in de ochtend het programma Evers staat op op 3FM te gaan maken. Daar is de basis gelegd voor het programma wat inmiddels al weer 10 jaar bij 538 te horen is.

Zijn typetjes, de snelheid van het programma en de, soms platte, humor is daar samen met zijn sidekicks (Rick Romeijn en Cobus Bosscha welke later werd vervangen door Niels van Baarlen) geboren. De typetjes als Ronald en Frank de Boer, Johan Cruijf, Frans Bauer, Martin Gaus, Peter R. de Vries en Prins Bernhard. Die laatste is hem vriendelijk gevraagd niet meer ten gehore te brengen.

17 april 2000 stapte Evers zoals gezegd over naar 538 en is sinds 2006 maakt hij het best beluisterde programma.

Invloed

De manier waarop hij de humor in zijn typetjes brengt, maar ook de opbouw van zaken doet erg denken aan zijn grote voorbeeld op dit vlak Andre van Duin. Soms is de Dik voor Mekaar show er in terug te vinden. Verder geeft Evers zijn mening over zaken zeer duidelijk aan, wat hem weer iemand maakt zie zelf beinvloed.

Prijzen

Naast het feit dat hij al jaren het best beluisterende radioprogramma maakt, heeft hij in 2006 ook de Gouden radio Ring 2006 in ontvangst mogen nemen.

Muziek

Evers heeft al enige jaren een eigen band (Evers slaat door) en sinds 2007 blijkt hij ook te kunnen zingen. In het programma Just the two of us vormde hij samen met Berget Lewis een zo en wonnen de finale. Het nummer hebben ze met succes nog een aantal malen ten gehore gebracht. Hij heeft echter aan gegeven er geen carrière van te willen maken.

Tot slot

Naast zijn dagelijkse show is hij ook iedere zaterdagochtend te horen van 8.00 uur tot 12.00 uur. Daar praat hij de hoogtepunten van de afgelopen week aan elkaar. Naast een nog steeds enorm populaire show heeft de show ook de kracht van veranderen en de combinatie van nieuws, humor en voldoende snelheid doet het nu eenmaal goed. Evers vertegenwoordigd de mening van veel Nederlanders en kan het op onnavolgbare manier overbrengen.

Lees verder

© 2010 - 2020 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
50 jaar NPO 3FM in 2015 (voorheen Radio 3FM en Hilversum 3)50 jaar NPO 3FM in 2015 (voorheen Radio 3FM en Hilversum 3)De publieke zender NPO 3FM staat de hele maand oktober 2015 in het teken van de 50ste verjaardag. De zender begint in 19…
Grooveshark: de gratis online muziek streaming-siteGrooveshark: de gratis online muziek streaming-siteGrooveshark is een website waar je volledig gratis en legaal je favoriete muziek kan upstreamen en beluisteren. Op Groov…
Dik Voormekaar Show: André van Duin op TV bij de TROSDik Voormekaar Show: André van Duin op TV bij de TROSNa vele omzwervingen is de "Dik Voormekaarshow" vanaf 2009 weer op de TV te zien, waar het programma van raskomiek André…
Radio Tour de France, begintune/finishtune, tourhits, jingleRadio Tour de France, begintune/finishtune, tourhits, jingleDe overbekende begintune van Radio Tour de France heet Trumpet Cross, Tarantuella is de naam van finishtune. Die laatste…

Langst op nummer 1 in de Top 40Langst op nummer 1 in de Top 40De Top 40 is nog steeds een belangrijke hitlijst, die ondanks de veranderingen in de muziekwereld, niet in aanzien is ge…
Wat is typecasting en hoe werkt het?Wat is typecasting en hoe werkt het?Typecasting wordt de hele dag om ons heen toegepast en toch kennen we het alleen vanuit het acteren. Wat is het en hoe w…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Radioman Edwin Evers, 10 jaar topradio"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: April 2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Special: Nederlandse kleinkunst
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!