InfoNu.nl > Muziek en Film > Entertainment > K3: programma afscheidstour 2015/2016

K3: programma afscheidstour 2015/2016

In de K3-afscheidstour van 2015/2016 neemt de oude K3 bestaande uit Karen, Kristel en Josje afscheid van hun leven als K3'tjes en verwelkomen ze de nieuwe K3 bestaande uit Marthe, Klaasje en Hanne. Met de afscheidstour kunnen fans afscheid nemen van de oude K3 en de nieuwe K3 met open armen ontvangen. De afscheidstour is een mix van oude liedjes en nieuwe liedjes.

Opening

De afscheidsshow wordt geopend met het liedje "Mama Se", dat gezongen wordt door de oude K3.

Tv-seriemedley

Vervolgens gaan Karen, Kristel en Josje een tv-seriemedley zingen, in deze medley komen alle liedjes voorbij van hun tv-series. Ze beginnen met het liedje "De wereld van K3", dit was de intro van hun tv-programma De wereld van K3. De wereld van K3 was een tv-programma dat werd uitgezonden van 2003 tot 2013. In deze tv-serie waren er verschillende rubrieken zoals koken, knutselen, dieren, karaoke en dansen.

Vervolgens komt het liedje "K3 kan het!", dit was de intro van hun tv-programma K3 kan het! In dit tv-programma lieten Karen, Kristel en Josje de leukste en gekste dromen van kinderen uitkomen. Tenslotte volgt het liedje "Hallo K3" dit was de intro van hun tv-programma Hallo K3

Hallo K3 was een komedieserie en draaide om Karen, Kristel en Josje die in een appartementencomplex gingen wonen en de balans probeerden te vinden tussen een normaal leven en het leven van een superster. Ze waren alle drie smoorverliefd op hun buurjongen, Bas, en probeerden ervoor te zorgen dat dit hun vriendschap niet verstoorde. Daarnaast hadden ze een oude buurman, Marcel, die hun vaak lastig viel. Tot slot was er ook nog een café waar K3 en de buren van K3 vaak kwamen, K3 had goed contact met de eigenaresse van het café, Rosie. De serie ging vooral om de hilarische belevingen van K3 in en rondom het appartementencomplex.

De nieuwe K3

Vervolgens maakt de oude K3 plaats voor de nieuwe K3 en zingt de nieuwe K3 het liedje "10.000 luchtballonnen". 10.000 luchtballonnen was het eerste liedje dat de nieuwe K3 samen zong toen ze officieel de nieuwe K3 waren. Het was ook het eerste liedje van het allereerste album van de nieuwe K3 waar een videoclip van is verschenen.

Daarna zingt de nieuwe K3 het liedje "Als het binnen regent" van hun allereerste album. Dit liedje was ook al te horen in het tv-programma K3 zoekt K3 door de voormalige kandidaten Marthe, Jindra en Hanne. Tenslotte zingt de nieuwe K3 het liedje "Kusjessoldaten", dit liedje staat ook op hun allereerste album. Daarnaast was dit liedje ook al te horen in het tv-programma K3 zoekt K3 door de voormalige kandidaten Lauren, Jindra en Hanne.

Filmmedley

Hierna maakt de nieuwe K3 weer plaats voor de oude K3. De oude K3 gaat vervolgens een medley zingen van liedjes die de soundtrack zijn geweest van hun films. Ze beginnen met het liedje "Prinses", dit was de soundtrack van de film K3 en de kattenprins. In de film vinden de meiden van K3 een sprookjesboek in hun slaapkamer, in het sprookjesboek verschijnt een prins die vervloekt werd door de kattenkoningin. Als de prins voor 12 uur niet zijn ware liefde kust zal hij veranderen in een kat. Een fee genaamd Fiorella helpt hem in zijn zoektocht naar zijn ware liefde en haalt K3 op en neemt ze mee naar Sprookjesland. Samen met K3 wil ze proberen de vloek te verbreken.

