Kylie Jenner, het jongste zusje van Kim Kardashian

Kylie Jenner, het jongste zusje van Kim Kardashian Kylie Jenner is een Amerikaanse televisiepersoonlijkheid en is het jongste zusje van Kim Kardashian. Ze is bekend geworden door de serie 'Keeping up with the Kardashians', waarin ze samen met haar zussen Kim, Khloé, Kourtney en Kendall te zien is. Later heeft Kylie nog een eigen serie gehad, genaamd: 'Life of Kylie'.

Kylie Jenner

Kylie Kristen Jenner is de jongste dochter van Kris en Caitlyn (voorheen Bruce) Jenner. Ze werd geboren op 10 augustus 1997 in L.A., Californië. Ze groeit daar op, samen met haar broer Robert en haar zussen Kourtney, Khloé, Kim & Kendall. Dat zijn niet haar enige broers en zussen. Haar vader heeft uit eerdere huwelijken nog drie zoons en een dochter: Brody, Brandon, Burt en Casey Jenner. Kylie is al op jonge leeftijd te zien in de reality show 'Keeping up with the Kardashians'. In oktober 2007 begint deze serie op de zender 'E! Entertainment'. Ze is dan pas 10 jaar oud. Ook is ze vaker te zien in alle andere series die gemaakt zijn van de Kardashian-zusjes. Denk hierbij aan 'Kourtney & Kim take Miami' en 'Kourtney & Kim take New York'.

Carrière

Keeping up with the Kardashians

De reality show 'Keeping up with the Kardashians' begint in oktober 2007 op de Amerikaanse zender 'E! Entertainment'. De serie gaat vooral over de persoonlijke en professionele levens van de Kardashians/Jenners. In het begin stonden vooral de zussen Kim, Khloé en Kourtney in het middelpunt, maar ook vader Bruce en moeder Kris waren vaak te zien. Daarnaast waren de zusjes Kendall, Kylie en broer Robert vaak in beeld.

Life of Kylie

In 2017 kreeg Kylie haar eigen reality show genaamd: 'Life of Kylie'. In deze serie draaide het vooral om Kylie zelf, en niet meer om haar zussen Kim, Kourtney, Khloé en Kendall. Het eerste seizoen heeft acht afleveringen. In de afleveringen is haar luxe leven te zien, vertelt ze over haar interesses (zoals make-up en selfies) en is ook haar beste vriendin Jordyn Woods vaak te zien.

Social media

Social media is anno 2018 niet meer weg te denken. Ook Kylie heeft social media-accounts, waaronder Instagram en Snapchat. In december 2018 had ze 121 miljoen volgers. Ze staat in de top 10 meest gevolgde instagrammers, samen met haar zus Kim Kardashian (121 miljoen volgers, december 2018), maar ook haar zus Kendall Jenner is geliefd op Instagram (99,8 miljoen volgers, december 2018). Ze staan dan samen in het rijtje met o.a. Beyoncé, Justin Bieber en Cristiano Ronaldo. Haar naam op Instagram was 'King Kylie', maar ze heeft deze veranderd in 'kyliejenner'. In 2015 werd Kylie Jenner door Time Magazine uitgeroepen tot een van the meest invloedrijke tieners.

Uiterlijk

Kylie heeft al vele haarstijlen gehad zoals zwart en bruin, maar ook blauw en blond. Veelal gebruikt ze hairextensions in allerlei kleuren. Ze heeft dan ook haar eigen hairextensions-lijn uitgebracht genaamd: "Kylie Hair Kouture". Deze wordt verkocht bij Bellamihair. Mede door deze extensions is ook haar haarlengte regelmatig anders. Maar niet alleen haar haren veranderen, ook haar lippen hebben er niet altijd hetzelfde uitgezien. Kylie heeft in haar jongere jaren dunne lippen gehad, maar in 2014 viel de wereld iets op: haar lippen waren voller. Kylie ontkende in eerste instantie dat ze er iets aan had laten doen en vertelde dat het gebruiken van make-up haar lippen voller lieten lijken. Het werd een ware hype. Haar lippen werden haar handelsmerk en iedereen wilde volle lippen zoals Kylie Jenner had (hierdoor ontstond de 'Kylie Jenner Challenge'). Later bekende ze toch dat ze haar lippen had laten opvullen.

