De band Superheavy: verschillende muziekstijlen in één

De band Superheavy: verschillende muziekstijlen in één De band Superheavy is opgericht door Mick Jagger. Zijn doel was hiermee om verschillende muziekstijlen te laten samenkomen. Hij vindt dat er vaak overlappingen zijn in stijlen, maar nooit komen stijlen echt samen. Verschillende artiesten uit verschillende muzikale genres ondersteunen hem daarom in de nieuwe groep Superheavy. Welke artiesten zijn dit en wat voor inbreng hebben ze in de groep?

Mick Jagger: rock

De oprichter van de band doet natuurlijk ook zelf mee. Mick Jagger is vooral bekend als de zanger van de rockband The Rolling Stones. Deze band begon in de vroege zestiger jaren in het R&B genre en scoorde vele hits. Inmiddels heeft Jagger al 5 albums en vele hits op zijn naam staan. Ervaring in muziek heeft hij dus veel, hij brengt veelal het rockgenre naar zijn nieuwe formatie Superheavy.

Joss Stone: soul

Joss Stone is over de hele wereld vooral bekend geworden met het lied "You Had Me". Vijf albums heeft ze inmiddels al uitgebracht, met allen erg mooie nummers. Toch blijft ze nog steeds het meest bekend om haar eerste hits in haar jonge jaren. Een erg mooie rauwe stem heeft ze dat haar nummers siert. Een erg herkenbare stem ook, perfect gemaakt voor liedjes in het genre soul. Hiermee draagt ze dan ook bij in de band.

Dave A. Stewart: pop-rock, folk

Als bandlid van de groep Eurythmics, een van de meest succesvolle pop-rock duo's aller tijden, zorgde hij voor een grote bekendheid. Acht albums heeft hij daarmee mogen maken, waarvan velen platinum of goud werden. Vanaf 2004 verscheen hij ook in de wat minder succesvolle groep Platinum Weird. Hij bracht hier een album uit genaamd Make Believe. Maar wel duidelijk is dat hij veel ervaring heeft opgedaan in de muziek, waarbij hij toevoeging geeft aan Superheavy.

Damian Marley: reggae, dancehall

Ja, het valt te zien aan de naam: Damian is familie van Bob Marley. Het is de jongste zoon van Bob. Op zijn dertiende begon hij al met muziek maken, en heeft hier een fulltime carrière mee bereikt. Vier albums staan er inmiddels al op zijn naam. Hij zorgt voor een verrassende inbreng in Superheavy, de reggae komt toch weer wat anders over in combinatie met andere muziekstijlen. Maar dat maakt Superheavy zo speciaal!

A.R. Rahman: indiase stijl

A.R. Rahman zorgt weer voor een aparte, onbekendere invloed: indiase muziek! Hij heeft ervaring met het produceren van honderden nummers gebruikt als filmmuziek, in de 'bollywood' stijl. Een erg verrassende inbreng dus. Bekendheid in Nederland heeft hij nauwelijks, wel zou je hem kunnen kennen van een nummer in samenwerking met de Pussycat Dolls genaamd Jai Ho.

Tracklist van het debutalbum: Superheavy

 • SuperHeavy
 • Unbelievable
 • Miracle Worker
 • Energy
 • Satyameva Jayathe
 • One Day One Night
 • Never Gonna Change
 • Beautiful People
 • Rock Me Gently
 • I Can't Take It No More
 • I Don't Mind
 • World Keeps Turning

Verloop

Na hun eerste album in 2011 is er niets meer uitgebracht door deze muzikale groep. Het is nog de vraag of hun debuutalbum 'Suprheavy' hun eerste én laatste album zal zijn!
© 2011 - 2020 Shiny, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Bob Marley: negen vrouwen en dertien kinderenBob Marley: negen vrouwen en dertien kinderenBob Marley (1945-1981) is de bekende reggae-artiest die er in de jaren zeventig voor zorgt dat de muziek van Jamaica ove…
Brian Jones, jong gestorven Rolling StoneBrian Jones, jong gestorven Rolling StoneBrian Jones werd op 28 februari 1942 geboren als Lewis Brian Hopkin Jones in Cheltenham (Gloucestershire, UK). Hij werd…
Mick Jagger: BiografieMick Jagger: BiografieMick Jagger (Michael Philip Jagger), een Britse rocklegende geboren te Dartford op 26 juli 1943. Hij is onder andere roc…
Bob Marley, Reggea LegendeBob Marley was de eerste popster uit de Derde Wereld. Hij was degene die Reggae in het Westen bekend en bemind maakte. O…

Platenwinkels in AmsterdamElpeewinkels zullen er waarschijnlijk altijd blijven. De nostalgie van het draaien van een plaat, het schoonmaken en opz…
Muzieknummers voor de openingsdans op een bruiloftJe trouwdag is zonder twijfel de mooiste dag van je leven. Uiteraard wil je dat alles vlekkeloos verloopt. Bij de voorbe…
Bronnen en referenties
 • http://en.wikipedia.org/wiki/SuperHeavy

Reageer op het artikel "De band Superheavy: verschillende muziekstijlen in één"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Shiny
Laatste update: Juli 2013
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!