InfoNu.nl > Muziek en Film > Diversen > Gratis Nederlandse films online kijken of downloaden

Gratis Nederlandse films online kijken of downloaden

Gratis Nederlandse films online kijken of downloaden Waar kun je gratis Nederlandse online films kijken of downloaden? Lees hier hoe en op welke websites je gratis Nederlandse films en series online kunt kijken en downloaden. Aangezien de Nederlandse cinema niet zo populair is als Hollywood, is een kwalitatief goede film soms moeilijk online te vinden. Hier kun je ook vinden waar je buitenlandse films kunt kijken met Nederlandse ondertiteling. Dit artikel gaat uitsluitend in op de legale mogelijkheden voor streamen.

Films online kijken

In het buitenland wordt dit al massaal gedaan. Ook in Nederland is online films kijken groeiende. Zeker met de komst van Netflix zijn de mogelijkheden duidelijk geworden voor het grote publiek. Ook zijn er gelukkig mogelijkheden om legaal gratis films te kijken of downloaden. In mijn special 'Gratis online films kijken' kun je lezen hoe het streamen en downloaden in zijn werk gaat. Ook kun je daar vinden hoe je bijvoorbeeld Nederlandse ondertiteling kunt krijgen bij buitenlandse films. Dit artikel richt zich uitsluitend op het vinden van Nederlandse films gratis online op een legale manier.

Nederlandse films online kijken

Zoals we ons maar al te goed beseffen: Nederlandse films zijn in het buitenland niet zo populair. En aangezien de meeste websites die online films aanbieden uit Amerika of Engeland komen, is het aanbod van Nederlandse online films gering. Toch kun je met goed zoeken een heel eind komen. We zullen hier de twee manieren om gratis online Nederlandse films te kijken bespreken. De derde manier is om voor een klein bedrag films te huren of met een maandelijks abonnement onbeperkt films te kijken. Laten we starten met de derde manier. De betaalde film websites hebben verre weg het grootste aanbod aan Nederlandse films.

Betaalde Nederlandse films kijken

Sinds 2011 kun je in Nederland via de website ximon.nl betaald films kijken. Niet alleen Nederlandse films, maar ook allerlei buitenlandse films. Naast films kun je er ook series kijken. Een groot voordeel van deze website is dat de films altijd van hoge kwaliteit zijn. Ook heeft Ximon een erg groot aanbod van Nederlandse films. In tegenstelling tot andere websites zijn er ook hele nieuwe Nederlandse films te zien. Zo kun je nu al Nova Zembla online kijken. Wat voor mij persoonlijk belangrijk is, is dat de Nederlandse film industrie niet geschaad wordt. Je betaald immers een bedrag voor de online Nederlandse films. Je kunt films huren maar je kunt ook een abonnement afsluiten van 12,50 per maand voor onbeperkt films. Het is een non-profit instelling dus ze proberen de prijs zo laag mogelijk te houden. Ook heeft Netflix een indrukwekkend aanbod aan Nederlandse films.

Gratis Nederlandse films downloaden

Strikt gezien is het downloaden van Nederlandse films niet illegaal in Nederland. Toch zijn er ook mogelijkheden om het wel volledig legaal te doen. Dit is wel een stukje moeilijker en het aanbod is beperkt. Zo kun je bijvoorbeeld een aantal klassieke korte Nederlandse films downloaden, zoals de films van het Collectie Filmcollectief via Archive.org. Ook zijn er een aantal andere oude Nederlandse films die zo oud zijn dat ze onderdeel zijn geworden van het Publieke domein waarvan de rechten dus zijn vervallen. Ook zijn de Nederlandse films op Youtube (bespreek ik beneden) te bekijken.

Gratis Nederlandse films online kijken

Nu zijn we aangekomen bij de laatste optie. Websites als Ximon.nl en Moviemax hebben een groot aantal films dat ze ter promotie aan bieden. Deze kun je gratis bekijken en meestal zitten hier veel gratis online Nederlandse films met Nederlandse ondertiteling tussen. Deze films zijn tijdelijk beschikbaar. Soms een maand of soms zelfs maar een dag. Daarnaast kun je overwegen om een maandje een proefabonnement te nemen zodat je een maand lang onbeperkt Nederlandse films kunt kijken zonder te betalen. Ook is Youtube een erg goede bron. Vooral nu Youtube binnenkort ook HD films gaat aanbieden. Zo zijn er op Youtube heel veel populaire en recente films vrijgegeven die door filmmaatschappijen zijn upgeload, op http://thevore.com is de volledige lijst te vinden.

Laat me je wel waarschuwen. Gratis Nederlandse films online kijken kost wel enige inspanning en zoekwerk. Toch is het wel goed te doen.

Lees verder

© 2012 - 2019 Euromark, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Gratis dvd of blu-ray downloadenGratis dvd of blu-ray downloadenBij het gratis dvd's downloaden komt eigenlijk niet zoveel kijken. Op het internet kun je nu heel gemakkelijk gratis een…
Gratis Online Televisie (TV) kijken op je PC (Live)Gratis Online Televisie (TV) kijken op je PC (Live)Hoe geweldig is dat: gratis online televisie kijken op je PC via internet! Het kan nu zelfs live of praktisch live. Je k…
Gratis film kijkenGratis film kijkenWie zin heeft om een film te kijken, kan naar de bioscoop gaan. Maar dat wordt al snel duur. En op de televisie is niet…
Films, muziek en games downloadenFilms, muziek en games downloadenOver de hele wereld downloaden mensen hun muziek, films en games. Het downloaden van films en games word als illegaal be…
Gratis live voetbal kijken op je pcWil je gratis live voetbal of andere sporten bekijken op je pc? Dat kan! Je kunt gratis alle wedstrijden volgen uit de N…
Bronnen en referenties
  • Ximon.com
  • Cinema-internationaal.nl
  • Netflix.nl

Reageer op het artikel "Gratis Nederlandse films online kijken of downloaden"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Euromark
Laatste update: 16-01-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Special: Online films kijken
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!