InfoNu.nl > Muziek en Film > Entertainment > Last minute tickets en kaartjes voor theater en concerten

Last minute tickets en kaartjes voor theater en concerten

Kaartjes voor een concert of theatervoorstelling zijn vaak erg duur, niet alleen in de grote steden maar ook voor de kleinere theaters en concertzalen in het land. Als u niet bereid of in staat bent om die hoge prijzen te betalen kunt u op zoek gaan naar kanalen, websites of bureau´s waar u last minute entreebewijzen voor gereduceerde prijzen kunt kopen. Het lijkt ingewikkeld maar als u de weg eenmaal weet is het een fluitje van een cent. Er zijn vaak gereduceerde tickets voor Amsterdamse theaters en concertzalen zoals Carré, Paradiso maar ook voor het Concertgebouw.

Kaartjes worden duurder

Het leven wordt met de dag duurder en de bezuinigingen hebben inmiddels ook grote negatieve invloed op de theater- en muziekwereld. Veel gezelschappen en orkesten hebben hun subsidies verloren en zijn naarstig op zoek naar sponsors en de theaters en concertzalen zijn door oplopende kosten genoodzaakt de prijzen te verhogen. Dit alles merkt u in uw portemonnee, terwijl u zelf natuurlijk ook moet bezuinigen op uw uitgaven.

U kunt natuurlijk voor het volle tarief toch een kaartje kopen maar u kunt ook op zoek gaan naar bronnen waar kaartjes voor gereduceerde prijzen worden aangeboden, soms bij de zaal zelf, soms via een gespecialiseerde ticket office maar ook via particulieren. Om u bij deze zoektocht te assisteren staan hieronder enkele tips en adviezen.

Last Minute Ticket Shop Amsterdam

Iedere dag wordt vanaf 8.00 uur vermeld welke kaartjes met 50% korting te koop zijn en die kunnen vanaf 12.00 uur worden gekocht. Het populaire ticketburo Last Minute Ticket Shop is gevestigd in de Stadsschouwburg aan het Leidseplein in Amsterdam maar u kunt de kaartjes ook kopen bij het VVV Amsterdam Tourist Office bij het NZH Koffiehuis, tegenover het Centraal Station. Ook is er een verkooppunt in de Openbare Bibliotheek Amsterdam aan de Oosterdokskade.

Het betreft hier uitsluitend kaartjes voor voorstellingen van die avond of middag in Amsterdamse theaters en concertzalen zoals:
 • Frascati
 • Theater Bellevue
 • Comedy Café
 • Concertgebouw
 • Tropentheater
 • Muziektheater
 • Carré
 • De Brakke Grond
 • Paradiso
 • De Stadsschouwburg
 • De Kleine Comedie

U kunt het aanbod tevens iedere dag vanaf 8.00 uur vinden op de website van de Last Minute Ticket Shop.

Ticketveilingen

U kunt ook kaartjes voor concerten en diverse voorstellingen kopen via online veilingen. Het werkt in feite net als bij gewone veilingen, waarbij een ieder kan bieden voor een artikel (in dit geval een kaartje) en de hoogste bieder de aankoop doet. U zult zich wel eerst moeten aanmelden en het is verstandig vooraf goede te weten wat u zoekt en wat u maximaal wilt betalen. Ook moet u goed opletten of er geen extra kosten bijkomen en of u uiteindelijk toch niet te veel betaalt. Eenmaal gekocht zit u eraan vast!
Een zeer populaire website voor theater- en concertkaartjes is ticketveiling.nl.

Tips bij het bieden:
 • Informeer uzelf eerst goed over de juiste prijs van een regulier kaartje, en of u wel de juiste datum heeft gekozen
 • Om het prijsniveau niet onnodig te laten oplopen moet u niet te vroeg gaan bieden, maar pas in de laatste 15 minuten
 • Bied eerst een lage prijs, zo mogelijk niet meer dan 40% wat u ervoor zou willen betalen
 • Zorg ervoor dat u bod nooit veel hoger is dan dat van de vorige bieder
 • Let op dat u niet te hoog uitkomt... u kunt dan niet meer terug

Joop van den Ende Theaterproducties

Kaarten voor theatervoorstellingen uit de stal van Joop van den Ende worden via zijn eigen website stage-entertainment.nl verkocht. Regelmatig worden er ook kaartjes aangeboden voor gereduceerde prijzen. U doet er goed aan om regelmatig de website te bezoeken om van deze last minute aanbiedingen gebruik te maken.

Marktplaats

Nederlanders kopen en verkopen massaal allerlei goederen en diensten via Marktplaats of andere vergelijkbare websites, maar aan het kopen of verkopen van kaartjes wordt niet vaak gedacht. Toch is het aanbod op dit gebied de afgelopen jaren enorm toegenomen zodat er een grote kans is dat u nu iets van uw gading zult vinden. Er zijn ook veel commerciële bedrijven actief op Marktplaats, maar die hebben zelden echt aantrekkelijke aanbiedingen.

Er is een speciale rubriek Tickets en Kaartjes waar u uw zoekopdracht kunt ingeven met de naam van de artiest, concert of locatie.

Bij het zoeken en kopen via Marktplaats is het belangrijk dat u rekening houdt met de volgende zaken:
 • Koop bij voorkeur bij een adres in de buurt (uw postcode en gewenste afstand invoeren!), zodat u de kaartjes zelf kunt ophalen. Dat geeft u de zekerheid dat u niet wordt bedonderd.
 • Vraag om een scan van de kaartjes en controleer de gegevens goed
 • Zorg ervoor dat u niet te veel betaalt.
 • Als de prijs echt laag is, bestaat de kans dat u wordt opgelicht! Wees voorzichtig.

Andere methodes

 • Zoeken in advertenties in de grote dagbladen; veel mensen verkopen niet graag via het internet.
 • U kunt ook de gok wagen en bij de ingang van de voorstelling kijken of iemand van zijn kaartjes afwil, meestal voor een lagere prijs
 • U kunt ook actief gaan zoeken via een (gevraagd) advertentie op Marktplaats
© 2012 - 2020 Cenerentola, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Tickets kopen of verkopen. Hoe werkt dat?Tickets kopen of verkopen. Hoe werkt dat?Kaartjes kopen, tickets kopen... Seatwave is een internetsite waar duizenden tickets te koop worden aangeboden, en waar…
Doorverkoop kaartjes voor concerten voorlopig niet verbodenDoorverkoop kaartjes voor concerten voorlopig niet verbodenMojo Concerts is het bedrijf dat in Nederland de kaartverkoop doet voor popconcerten. Zwarthandel is een groot probleem.…
TicketSwap: Veilig een e-ticket kopen of verkopenTicketSwap: Veilig een e-ticket kopen of verkopenStel, een paar weken geleden heb je kaartjes weten te bemachtigen voor het concert van Justin Timberlake en je kijkt er…
NS: online een treinkaartje (e-ticket) kopenNS: online een treinkaartje (e-ticket) kopenNa vliegtickets, museumkaartjes en cadeaubonnen kun je nu ook je NS treinkaartje online bestellen. Medio maart 2009 star…
Het kiesbord bij kleutergroepenKleuters leren vooral spelenderwijs zich te ontwikkelen. Het kleuteronderwijs speelt zich af in de hoeken. Kinderen lere…
Bronnen en referenties
 • www.lastminuteticketshop.nl
 • www.rotterdamsuitburo.nl
 • www.ticketveiling.nl
 • www.musicals.nl

Reageer op het artikel "Last minute tickets en kaartjes voor theater en concerten"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Cenerentola
Laatste update: 08-09-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Entertainment
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!