InfoNu.nl > Muziek en Film > Diversen > 10 knusse Kerstfilms 2012 en beste kerst films ooit

10 knusse Kerstfilms 2012 en beste kerst films ooit

10 knusse Kerstfilms 2012 en beste kerst films ooit Top 10 van de beste en mooiste kerstfilms om in de kerstsfeer te komen. Van prachtige films uit 2012 tot de echte klassiekers uit vroegere jaren. Voor jong en oud. Kerst haalt immers het kind in iedereen naar boven. Lekker knusse kerstfilms overzicht in een top 10 lijst. Overzicht van de films van kerst 2011 die inmiddels uit zijn op DVD en de nieuwe kerstfilms van 2012 die deze winter december in de Nederlandse bioscoop draaien.

10 Knusse Kerstfilms om in de kerststemming te komen

Ook in 2011 komen er natuurlijk weer een aantal nieuwe kerstfilms uit. Toch is het maken van een nieuwe goede kerstfilm nog niet zo makkelijk. Die gezellige knusse sfeer creëren is niet voor elke regisseur weggelegd. Dit jaar wordt er echter natuurlijk wel weer een poging gedaan.

Nieuwe Kerstfilms van 2012 in de Nederlandse bioscopen

Ten opzichte van vorig jaar is het duidelijk dat het aantal echte kerstfilms dit jaar een stuk minder is. Wel zijn er een aantal veelbelovende films die deze winter in de bios draaien die alsnog de moeite waard zijn. Vooral 'The Hobbit' (2012) geregisseerd door Peter Jackson zal een grote kaskraker worden. Ook 'Les Miserables' heeft nog wel iets kerstachtigs, maar komt waarschijnlijk pas na nieuw jaar/oud en nieuw hier uit. In Amerika komt ook de familiefilm 'Fitzgerald Family Christmas' uit, maar het is nog niet bekend of deze de Nederlandse bioscoop zal halen in 2012. Qua Nederlandse films zijn er nog leuke kinderfilms zoals 'Koning van Katoren' en 'De groeten van Mike'. Cinema-internationaal.nl heeft ook een special over de beste kerstfilms 2012.

Fitzgerald Family Christmas (2012)

Amerikaanse familiefilm over broers en zussen die na een groot aantal jaren hun vader weer voor het eerst zien rond kersttijd. De film komt rond kerst uit in Amerika, een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend. De film is geregisseerd door Edward Burns. Hij speelt zelf ook de hoofdrol.

The Rise of the Guardians (2012)

Vanaf 28 november al te zien in de Nederlandse bioscoop. Kerstman en andere magische karakters als de Paashaas en Klaas vaak bundelen hun krachten om alle kinderen ter wereld te beschermen tegen het kwaad. Het is een animatiefilm door Paramount Pictures.

4 Kerstfilms 2011 inmiddels uit op DVD (vorig jaar geschreven)

Arthur Christmas (2011)

Deze kerstfilm staat op dit moment het meest in de aandacht. Erg populair bij kinderen zowel als volwassen. Volgens de recensenten een echte familiefilm voor jong en oud. Het verhaal gaat over de zoon van de Kerstman en laat ons een kijkje laat nemen in het moderne pakjes maak en bezorg apparaat op de Noordpool.

Happy Feet 2 (2011)

Sneeuw is kerst, toch? Misschien niet zo kerstachtig als Arthur Christmas, maar ook Happy Feet 2 is natuurlijk erg leuk om te zien. Deel 1 was al ontzettend ontroerend en aandoenlijk en bovenal erg grappig. Deel 2 is volgens de filmkenners ook echt de moeite waard.

A Very Harold & Kumar 3D Christmas (2011)

Misschien niet verstandig om je jongere kinderen mee naar toe te nemen. Na 2 succesfilms, hebben ze besloten om nu ook voor een echte kerstspecial te gaan. Het duo gaat deze keer heel New York door op zoek naar de perfecte vervanging voor een kerstboom die ze hebben platgebrand. Ongetwijfeld levert dit weer veel doldwaze momenten op. Ook de inmiddels legendarische Neil Patrick Harris zal weer in de film verschijnen.