Kylie Cosmetics

Door haar volle lippen en haar make-up (die er altijd prachtig uitziet op Instagram) is ze haar eigen make-up lijn begonnen. Ze begon met matte lipstick en ondertussen heeft ze ook eyeliner (Kyliner) en oogschaduw (Crème Shadow) op de markt gebracht. Vooral haar 'matte lip kits' zijn razend populair. Toen ze deze voor het eerst op de markt bracht, waren alle lip kits binnen enkele minuten wereldwijd uitverkocht en ook haar nieuwe voorraad was niet lang te verkrijgen. In de Lip Kit zitten twee producten: de 'Matte Liquid Lipstick' en een lipliner van dezelfde kleur. Iedere kleur heeft een eigen naam. Zo is er bijvoorbeeld de 'Dolce K' en 'Candy'.
Om de zoveel tijd brengt ze een zogenaamde collectie uit. Enkele voorbeelden hiervan zijn "The Birthday Collection" en "The Holiday Collection".

Relaties en zwangerschap

Kylie & Tyga

De relatie tussen Kylie en rapper Tyga was niet heel duidelijk. Voordat Kylie 18 werd waren er wel vermoedens dat de twee een setje waren, maar er werd niet bevestigd. Waarschijnlijk omdat Kylie op dat moment nog minderjarig was en Tyga al 25. Op 30 augustus 2015 plaatst Tyga een videoclip op YouTube waarin Kylie Jenner is te zien. Hierin kusten ze voor het eerst in het openbaar. Hiermee werd de relatie bevestigd. Hij zegt in de songtekst: 'They say she young, I should've waited' ('Ze zeggen dat ze jong is, ik had moeten wachten'). Dit verwijst naar Kylie. In april 2017 gaan Kylie en Tyga uit elkaar.

Kylie & Travis Scott

In dezelfde maand als wanneer Kylie en Tyga uit elkaar gaan (april 2017), wordt ze hand-in-hand gespot met rapper Travis Scott, wanneer ze allebei op het festival Coachella zijn. In mei 2017 zijn ze officieel een koppel en in september datzelfde jaar beginnen de geruchten dat Kylie zwanger zou zijn. Elke foto en elk filmpje van Kylie wordt door de hele wereld onder de loep genomen. De geruchten worden niet bevestigd. In februari 2018 komt het nieuws naar buiten dat ze toch zwanger was, en bevallen is van haar eerste kindje, een dochter genaamd: Stormi Webster.

Lees verder

© 2019 - 2020 Charlyy, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kourtney Kardashian: meer dan de reality-ster in 'KUWTK'Kourtney Kardashian: meer dan de reality-ster in 'KUWTK'Kourtney Kardashian wordt in 1979 geboren en is het eerste kind van Robert en Kris Kardashian. Kourtney kent haar doorbr…
Reality-ster en model Kendall JennerKendall Jenner staat bekend om haar rol in de Amerikaanse realityserie Keeping up with the Kardashians. Ook heeft zij be…
Kylie Jenner: reality-ster en invloedrijk op social mediaKylie Jenner: reality-ster en invloedrijk op social mediaKylie Jenner werd in 1997 geboren uit het huwelijk van Kris en Bruce Jenner. Vanaf 2007 is zij samen met haar familie te…
De transitie van Bruce Jenner naar Caitlyn JennerDe transitie van Bruce Jenner naar Caitlyn JennerBruce Jenner was een Amerikaanse ex-topsporter en televisiepersoonlijkheid. In 1976 werd hij olympisch kampioen tienkamp…

4DX-films bij Pathé: speciale effecten in de bioscoop4DX-films bij Pathé: speciale effecten in de bioscoopEen bioscoopbezoek is altijd een leuk uitje. Popcorn, een drankje, en klaar om de nieuwste blockbuster te zien. Tegenwoo…
Leuk en gezellig! Karaokeliedjes zingenLeuk en gezellig! Karaokeliedjes zingenDe programma's op televisie waarin wordt gezocht naar nieuw zangtalent, zijn niet meer weg te denken op de Nederlandse b…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Disney | ABC Television Group, Flickr (CC BY-ND-2.0)
  • https://www.kyliecosmetics.com/
  • https://www.instagram.com/kyliejenner/?hl=nl
  • https://www.seventeen.com/celebrity/celebrity-couples/a22664169/kylie-jenner-travis-scott-relationship-timeline/
  • http://time.com/4081618/most-influential-teens-2015/
  • Eigen kennis van de serie

Reageer op het artikel "Kylie Jenner, het jongste zusje van Kim Kardashian"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Charlyy
Laatste update: 17-01-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Entertainment
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!