Vervolgens komt het liedje "Superhero", dit was de soundtrack van de film K3 en het magische medaillon. In deze film gaat K3 aan de slag in hun droomhuis. Wat de meisjes van K3 niet weten is dat ergens in het huis een waardevol medaillon ligt waar een geest in zit die elke wens in vervulling kan laten gaan. Maar er is een gevaarlijke boef die ook van het medaillon en zijn krachten af weet en het in zijn bezit wil krijgen. In deze film moet K3 ervoor zorgen dat de boef het medaillon niet in handen krijgt.

Daarna komt het liedje "Loko Le". Dit was de soundtrack van de film K3 Dierenhotel waarin Kristel naar een beautyfarm gaat en Karen en Josje stiekem naar het dierenhotel gaan om de buurman waar ze verliefd op zijn, Bas, te helpen. Maar de navigatiesystemen zijn verwisseld en ze komen op de verkeerde bestemming aan. Maar Kristel vindt het wel fijn met Bas in het dierenhotel en wil daar blijven.

Vervolgens komt het liedje "Trouwen", dit was de soundtrack van de film K3 en het ijsprinsesje waarin K3 uitgenodigd wordt in Sprookjesland om te zingen voor prinses Fleur, maar het lukt K3 niet om de prinses op te vrolijken. Dan hoort K3 dat de prinses is vervloekt door een boze tovenaar, daarop besluiten ze om te proberen de vloek op te heffen, maar de enige manier om dat te doen is de naam van de Tovenaar juist te raden.

Ten slotte komt het liedje "waar zijn die engeltjes" dit was de soundtrack van de film K3 Bengeltjes waarin de nichtjes van K3 komen logeren en al snel blijkt dat het ettertjes zijn. In de wolkenwereld leven de engelen en opperengel Manuel maakt van ettertjes bengeltjes. Als kinderen bengeltjes zijn moeten ze 24 uur braaf zijn op aarde en mogen ze geen overtreding maken uit het engelenhandboek. Als ze toch stout zijn worden ze op een bijzondere manier gestraft. Maar de nieuwe, klungelige assistent van Manuel, Tuur, vergist zich en maakt niet de nichtjes van K3 bengeltjes, zoals zijn opdracht was, maar maakt van K3 bengeltjes. Nu moet K3 24 uur lang braaf zijn.

Nieuwe K3

Vervolgens maakt de oude K3 weer plaats voor de nieuwe K3, de nieuwe K3 begint met het liedje Heyah Mama, waar alles voor de nieuwe K3 begin.

Daarna zingt de nieuwe K3 liedjes hun allereerste album. Als eerste komt het liedje "Kus van de juf", dit was ook al te horen in het tv-programma K3 zoekt K3 door de voormalige kandidaten Lauren, Klaasje en Hanne. Vervolgens komt het liedje "Jij bent de bom", het was ook al te horen in het tv-programma K3 zoekt K3 door de voormalige kandidaten Marthe, Klaasje en Lisa. Daarna komt het liedje
"Jodelee", dit liedje werd ook al gezongen in het tv-programma K3 zoekt K3 door Marthe, Klaasje en Hanne zelf. Tenslotte komt het liedje
"Rettettet", dit is ook een liedje van hun allereerste album, maar is nog niet eerder ten gehore gebracht.

Musicalmedley

Na deze liedjes maakt de nieuwe K3 weer plaats voor de oude K3 en gaat de oude K3 een musicalmedley zingen, hierin zullen verschillende liedjes uit hun musicals de revue passeren. Als eerste komt het liedje "Alice in Wonderland" van de musical Alice in Wonderland aan bod, in deze musical gaat K3 naar de bioscoop en belanden ze in Wonderland. Ze beleven in Wonderland veel avonturen, maar hun doel is om Alice uit handen van de boze Hartenkoningin te houden, omdat deze haar wil vermoorden. Daarna volgen de liedjes "Filmster", "Geloof in jezelf" en "Niet verjaardagsfeest" in genoemde volgorde, deze liedjes horen ook bij de musical Alice in Wonderland.

