InfoNu.nl > Muziek en Film > Entertainment > Giel, Gerard en Michiel zijn de DJ's van het Glazen Huis

Giel, Gerard en Michiel zijn de DJ's van het Glazen Huis

Giel, Gerard en Michiel zijn de DJ's van het Glazen Huis Op dinsdag 13 november 2012 werd bekend gemaakt dat Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra van 18 december tot en met 24 december 2012 het Glazen Huis in Enschede zouden betreden. De drie Radio Dj's van 3FM betraden het Glazen Huis 2012 voor de actie 3FM Serious Request en mochten tijdens hun verblijf in het Glazen Huis 2012 niet eten. 3FM Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie van de Nederlandse radiozender 3FM. Tijdens de actie wordt geld ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Het doel van de terugkerende actie van de Nederlandse radiozender 3FM in 2012 was het terugdringen van de wereldwijde babysterfte.

3FM Serious Request 2012

3FM Serious Request is een sinds 2004 jaarlijks terugkerende actie die georganiseerd wordt door de radiozender 3FM. Tijdens de actie zullen drie radio Dj's van 3FM zes dagen lang in het Glazen Huis verblijven. Dit met het doel om geld in te zamelen voor projecten van het Rode Kruis. Tijdens hun verblijf in het Glazen Huis mogen de Dj's niets eten en zullen zij dag en nacht een radioprogramma presenteren. Tijdens de actie willen de Djs verzoeknummers draaien van luisteraars in ruil voor een financiële donatie.

Enschede

Het Glazen Huis 2012 was van 18 tot en met 24 december 2012 gevestigd in Enschede. Het goede doel van 2012 was het terugdringen van de wereldwijde babysterfte. In het artikel Het Glazen Huis 2012 wordt uitgebreid stil gestaan bij het goede doel van 2012, de lopende acties en de deelnemende artiesten.

Bekendmaking van de Dj's

Op 13 november 2012 vond in de Coen en Sander Show, de bekendmaking plaats van de namen van de drie DJ's die in het Glazen Huis 2012 zouden verblijven. Wilbert Mutsaers, zendermanager van 3FM liet rond 16:20 uur weten dat Gerard Ekdom, Giel Beelen en Michiel Veenstra op 18 december 2012 in het Glazen Huis zullen worden opgesloten. Voor veel luisteraars was het een grote maar ook aangename verrassing dat Gerard Ekdom ook in 2012 aan het Glazen Huis zou deelnemen. Door velen werd namelijk gedacht dat er een officiële regel door 3FM was opgesteld. Een regel die aangaf, dat een Dj niet vier maal achtereen in het Glazen Huis zou mogen verblijven. GIel Beelen gaf in de ochtend van de bekendmaking aan dat dit geen officiële regel was. Deze regel wad niet opgesteld door radio 3FM, maar was een persoonlijke reden die Giel Beelen destijds had gebruikt. Wilbert Mutsaers verklaarde de keuzen van de drie Dj's. Hij motiveerde het feit dat er elk jaar gestreefd wordt naar een unieke samenstelling van de drie Dj's. En dat is in 2012 weer gelukt met dit trio.

Giel Beelen

Giel Beelen is één van de markantste DJ's van drie FM. De DJ staat bekend om zijn verleden. In zijn verleden had Giel Beelen alles gedaan wat God verboden heeft en stond zijn leven vol met sex, drugs en rock en roll. Alleen Giel Beelen heeft in de afgelopen jaren ook een geheel andere kanten van zichzelf laten zien. Zo heeft Giel Beelen zich, vanaf de eerste editie van het Glazen Huis in 2004, met hart en ziel ingezet voor de 3FM actie van Serious Request. In 2012 zal Giel Beelen, die een relatie heeft met fotomodel Guilia Wolthuis, zich voor de zevende maal laten opsluiten in het Glazen Huis. Daarmee heeft hij samen met Gerard Ekdom een record in handen. Ook Gerard Ekdom betrad in 2012 voor de zevende maal het Glazen Huis. Naast de uitzendingen van Serious Request is Giel Beelen bijna dagelijks te horen bij de VARA op radio 3FM. Sinds mei 2004 presenteert Giel Beelen van maandag tot en met vrijdag, tussen 6.00 en 9.00 uur (vanaf 2008 tussen 6.00 en 10.00 uur) het ochtendprogramma GIEL. Ook presenteert Giel Beelen wekelijks de nacht van vrijdag op zaterdag met zijn programma Nachtegiel. Dit nachtprogramma van Giel Beelen is zowel te beluisteren op de radio als te zien op televisie.