New Year's Eve (2011)

Na het teleurstellende Valentine's Day, hebben de makers nu besloten om een film te maken over Oud en Nieuw. En alle populaire hedendaagse romcom acteurs worden opgetrommeld. Ashton Kutcher, Jessica Biel en Sarah Jessica Parker zijn de grote namen. Je hoeft geen geweldige film te verwachten, maar het is goed voor een leuke avond met licht vermaak.

6 Knusse Kerstfilms uit vroegere jaren

Love Actually (2003)

De romantische feelgood films van Britse bodem. Acteurs als Hugh Grant en Colin Firth zijn op hun best in deze ontzettend knusse en hartverwarmende romantische komedie. Daarnaast is er ook nog een geweldige kerstsoundtrack om in de kerststemming te komen. In deze film volgen de levens van verschillende britten die allemaal op hun eigen manier op zoek zijn naar de liefde in kerst tijd.

Itís a Wonderful Life (1946)

Een van de kerst films die nog steeds ongekend populair is. Het is de moeite waar om elk jaar opnieuw te kijken. Deze film is zelfs vandaag de dag nog erg relevant. Daarnaast, niet onbelangrijk, heeft het een geweldig einde waar maar weinig mensen de ogen droog bij kunnen houden. Het is wel een beetje een lange zit, met meer dan 2 uur op de klok en in het begin kan het even wennen zijn aan het bij tijden ietwat merkwaardige acteren.

The Polar Express (2004)

Een kerst animatie film met de stem van Tom Hanks. Een van de meest populaire kerstfilms van de laatste jaren. Op kerstavond stapt een jongetje in een magische trein op weg naar de Kerstman in de Noordpool. Met maar liefst 3 oscars nominaties is dit een leuke kerstfilm voor jong en oud.

A Christmas Carol (1951)

Volgens velen de beste kerstilm met Ebenezor Scrooge. Scrooge wordt hier op zijn best neergezet door Alastair Sim. Ondanks dat er vele vervolgen zijn, is deze zwart film toch echt de beste. Mocht je niet van zwart-wit films houden, dan is er ook een kleurversie beschikbaar.

Home Alone(1990)

De droom van elk Kind en de nachtmerrie van elke ouder. Helemaal alleen thuis met je familie mijlen ver weg. Alles kunnen doen wat je wilt en dat tijdens kerstmis. Toch zijn er ook wat nadelen aan het alleen wonen. Maar dit jongetje kan het allemaal prima aan.

A Christmas Story (1983)

Een geweldige kerst familie film uit 1983. Niet alleen heel gezellig om te kijken, maar ook bijzonder grappig en onderhoudend.

Lees verder

© 2011 - 2018 Euromark, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Nieuwe kerstfilms 2017 en de top 50 kerstfilms aller tijdenNieuwe kerstfilms 2017 en de top 50 kerstfilms aller tijdenKerst is een heel belangrijk Christelijk feest in het kerkelijk jaar. Tijdens de kerstdagen wordt door christenen de geb…
Single in de kerstperiodeSingle in de kerstperiodeSingle zijn in de kerstperiode is voor de een prima en voor de ander een ramp. De een heeft weinig met kerst en viert he…
Kerstmis spelletjesHeb je zin om de periode rond Kerstmis op een originele manier door te brengen? Ben je op zoek naar leuke spelletjes, ma…
Bekende en minder bekende kerstfilms voor groot en kleinrecensieBekende en minder bekende kerstfilms voor groot en kleinMet kerstmis geven ze heel wat kerstfilms op de buis. Maar vaak ieder jaar dezelfde films. Wil je eens iets anders zien,…
Beste boeken 2012: literatuur top 10Overzicht van de beste boeken van 2012 en 2011 in een top 10. Aan de hand van prestigieuze prijzen zijn de beste Nederla…

Reageer op het artikel "10 knusse Kerstfilms 2012 en beste kerst films ooit"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Euromark
Laatste update: 13-11-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Special: Filmhuis films
Schrijf mee!