Vervolgens komt het liedje "Amor" van de musical De 3 biggetjes waarin een wolf zijn drie zonen beveelt om de drie dochters van het big dat hij nooit heeft kunnen opeten te vangen om vervolgens op te kunnen eten. Maar als ze de drie biggen eenmaal gevangen hebben worden ze verliefd. Daarna komt het liedje "Toveren" uit de musical Doornroosje, in deze musical wordt het verhaal van Doornroosje verteld, K3 speelt in deze musical de rol van de drie goede feeën. Ten slotte komt het liedje "De 3 biggetjes" van de musical De 3 biggetjes dat al zojuist is genoemd.

Oude en nieuwe K3

Na deze musicalmedley worden er oude hits gezongen. Eerst zingt de oude K3 nog het liedje "Alle kleuren", waarna de nieuwe K3 het liedje "Oya Lélé" zingt. Vervolgens gaan de oude K3 en de nieuwe K3 samen liedjes zingen, ze beginnen met "Verliefd" en achtereenvolgens zingen ze vervolgens de liedjes "Teleromeo", "Kuma Hé, "Oma's aan de top", "Handjes draaien" en "Eyo" samen.

K3 loves you

Dan is het tijd voor de oude K3 om definitief afscheid te nemen van het publiek, dit doen ze met het liedje "K3 loves you".

Afsluiting

Voordat de oude K3 het podium verlaat bedanken ze het publiek en kondigen ze met trots de nieuwe K3 aan, waarna de nieuwe K3 de show eindigt met het liedje "10.000 Luchtballonnen".

Overzicht programma K3-afscheidstour

OnderdeelLiedjesWelke K3
OpeningMama SeOude K3
Serie medley
 • De wereld van K3
 • K3 kan het!
 • Hallo K3
Oude K3
De nieuwe K3
 • 10.000 luchtballonnen
 • Als het binnen regent
 • Kusjessoldaten
Nieuwe K3
Film medley
 • Prinses
 • Superhero
 • Loko Le
 • Trouwen
 • Waar zijn die engeltjes
Oude K3
Nieuwe K3
 • Heyah Mama
 • Kus van de juf
 • Jij bent de bom
 • Jodelee
 • Rettettet
Nieuwe K3
Musical medley
 • Alice in Wonderland
 • Filmster
 • Geloof in jezelf
 • Niet verjaardagsfeest
 • Amor
 • Toveren
 • De 3 biggetjes
Oude K3
Oude en nieuwe K3
 • Alle kleuren
 • Oya Lélé
 • Verliefd
 • Teleromeo
 • Kuma Hé
 • Oma's aan de top
 • Handjes draaien
 • Eyo
Oude en nieuwe K3
K3 loves youK3 loves youOude K3
Afsluiting10.000 LuchtballonnenNieuwe K3
© 2016 - 2017 Sannely, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Normaal: 40 jaar boerenrockNormaal: 40 jaar boerenrockDe popgroep Normaal kan worden gezien als de grondlegger van de boerenrock; een blues georiënteerde rockgroep die in het…
Marillion 1981-1988Ergens in 1979 in Groot Brittanië besluiten Steve Rothery, Doug Irvine, Brian Jellyman en Mick Pointer een rockbandje op…
Michael Jackson, overleden aan een overdosis?nieuws uitgelichtMichael Jackson, overleden aan een overdosis?Michael Jackson overleed op donderdag 25 juni 2009, in de middag. In eerste instantie werd bekend gemaakt dat Jackson aa…
Bronnen en referenties
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/K3_%28muziekgroep%29
 • https://www.youtube.com/watch?v=o96JzAe_rq8

Reageer op het artikel "K3: programma afscheidstour 2015/2016"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Sannely
Gepubliceerd: 12-02-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Entertainment
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!