Gerard Ekdom

Op 15 november 2012, een paar dagen nadat bekend werd dat Gerard Ekdom in 2012 voor de vierde maal achtereen het Glazen Huis zal betreden, werd de DJ van 3FM tijdens het Radio-Gala uitgeroepen tot radiopresentator van het jaar. Hij won hiermee de Zilveren Radio Ster (man) die hij ook in 2011 in de wacht wist te slepen. Naast de Zilveren Radio Ster won Gerard Ekdom tijdens het Radio-Gala 2012 ook de Gouden Radioring, deze keer voor zijn programma Effe Ekdom dat het jaar ervoor ook al genomineerd was. De populaire DJ van 3FM presenteert het programma Effe Ekdom, sinds september 2010 van maandag tot en met donderdag tussen 12.00 en 14.00 uur bij radio 3FM. Daarnaast presenteert hij sinds 22 september 2012 voor de AVRO een wekelijks muziekprogramma onder de naam Toppop3 op Nederland 3. Tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala op 20 oktober 2012 wist Gerard Ekdom, de Televizier Talent Award in de wacht te slepen.

Michiel Veenstra

Michiel Veenstra zal in 2012 voor de tweede keer het Glazen Huis betreden. In 2007 betrad hij het Glazen Huis samen met Gerard Ekdom en Rob Stenders. De DJ van NTR op 3FM, maakt elke maandag tot en met donderdag tussen 19.00 en 22.00 uur het programma MetMichiel. Daarnaast is Michiel Veenstra op vrijdag tussen 19.00 en 22.00 uur te horen met het radioprogramma Ekstra Weekend.
In 2007 schreef Michiel Veenstra radiogeschiedenis door als eerste radiomaker ter wereld een rechtstreeks radioprogramma te presenteren vanaf de geografische Noordpool. Hij deed dit in het kader van het project Noordpool FM. Om aandacht te vragen voor de extreme klimaatveranderingen heeft Michiel Veenstra zijn radioprogramma MetMichiel een week lang uitgezonden vanuit het koude Spitsbergen. In 2010 verscheen er het boek van Veenstra's hand: Noordpool fm, Een ijskoude reis over een warmer wordende planeet, waarin hij vertelt over zijn ervaringen.

Lees verder

© 2012 - 2019 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Serious Request 2009 met Het Glazen Huis in GroningenHet Glazen Huis van Serious Request staat elk jaar in een andere plaats. In 2010 was dat Groningen. DJs van 3 FM prober…
Serious Request 2014: Giel Beelen niet in het Glazen HuisKerst staat sinds 2004 in het teken van Serious Request. De actie die elk jaar voor steeds meer geld zorgt voor goede do…
3FM Serious Request 2013Dit jaar vindt de 10e editie plaats van 3FM Serious Request. Doel van 2013 is: Kom in actie voor kinderen die sterven do…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Playa1973, Pixabay
  • www.3fm.nl
  • www.wikipedia.org
  • www.seriousrequest.3fm.nl

Reageer op het artikel "Giel, Gerard en Michiel zijn de DJ's van het Glazen Huis"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tekstschrijvert
Laatste update: 12-06-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Entertainment
Special: Glazen Huis
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!